Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

Mugur Isărescu: Creditul crește cu 10%; avansul de două cifre trebuie să fie semnal de alarmă

Mugur Isărescu: Creditul crește cu 10%; avansul de două cifre trebuie să fie semnal de alarmă

Creșterea creditării cu peste 10% trebuie să dea un semnal de alarmă, pentru că managementul unui succes este mult mai greu decât managementul unei crize, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.
Klaus Iohannis: Atragerea de investiții străine este prioritatea majoră pentru România

Klaus Iohannis: Atragerea de investiții străine este prioritatea majoră pentru România

Șeful statului a adăugat că îmbunătățirea climatului investițional și creșterea transparenței, a stabilității și predictibilității fiscale și legislative trebuie să reprezinte o preocupare permanentă.
Mugur Isarescu: Cele mai intârziate sunt reformele structurale, degeaba încerci să apeși pe pârghii fiscale sau monetare

Mugur Isarescu: Cele mai intârziate sunt reformele structurale, degeaba încerci să apeși pe pârghii fiscale sau monetare

"Cu ce ne-a ajutat pe noi cel mai mult FMI, ca să dau și eu un verdict după atâția ani de colaborare cu ei? Faptul că mixul de politici a avut o anumită consistență. Pentru că noi nu prea vorbim între noi, avem probleme de feudalism târziu, să spun așa. Și ei mergeau din loc în loc, de la instituție la instituție și spuneau "stai domnule că ce faci aici nu prea se leagă cu ce face celălalt", a explicat guvernatorul BNR.

"Pentru următorii ani, se așteaptă o accelerare treptată a ritmului de creștere a PIB până la 4% în 2018. Consumul privat este așteptat, de asemenea, să înregistreze ritmuri anuale de creștere, de la 3,5% în 2015 la 4,1% în 2018. Consumul guvernamental va fi determinat de o politică bugetară caracterizată printr-o stabilizare a ocupării în sectorul bugetar și raționalizare a cheltuielilor cu bunurile și serviciile", se menționează în document.
Un nou acord cu FMI esteun motiv în plus pentru ca România să se poată împrumuta mai ieftin

Un nou acord cu FMI esteun motiv în plus pentru ca România să se poată împrumuta mai ieftin

Ministerul de Finanțe și-ar dori un nou acord cu Fondul Monetar Internațional, deoarece ar fi un motiv în plus ca România să se poată împrumuta mai ieftin și ar folosi și la imaginea țării, la ratingul de țară, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Rata absorbției fondurilor europene pe POSDRU se ridica la 46,53%, la finalul lunii martie

Rata absorbției fondurilor europene pe Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 - 2013 se ridica la 46,53%, la finalul lunii martie, valoarea declarațiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeană depășind 1,617 miliarde euro, se arată în datele publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

FMI a revizuit în creștere la 2,7% estimările privind avansul economiei românești în 2015

Fondul Monetar Internațional a revizuit în creștere la 2,7% estimările referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României în acest an, potrivit raportului World Economic Outlook publicat de instituția financiară internațională. În ceea ce privește estimările pentru 2016, FMI prognozează că economia românească va înregistra un avans de 2,9%, peste cel de 2,5% prognozat în luna octombrie a anului trecut.

There is a popular belief that childhood friendships are the most durable. And it seems to be perfectly true in the case of the founders of FAN Courier. The three shareholders consolidated their earlier bonds, when they decided to make a team and start a business together.
FMI recomandă Guvernului să reanalizeze momentul în care va reduce taxele și amploarea acestor scăderi

FMI recomandă Guvernului să reanalizeze momentul în care va reduce taxele și amploarea acestor scăderi

Guvernul de la București ar trebui să reanalizeze momentul adoptării reducerilor de taxe precum și dimensiunea acestor scăderi, a declarat vineri, Andrea Schaechter, șeful misiunii FMI în România, într-o teleconferință pe tema consultărilor cu România în baza Articolului IV.
Costul creditelor în lei este în scădere accelerată

Costul creditelor în lei este în scădere accelerată

Costul creditelor în lei este în scădere, indicele de referință pentru cele mai multe credite în monedă națională ROBOR la 3 luni coborând sub 1,3%, la 1,29%, cu aproape jumătate de punct procentual sub nivelul de la sfârșitul anului trecut, și cu peste 1,7 puncte procentuale mai jos față de cel din urmă cu un an, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României.

Vești de la INS: Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut cu 6,3%, în ianuarie 2015

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a crescut ca serie brută cu 6,3% în ianuarie 2015, comparativ cu aceeași lună a anului precedent, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS)

15% din biletele din Sibiu, plătite contactless direct în autobuz

La trei ani de la implementarea soluției de plată contactless în autobuzele din Sibiu, MasterCard și Tursib anunță continuarea parteneriatului pentru promovarea plăților contactless. În 2014, ponderea plăților contactless realizate cu carduri MasterCard și Maestro PayPass la cititoarele de card din autobuze a crescut cu peste șapte puncte procentuale, de la 8% cât era la începutul anului 2014, la 15% în prezent, conform datelor Tursib.

Veniturile bugetului general consolidat au fost cu 4,1% mai mari în termeni nominali față de aceeași perioadă a anului precedent.

Execuția bugetului general consolidat pe luna ianuarie 2015 s-a încheiat cu un excedent de 3,95 miliarde lei, respectiv 0,56% din PIB, față de 1,5 miliarde lei, respectiv 0,22% din PIB, la aceeași dată a anului 2014, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice.
Profitul Transelectrica a urcat anul trecut cu 84,1%, pana la 370 milioane lei

Profitul Transelectrica a urcat anul trecut cu 84,1%, pana la 370 milioane lei

In 2013, compania a consemnat un profit net de 200,92 milioane lei si venituri de 2,47 miliarde lei, potrivit rezultatelor preliminare comunicate luni de Transelectrica, informeaza Mediafax. Cea mai mare parte a veniturilor, respectiv 1,3 miliarde lei (circa 293 milione euro), a provenit din serviciul de transport, activitatea de baza a companiei. In 2013, compania a inregistrat din aceasta activitate 1,15 miliarde lei.

Barilul de țiței Brent a coborât sub 49 de dolari, pentru prima dată în ultimii șase ani

Cotația barilului de țiței Brent a coborât luni sub pragul de 49 de dolari, pentru prima dată după luna aprilie 2009, analiștii avertizând că noi scăderi sunt posibile pe fondul excesului de ofertă și a cererii modeste, transmite BBC
Dacia vinde bine în Franţa, au fost înmatriculat cu 14% mai multe masini decât în 2013

Dacia vinde bine în Franţa, au fost înmatriculat cu 14% mai multe masini decât în 2013

Înmatriculările Dacia pe piaţa europeană au avansat cu peste 25 la sută anul trecut, la peste 365 de mii de autoturisme, potrivit primelor estimări. Este pentru prima dată când producătorul auto autohton livrează mai mult de 300.000 de maşini în Uniunea Europeană.

Creșterea ce va fi înregistrată anul viitor de Germania, prima economie europeană, ar putea fi una peste așteptări, iar situația economică din Europa nu este atât de gravă pe cât se crede, a declarat președintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann, transmite Reuters.

Intesa Sanpaolo Bank oferă liceenilor români burse pentru a studia în Italia

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiară a Grupului Intesa Sanpaolo, continuă pentru al VIII-lea an consecutiv programul Bursa Intercultura, prin care oferă burse de studiu în Italia, în valoare de 12.000 euro, elevilor de liceu din România.

Raiffeisen Bank şi CRPE susțin transpunerea Directivei privind raportarea non-financiară

Raiffeisen Bank şi Centrul Român de Politici Europene (CRPE) anunță începerea procesului de consultare pentru transpunerea Directivei 2014/95/UE referitoare la raportarea non-financiară de către companii, odată cu publicarea acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, în forma consolidată.
Prețurile gazelor naturale din producția internă plătite de populație nu vor crește până la 1 iulie 2015

Prețurile gazelor naturale din producția internă plătite de populație nu vor crește până la 1 iulie 2015

Prețurile gazelor naturale produse în România și plătite de populație nu vor crește până la data de 1 iulie 2015, iar Guvernul va elabora cu ajutorul ANRE un nou grafic de liberalizare pentru perioada 1 iulie 2015 - 1 iulie 2021, care va ține cont de trendul descrescător al evoluției prețurilor din regiune ale hidrocarburilor, precum și de perioada mai lungă de aliniere agreată cu instituțiile financiare internaționale, a anunțat, miercuri, Departamentul pentru Energie (DE).