Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

Clienții Garanti Bank pot plăti extrasele de cont pentru Bonus Card prin PayPoint

PayPoint România, operatorul de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, și Garanti Bank au semnat un acord pentru colectarea plăților aferente extraselor de cont lunare pentru cardul de credit al băncii, Bonus Card.

BCR stimulează economisirea

Banca Comercială Romană (BCR) oferă, începând cu luna iulie, clienţilor care deţin conturi curente, comision zero de administrare, atâta vreme cât acesta este utilizat exclusiv în legătură cu funcţionarea produselor de economisire.

Hamé România raportează creșterea cifrei de afaceri pe primul semestru

Hamé România S.R.L. anunță o creștere de 23% a cifrei de afaceri în prima jumătate a anului 2014 față de aceeași perioadă a anului 2013.

Euromoney premiaza Raiffeisen Bank International

Revista britanica Euromoney a acordat titlul de "Cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est" bancii Raiffeisen Bank International AG (RBI) pentru cea de-a noua oara. Premiile au fost decernate in cadrul unei gale organizata la Londra joi, 10 iulie.

CEC Bank semneaza un acord de finantare cu Fondul European de Investitii

CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investitii (FEI) un acord de finantare si garantare cu partajarea riscurilor, in cadrul initiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises). Potrivit bancii, finantarile se vor acorda pentru realizarea de investitii si pentru finantarea capitalului de lucru a IMM-urilor, inclusiv a intreprinderilor individuale, asociatiilor familiale, persoanelor fizice autorizate.

Ferrari, Lotus și Daihatsu, în topul înmatriculărilor de mărci rare în România, în primul semestru

Mărci auto precum Ferrari, Maserati, Lotus și Daihatsu s-au aflat printre preferințele românilor atunci când a venit vorba despre achiziționarea unei mașini noi, dar și second-hand, în intervalul ianuarie - iunie 2014, reiese din statistica Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/, publicată pe propria pagină de Internet.

România se așteaptă să devină independentă energetic, în pofida crizei din Ucraina

România ar urma să realizeze independența energetică până la finalul deceniului, datorită gazului de șist și surselor de energie alternative precum energia eoliană și nucleară. România este a treia în Uniunea Europeană din punctul de vedere al independenței energetice după Danemarca și Estonia, relatează luni 'Voice of America'. Vecină a Ucrainei, România s-a aflat în ultimele luni aproape de ultima criză energetică și politică din Europa, una care amenință să afecteze securitatea aprovizionării cu gaz și să arunce UE în haos economic.

Contrabanda cu tigarete continua sa creasca

Piata neagra a tigaretelor a continuat sa creasca si in luna mai 2014, inregistrand un nivel de 16,1%, fata de 15,8% in luna martie si circa 14% la finele anului trecut, conform datelor companiei de cercetare Novel Research. Este pentru prima data in ultimii cinci ani ca piata neagra creste pentru sase luni la rand.

Graffiti PR își modifică structura de management

Graffiti Public Relations anunță adoptarea unui nou model de management organizațional. Noua structură presupune transferul conducerii executive al agenției de la Mircea Tomescu, Managing Director Graffiti PR în perioada 2009 - mai 2014, către o echipă de șase consultanți. Procesul asigură agenției un model de management bazat pe o structură orizontală și colaborativă.

JTI România are un nou sediu

JTI România a inaugurat oficial noul sediu central al companiei, de pe bulevardul Dimitrie Pompei nr. 9-9A, sectorul 2, București. Situată lângă fabrica de țigarete a JTI, clădirea de 5.000 mp are patru niveluri, găzduind peste 200 de angajați, dintr-un total de 1.000, care lucrează în București și în birourile de vânzări din țară. Noul sediu are 14 săli de ședință, nouă zone de relaxare și patru spații special amenajate pentru fumat.

ViitorPlus a câștigat premiul Energy Globe pentru ecOprovocarea

Premiul naţional Energy Globe 2014 pentru România a fost decernat ONG-ului ViitorPlus pentru proiectul ecOprovocarea, o competiţie inovativă pentru protecţia mediului înconjurător destinată unor şcoli din Călăraşi şi Zalău. Pe 28 mai, dna. Teia Gavrilescu a primit distincția în cadrul unei ceremonii festive desfășurate la sediul Secţiei Comerciale a Ambasadei Austriei la București. ecOprovocarea își propune să educe tinerii implicându-i practic şi determinându-i să participe activ la activităţi de protejare a mediului.

Garanti Bank și NETOPIA mobilPay lansează o campanie cu 0% comision de procesare

Garanti Bank împreună cu NETOPIA mobilPay, companie ce activează pe segmentul de plăți mobile și unul dintre cei mai importanți procesatori de plăți online cu cardul, lansează o campanie cu 0% comision de procesare pentru clienții noi care se vor înscrie pe platformă în data de 26 mai, în prima zi a evenimentului GPeC E-Commerce Expo.

COSMOTE lansează extraopțiunea MTV 7x

COSMOTE România a anunțat lansarea unei noi extraopțiuni, MTV 7x, disponibilă pentru clienții noi și existenți ai Cartelei MTV Mobile powered by COSMOTE. Astfel, compania a precizat că pentru cinci euro credit, utilizatorii au disponibilă o gamă largă de beneficii pentru a explora mai mult, având access nelimitat la conținut exclusiv alături de experiența MTV.

German experts provide know-how for growth

In the context of the manifestations observing Europe Day, on Wednesday, May 14th, the Infoeuropa Center hosted the conference Exploring European perspectives through engaged business solutions, powered by Rödl & Partner Romania.

Carpatica Asig şi-a majorat subscrierile pe trimestrul I

Carpatica Asig şi-a majorat subscrierile cu peste 30% in trimesttrul I 2014, fată de aceeasi perioadă din 2013, totalul acestora fiind de peste 164 milioane lei. In toate segmentele de business, cu exceptia Property, s-au inregistrat cresteri de cel putin o treime, comparativ cu anul trecut. Procentul de majorare a primelor brute subscrise este mai mare decât creşterea de peste 22% a daunelor achitate. Valoarea absoluta a despagubirilor platite de companie este de aproape 94 milioane lei, in intervalul analizat.

Grupul Garanti România raportează creșterea profitului pe primul trimestru

Grupul Garanti România a înregistrat un profit net consolidat de 10,6 milioane de euro în primele trei luni din 2014, o creștere cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut și venituri nete consolidate de 34,2 milioane euro. Totodată, activele totale s-au ridicat la 1,96 miliarde euro, o creștere cu 15,6% față de perioada similară din 2013.

Flamenco la superlativ, la Intalnirile JTI

A fost flamenco, dar fara doar si poate un flamenco transcendental. In premiera pe scena Operei Nationale din Bucuresti, Maria Pagés, cea mai mare dansatoare de flamenco din lume si Sidi Larbi Cherkaoui, unul dintre cei mai importanti coregrafi la ora actuala, au oferit publicului, la cea de a 15-a editie a Intalnirilor JTI, spectacolul Dunas.

Lidl oferă angajaților săi un pachet de servicii medicale gratuite

Lidl a anunţat că din luna aprilie oferă pentru angajații săi un pachet privat de servicii medicale în cadrul celor mai bune 470 de clinici din ţară.

BCR opreşte temporar sistemul informatic care gestionează operaţiunile cu carduri

Banca Comercială Romană (BCR) a anunţat că în ziua de sâmbătă 12 aprilie 2014, în intervalul 1:00-6:00, vor exista întreruperi funcţionale la nivelul sistemului informatic care gestionează operaţiunile cu carduri BCR, precum şi reţeaua de acceptare ATM/MFM (maşină multifuncţională) şi POS BCR.

Producţia industrială s-a majorat în primele două luni din 2014

Producţia industrială (serie brută) s-a majorat, în primele două luni din 2014, cu 9,4% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+10,7%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,9%). Industria extractivă a scăzut, în ianuarie şi februarie, cu 3,5%, conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.