Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

Parapantistul Toma Coconea și Mercedes-Benz Vito pornesc în cucerirea Munților Alpi

Mercedes-Benz Vans România anunță un parteneriat pe termen lung cu legendarul parapantist din România, Toma Coconea.

UniCredit Consumer Financing a lansat Programul Aniversar pentru deţinătorii de carduri de credit UniCreditCard

UniCredit Consumer Financing a anunţat lansarea Programului Aniversar, care vine să completeze programul standard de loializare care recompensează toate tranzacţiile efectuate cu UniCreditCard cu cash-back de 1% sau 2% din valoarea acestora în funcţie de tipul de card (cash-back-ul se acordă sub formă de puncte UniCredit, 1 punct = 1 leu).

Contrabanda înregistrează o scădere ușoară la nivel național, însă crește în nord vest

Piața neagră a țigaretelor a scăzut ușor în luna mai, la 15,1%, cu 0,1 p.p. mai puțin decât în martie 2017. Pentru a treia oară consecutiv, studiul Novel Research relevă tendința de scădere a comerțului ilegal.

CSALB face precizări cu privire la serviciile oferite

În urma întrebărilor repetate venite din partea consumatorilor, Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) aduce clarificări referitoare la accesarea serviciilor și la funcționarea Centrului.

Se lansează prima unitate din cadrul francizei naționale de săli de evenimente Magnificus Plaza

Magnificus Plaza va deschide în luna mai 2018, prima unitate din cadrul rețelei naționale de săli de evenimente în sistem de franciză, un concept nou pe piața românească. Proiectul va fi dezvoltat în urma unei investiții de 1 milion de euro și va fi situat în orașul Suceava, la circa 6 kilometri de Cetatea de Scaun.

Numărul pacienților români care s-au tratat la spitalul WPK din Viena a crescut cu 116% în primul semestru

Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece, a tratat în primele 6 luni ale anului 320 pacienţi români, în creştere cu 116% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

Mastercard și TIFF, 11 ani de momente de neprețuit

La a XVI-a ediție TIFF, recent încheiată, Mastercard a sărbătorit 11 ani de parteneriat cu binecunoscutul festival european de film, desfășurat la Cluj.

Mihai Trandafir a fost selectat in juriul de shortlist pentru media al Cannes Lions

Mihai Trandafir, Managing Director UM Romania, a fost selectat pentru a reprezenta Romania in juriul de shortlist pentru media al Cannes Lions, editia 2017.

RBI launches fintech accelerator Elevator Lab

Johann Strobl, CEO of Raiffeisen Bank International AG (RBI), has launched RBI's new fintech accelerator program called "Elevator Lab" during the technology festival "Pioneers'17" at the Viennese Imperial Palace.

Certificarea IFS, paşaport pentru export

Peste 180 de persoane au participat pe data de 19 mai 2017, la cea de a patra ediție a conferinței IFS 2017, la București. Evenimentul a reunit speakeri străini și români, specialiști care au prezentat cele mai importante modificări în domeniul standardelor de calitate IFS, dar și detalii despre apariția noului standard IFS Food versiunea 7 şi IFS Global Markets HPC.

JTI speră ca noua conducere a OMS să se concentreze pe transparență, dezvoltare durabilă și inovație

Aflată în fața unor acuzații de corupție, practici incorecte și acțiuni controversate (organizarea de campanii antifumat în Siria, premierea dictaturii din Turkmenistan pentru interzicerea vânzării produselor din tutun etc.), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat recent o nouă conducere.

Campania Stop Contrabanda a avut ca rezultat capturarea a 40 de milioane de ţigări

Autoritățile române cu atribuții în combaterea contrabandei cu țigări au reușit, în ultimele trei luni, să oprească peste 40 de milioane de ţigărete ilegale să ajungă pe piața neagră. Peste 300 de persoane au fost reţinute, iar valoarea bunurilor confiscate se ridică la circa 30 de milioane de Lei.

Medicover inaugurează o nouă clinică în nordul Bucureștiului

Medicover, furnizor de servicii medicale și de diagnostic private, inaugurează o nouă clinică multidisciplinară în București, în urma unei investiții de 500.000 euro.

Eveniment dedicat antreprenorilor

Oxygen Events organizează pe 25 & 26 mai, împreună cu Asociaţia Românā a Bāncilor, Banca Transilvania, Cec Bank, PTIR, PIAROM și Institutul Național pentru Cercetare și Instruire Culturală, "Ecosistemul Antreprenorial", un nou proiect Oxygen Events dedicat antreprenorilor, bancherilor și creativilor; un eveniment de impact cu dezbateri dedicate unor subiecte ambițioase: economia socială, industriile creative și IMM-urile.

Au mai rămas trei zile pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către sectorul non-profit

Au mai rămas trei zile până când românii pot susține cauzele în care cred prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către o organizație non-profit. De-a lungul celor 10 ani de când OMV Petrom derulează Campania 2%, compania a colectat peste 12.000 de formulare de redirecționare și au susținut în medie, anual, 150 de ONG-uri.

Experți americani și israelieni împărtășesc bune practici pentru îmbunătățirea infrastructurii de irigații

Cu ocazia lansării de către Guvernul României a programului de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii, în valoare de un miliard de euro, Ambasada Statelor Unite ale Americii şi Ambasada Statului Israel
Hidroelectrica nu va mai fi listată în acest an

Hidroelectrica nu va mai fi listată în acest an

Ministerul Energiei pregătește o hotărâre de Guvern prin care va schimba procedura de listare la bursă a Hidroelectrica, astfel încât banii să rămână la bugetul de stat, ceea ce va însemna că procesul nu va mai avea loc în acest an, a declarat Andreea Lambru, președintele Consiliului de Supraveghere al producătorului de energie, în cadrul unei conferințe de presă. "Hidroelectrica nu are nevoie de banii care vor fi obținuți din privatizare", tine sa mentioneze Andreea Lambru.

Campania de strângere de fonduri Sandvișul Meseriaș susține dotarea unei școli profesionale din Târgu Jiu

OMV Petrom și clienții din stațiile Petrom au strâns 22.000 de euro pentru reabilitarea laboratoarelor auto și de lăcătușerie ale Colegiului Auto Traian Vuia din Târgu Jiu, prin campania Sandvișul Meseriaș.

Proiectul GridMotion vizează reducerea costului de utilizare a mașinilor electrice

Grupul PSA, Direct Energie, Enel, Nuvve, Proxiserve și Technical University of Denmark au lansat proiectul GridMotion, cu scopul de a evalua posibilele economii pe care utilizatorii vehiculelor electrice le-ar putea acumula prin implementarea strategiilor de încărcare și descărcare a vehiculelor.

UniCredit Consumer Financing anunţă o ofertă specială pentru achiziţionarea de sisteme de încălzire la Galaţi

Pentru a veni în întâmpinarea locuitorilor Municipiului Galaţi care doresc să îşi monteze sisteme independente de încălzire şi apă caldă, UniCredit Consumer Financing introduce o ofertă specială de finanţare, în parteneriat cu importanţi distribuitori locali de echipamente şi materiale pentru instalaţii termice. Pe perioada de valabilitate a ofertei, clienţii pot achiziţiona direct din magazinele partenere centrale, boilere sau alte materiale conexe în 24 de rate (fixe) fără dobândă şi fără alte costuri de finanţare prin Creditul Celsius, a cărui valoarea maximă poate fi de 30.000 de lei.