Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

LC Waikiki deschide noi magazine

Liderul pieței de fashion retail în Turcia, LC Waikiki a deschis cel de-al 9-lea magazin in România și cel de-al 4-lea magazin din București, în Plaza România. Până la finalul lunii decembrie a anului curent, LC Waikiki planifică deschiderea a două noi magazine în România, cu o investiție totală de 4.5 milioane dolari.

Studiu MasterCard arată că europenii apreciază inspirația și nota personală la un cadou

Comercianții care doresc să-și mărească veniturile în 2015 ar trebui să-și extindă opțiunile de personalizare puse la dispoziția consumatorilor, permițându-le acestora să ofere daruri cu o notă distinctivă, în special în perioadele în care se fac multe cadouri. Asta arată un studiu comandat de MasterCard despre obiceiurile consumatorilor privind cheltuielile de Sărbători, din care aflăm că oamenii preferă să ofere și să primească din partea celor dragi cadouri personalizate (46%) și cadouri cu o semnificație personală (44%).

MasterCard anunță planuri de eliminare a utilizării parolelor în plățile online

MasterCard și-a prezentat planurile referitoare la plățile online și evoluția acestora dincolo de utilizarea parolelor, punctând câteva soluții menite să simplifice experiența de plată a posesorilor de carduri dar intensificând, în același timp securitatea plăților. Compania a condus proiectul comun de creare a unui nou standard de autentificare, care, atunci când va fi adoptat, va reprezenta cel mai mare upgrade de masă în securitatea plăților online.

Garanti Bank deschide a treia agenție în Timișoara

Garanti Bank a anunțat deschiderea celei de-a treia agenții în Timișoara și a 81-a din România, continuându-şi expansiunea în orașe cheie și de importanță economică și strategică.

Conform BM: 5 din cei 6 indicatori ai Indicelui de Guvernare Globală pentru România, în creștere în 2013 față de 2012

Cinci din cei șase indicatori agregați din componența Indicelui de Guvernare Globală pentru România, calculat de către Banca Mondială, sunt în creștere în 2013 față de 2012, potrivit unui raport al băncii.

Apple a anuntat ca Apple Pay va fi disponibil pentru consumatorii din Statele Unite prin intermediul versiunii actualizate iOS 8.1

O experienta de plata mobila simpla, sigura si privata pentru achizitii din aplicatii si din magazine Apple Pay va fi disponibil pentru consumatorii din Statele Unite prin intermediul versiunii actualizate iOS 8.1 incepand de luni, 20 octombrie. Cu 8.1, Apple Pay va fi disponibil pentru posesorii de carduri MasterCard pe iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 si iPad mini 3.

Flamenco în genunchi, la TVR

Televiziunea Română va difuza marți 14 octombrie, la ora 23.10 pe TVR2 și miercuri 15 octombrie, la ora 20.55 pe TVR HD, spectacolul Dunas, prezentat anul acesta în cadrul Întâlnirilor JTI, de Maria Pagés, cea mai mare dansatoare de flamenco din lume și Sidi Larbi Cherkaoui, unul dintre cei mai importanți coregrafi ai momentului.

Președintele Traian Băsescu a purtat scurte discuții cu președintele Barack Obama și cu cancelarul german Angela Merkel, la Summitul NATO care s-a desfășurat la Newport

Aflat la Newport, la summitul NATO, șeful statului român a spus că decizia, luată miercuri într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), "este parte a ideii noastre conform căreia flancul estic al NATO trebuie consolidat din punct de vedere militar pentru că țările noastre se află sub această presiune a Federației Ruse". "Pe de-o parte, este vorba de solidaritate, iar pe de altă parte este vorba de a-l descuraja pe domnul Vladimir Putin să privească spre țări precum statele baltice, România, Polonia, Bulgaria", a explicat președintele Băsescu.
Si Christine Lagarde sustine măsurile anunțate de Banca Centrală Europeană

Si Christine Lagarde sustine măsurile anunțate de Banca Centrală Europeană

Directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a salutat măsurile anunțate joi de Banca Centrală Europeană (BCE) privind reducerea dobânzii de bază și începerea achiziționării de obligațiuni garantate cu active (ABS) și obligațiuni ipotecare, informează agenția EFE.

Economia românească înregistrează de circa 18 luni o creștere puternică

Economia românească înregistrează de circa 18 luni o creștere puternică, însă acest salt economic nu a avut deocamdată impact asupra consumatorilor, relevă datele studiului GfK "Climatul de consum în Europa pentru al doilea trimestru al lui 2014". În momentul de față, dorința de cumpărare a românilor se situează la-14 puncte, respectiv la același nivel ca și în luna martie. Comparativ cu iunie 2013, creșterea înregistrată este, de fapt, de 8,5 puncte. În mai, indicatorul se situa la-8,4 puncte, urcând deci la cea mai ridicată valoare avută din decembrie 2013.

Investițiile Norges Bank Investment Management au generat un profit de 31 de miliarde de dolari în trimestrul al doilea

Investițiile în acțiuni au generat un randament de 4% iar cele în bonduri un randament de 2%, a precizat NBIM. Acțiunile de pe piețele emergente au generat cele mai mari profituri, în special cele din India, Rusia, Turcia și Brazilia. De asemenea, acțiunile din Europa, America de Nord și Asia au avut toate contribuții pozitive. Acțiunile din sectorul petrolului și gazelor naturale au fost cei mai buni performeri, precum Royal Dutch Shell și BG Group.

Riscurile pentru economiei mondiale constă în creşterea lentă a economiei în ţările dezvoltate.

Riscul geopolitic va reprezenta cea mai mare provocare. Conflictele dintre Rusia şi ţările occidentale, cauzate de criza ucraineană, se află în procesul de escaladare. Pe de o parte, Europa şi Statele Unite încearcă să lovească surse vitale ale economiei ruse de la domeniul militar la cel monetar. Rusia nu rămâne tăcută, luând şi ea măsuri de interzicere a importului de alimente şi fructe din Europa, SUA şi Canada. Tot mai multe simptome arată că, în a doua jumătate a anului 2014, economia mondială se va confrunta din nou cu greutăţi

Aston Com semnalează nereguli în privinţa clasei energetice afişate pe aparatele de aer condiţionat

Aston Com, distribuitor exclusiv în România a sistemelor Fujitsu şi Gree, semnalează încălcarea directivelor prin care este interzisă importarea spre comercializare a aparatelor de tip on/off, produse după 1 ianuarie 2013.

Retsina s-a mutat lângă OSHO

În urma unei oportunităţi de spaţiu, familia Malideros a decis relocarea restaurantului Retsina lângă OSHO. Noua formulă funcţionează de miercuri, 30 iulie.

Garanti Bank primește un nou premiu pentru serviciul de internet banking

Garanti Bank a fost premiată, pentru a doua oară consecutiv, de către prestigioasa revistă Global Finance, pentru Best Consumer Internet Bank in Romania. Distincția a fost acordată în cadrul 2014 World's Best Internet Banks Competition.

BGS este cel mai nou partener PayPoint România

PayPoint România, operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, şi Grupul BGS anunţă semnarea unui acord de colaborare. Astfel, clienţii BGS Divizia de Securitate îşi pot plăti de acum facturile în magazinele de proximitate partenere PayPoint.

ELCEN și firma japoneză Marubeni Corporation au semnat un contract de 170 milioane euro, pentru o centrală pe gaze

Electrocentrale București (ELCEN) și firma japoneză Marubeni Corporation au semnat, marți, contractul pentru înființarea societății mixte S.C. Fântânele Gas Power S.A., care se va ocupa de construcția în comun a unei centrale pe gaze de circa 250 MW, în valoare de aproximativ 170 milioane de euro, pe amplasamentul de la Fântânele (județul Mureș). Proiectul presupune realizarea unor unități de producție de energie electrică alimentate cu gaze naturale, amplasate în incinta fostei Centrale Termoelectrice Fântânele, care este în prezent dezafectată.

Air Liquide își întărește poziția pe piața din România

Air Liquide, companie specializată în domeniul gazelor, tehnologiilor și serviciilor pentru industrie și sănătate, a anunțat deschiderea unui nou centru de umplere pentru gazele industriale în Romania. Noul centru, destinat îmbutelierii gazelor și a amestecurilor de gaze, este situat în zona industrială a orașului Cluj-Napoca și va fi complet funcțional până la sfârșitul acestui an.
Stanley Druckenmiller: Rezerva Federală Americană ar trebui să abandoneze dobânzile zero

Stanley Druckenmiller: Rezerva Federală Americană ar trebui să abandoneze dobânzile zero

Managerul de fonduri Stanley Druckenmiller afirmă că în economia americană sunt condiţii pentru ca banca centrală a SUA să abandoneze măsurile neconvenţionale. "Uitându-ne la istoria economică, politicile de astăzi ale Fed par nu numai nenecesare, dar şi însoţite de riscuri apreciabile". El spune că avem un bubble în condiţiile în care în ultimele 24 de luni corporaţiile s-au îndatorat suplimentar cu aproximativ 600 mld. dolari, cea mai mare parte datorii cu rating coborât.