Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

Editorial - Europe begins slow  return to normality

Editorial - Europe begins slow return to normality

As the continent slowly emerges from long COVID-19 lockdown, the European Commission's Spring 2020 European Economic Forecast paints a sobering picture of economic tough times ahead.
Depozitele și creditele clienților la Raiffeisen Bank au crescut semnificativ în primul trimestru din 2020

Depozitele și creditele clienților la Raiffeisen Bank au crescut semnificativ în primul trimestru din 2020

Activele totale ale Raiffeisen Bank au depășit 48 de miliarde de lei la 31 martie 2020, o creștere de 18%, an la an. Venituri operaționale au crescut în T1 2020, fiind de 636 milioane de lei, față de 615 milioane de lei, în T1 2019. Profitul net a scăzut cu 21%, până la 140 milioane de lei, în trimestrul întâi al acestui an, față de perioada similară din 2019, când a fost de 178 milioane de lei.

Berarii României lansează campania de susținere a sectorului HoReCa

Asociația Berarii României inițiază MancareDeSuflet SOSHoReCa, o campanie care își propune să atragă atenția consumatorilor asupra situației economice din sectorul ospitalității, puternic afectat de întreruperea activității pe perioada stării de urgență. Spre deosebire de alte sectoare, vânzările pierdute de industria ospitalității în această perioadă nu pot fi recuperate în nici un fel, cele mai afectate fiind business-urile mici și de familie, multe dintre ele aflându-se deja la un pas de faliment.
În concordanta cu Fitch și agenția Moody's a modificat perspectiva ratingului României la negativ

În concordanta cu Fitch și agenția Moody's a modificat perspectiva ratingului României la negativ

Agenția de rating Moody's a modificat perspectiva de țară de la stabilă la negativă, anunță Ministerul Finanțelor Publice. În 18 aprilie și agenția de rating Fitch a revizuit perspectiva României la negativ, spunând că deficitul bugetar va atinge 8%, peste cel prognozat de guvern- 6,7% din PIB.

Ciprian Dascălu este noul Economist Șef și Director de Cercetare al BCR

Banca Comercială Română va avea un nou Economist Șef și Director de Cercetare, Ciprian Dascălu urmând să preia această funcție începând cu 15 ianuarie. El îi succede lui Horia Braun-Erdei, numit la 1 noiembrie 2019 Președinte Executiv (CEO) al Erste Asset Management Romania.
Noul ambasador american a inmanat scrisorile de acreditate presedintelui Iohannis

Noul ambasador american a inmanat scrisorile de acreditate presedintelui Iohannis

Adrian Zuckerman, noul Ambasador al SUA în România a înmânat scrisorile de acreditare Preşedintelui României Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni. Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a spus preşedintelui Iohannis: "Românii nu au prieten mai bun decât americanii."

BCR restituie comunității Palatul Oscar Maugsch

Banca Comercială Română (BCR) a încheiat transferul de proprietate al clădirii istorice Palatul Oscar Maugsch din Piața Universului către Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, o companie de investiții imobiliare cu sediul în Luxemburg, specializată în active hoteliere și clădiri de birouri de pe anumite piețe europene.
Banca Mondială vede un avans de 4,2% al economiei româneşti în 2019, cu 0,6 % mai mult decât în iunie 2019

Banca Mondială vede un avans de 4,2% al economiei româneşti în 2019, cu 0,6 % mai mult decât în iunie 2019

De asemenea, instituţia financiară internaţională se aşteaptă ca România să raporteze pentru 2020 şi 2021 o creştere a Produsului Intern Brut de 3,6% şi, respectiv 3,2%, în creştere cu 0,3 şi, respectiv, 0,1 puncte procentuale faţă de previziunea precedentă. Conform estimărilor Băncii Mondiale, deficitul României ar urma să se situeze la 3% din PIB anul aceasta, urmând să se adâncească la 3,6% din PIB în 2020 şi apoi să se situeze la 3,5% din PIB în 2021. De asemenea, deficitul de cont curent va ajunge la 5,2% din PIB în 2019, la 5,4% din PIB în 2020 şi la 5,6% din PIB în 2021.

Cristina Ienciu-Dragoș, Head of Legal CITR, este primul Country Coordinator INSOL Europe în România

Cristina Ienciu-Dragoș, Head of Legal CITR, a fost numită Country Coordinator INSOL Europe, principala Organizație Europeană a profesioniștilor specializați în insolvență, reorganizare și restructurare de business. Cristina este primul coordonator pe România, fiind o poziție nou creată în cadrul organizației, atât la nivelul țării noastre cât și în celelalte țări din Europa.

Meli Melo Paris a deschis primul magazin Meli Melo Deco in Pitesti

Noul magazin Meli Melo Deco are o suprafata de 100 de metri patrati si se afla in centrul orasului Pitesti, pe strada Victoriei. Potrivit companiei, Meli Melo Pitesti Centru Deco isi asteapta clientii si completeaza acum cu decoratiuni si mic mobilier, oferta de produse și servicii disponibile pe partea de accesorii și bijuterii pentru femei existente in magazinul Meli Melo Paris din vecinatate.

Sun Plaza recrează Pădurea Fermecată în cadrul Floral Expo 2019

Sun Plaza invită bucureștenii să pășească într-o lume de basm și să descopere povestea florilor din "Pădurea Fermecată", în cadrul "Floral Expo", ediția 2019. Expoziția va debuta pe 12 aprilie și le va oferi vizitatorilor o experiență senzorială inedită prin parfumul a 1500 de flori și plante din aproximativ 30 de specii (orhidee, trandafiri, crizanteme, iedere, etc.) și a aerului de poveste adus prin arhitectura expoziției.

Dan Cristian Baloi se alătură echipei P3 în România

P3, investitorul și dezvoltatorul pan-european de proprietăți logistice, l-a numit pe Dan Cristian Baloi ca noul Director de Achizitii si Dezvoltare. Dan va fi responsabil cu implementarea strategiei de creștere a portofoliului P3 în România prin dezvoltarea de noi proiecte atât în București, cât și în alte părți ale țării.

Capturile de țigarete de contrabandă au crescut cu 50% în primele 3 luni ale lui 2019 față de 2018

Conform datelor centralizate de către www.stopcontrabanda.ro, în primul trimestru al lui 2019 autoritățile române au capturat peste 36 de milioane de țigarete de contrabandă, cu 50% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. a

Vitality Wellness Club inaugurează salina artificială cu sare de Himalaya

Oaspeții Vitality Wellness Club, din cadrul hotelului Ramada Plaza Bucharest, au la dispoziție o nouă metodă naturală de tratament pentru diverse afecțiuni, odată cu deschiderea salinei cu sare de Himalaya. Oaspeții clubului se vor putea relaxa, în timp ce profită de efectele terapeutice ale salinei. Beneficiile salinei sunt multiple și importante, mai ales în cazul afecțiunilor respiratorii și reumatice.
Comunitatea internațională și diplomatică din România aniversează 40 de ani de diplomație culturală

Comunitatea internațională și diplomatică din România aniversează 40 de ani de diplomație culturală

Pe 9 decembrie 2018, la Romexpo, Pavilionul C3, între orele 10:00 - 16:00, celebrăm 40 de ani de existență ai IWA - Asociația Internațională a Femeilor din România, printr-o ediție jubiliară a tradiționalului "IWA Christmas Bazaar", eveniment filantropic cu participare diplomatică organizat anual de IWA. La reușita acestei manifestări de diplomație culturală contribuie anul acesta peste 55 de misiuni diplomatice, reprezentanți ai comunității internaționale din România, reunind un număr impresionant de peste 600 de voluntari ce fac parte din peste 60 de naționalități. Ca în fiecare an, reprezentanții comunității internaționale își vor etala produsele și obiectele tradiționale într-o sărbătoare multiculturală de culori, sunete, arome și gusturi, animată de cântece și dansuri specifice fiecărei țări, toate acestea cu scopul de a veni în sprijinul celor mai vulnerabili membri ai societății.

România este vicecampioană mondială la Inginerie şi Construcţie

Echipa României este vicecampioana mondială la prima probă din cadrul Solar Decathlon, Inginerie şi Construcţie. Competiția internațională de case solare are loc în această perioadă în Dubai. România concurează alături de alte 14 echipe din 11 ţări şi 4 continente, printre care se numără Olanda, SUA, Australia şi ţări din Estul Mijlociu.

CEC Bank lanseaza doua noi produse de economisire

In cadrul unei campanii promotionale derulate in perioada 1 octombrie - 30 noiembrie 2018, CEC Bank pune la dispozitia clientilor persoane fizice doua noi produse de economisire: Depozitul aniversar 100 zile, cu o rata de dobanda de 1% p.a. si Depozitul aniversar 100 saptamani, cu o rata de dobanda de 2% p.a.. Rata anuala a dobanzii este fixa pe perioada de constituire a depozitelor iar pentru retragerile de sume in numerar provenite din depozite la termen nu se percepe comision in ziua scadentei. Sumele depuse sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Amway International îl numește pe Milind Pant în funcția de CEO

Amway a anunțat că Milind Pant se alătură echipei în calitate de Chief Executive Office (CEO). Pant vine de la Yum! Brands, companie în cadrul căreia a ocupat poziția de Președinte al Pizza Hut International. Acesta va raporta direct Consiliului de Administratie Amway, devenind totodata și unul dintre membrii acestuia, începând cu 2 ianuarie 2019. Poziția de CEO este o premieră pentru structura organizațională Amway, afacere care a fost administrată ca un business de familie încă de la începuturile sale, în 1959.

Studiul 'Indicele de progres social 2018' plasează România pe locul 44 în clasamentul mondial

România ocupă locul 44 din 146 de țări, fiind depășită de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene în clasamentul "Indicele de progres social 2018", realizat de organizația nonprofit Social Progress Imperative cu sprijinul Deloitte. Indicele de progres social (Social Progress Index - SPI) măsoară calitatea vieții și bunăstarea socială a cetățenilor din 146 de țări, analizând trei dimensiuni principale pe 12 coordonate cărora le atribuie câte un punctaj.

Birourile myhive găzduiesc activități şi evenimente after-work

IMMOFINANZ organizează evenimente de vară pentru birourile sale myhive din Bucureşti. Pe parcursul acestei veri, cei peste 4.000 de angajaţi din cele trei clădiri myhive se bucură de jocuri, sport şi seri cu muzică. "Interacţiunea în comunitate reprezintă esenţa conceptului myhive. Community Manager-ul nostru susţine comunicarea dintre chiriaşi, identifică oportunităţi de cooperare între aceştia şi facilitează contactele necesare.