Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

OMV Petrom creează 10 afaceri sociale prin programul Fabricat în Țara lui Andrei

OMV Petrom a selectat 10 câștigători ai celei de-a doua ediții a competiției de afaceri sociale Fabricat în Țara lui Andrei. Programul susține idei de afaceri care rezolvă probleme sociale, generează locuri de muncă și aduc valoare economică și socială în comunitățile românești. Competiția Fabricat în Țara lui Andrei este finanțată de OMV Petrom și organizată în parteneriat cu Fundația NESsT.

MasterCard sărbătoreşte zece ani de parteneriat alături de TIFF

La a XV-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Transilvania, ce va avea loc în perioada 27 mai şi 5 iunie, MasterCard sărbătorește zece ani de când este prezent pe scena TIFF,

Laureaţii Galei Premiilor UNITER 2016, ediţia a XXIV-a

Cea de-a XXIV-a ediţie a GALEI PREMIILOR UNITER a avut loc luni, 9 mai la Teatrul Regina Maria din Oradea.

Fitch: În cazul adoptării euro în statele din CEE, principalele beneficiare vor fi Croația și Bulgaria, urmate de România și Ungaria

În cazul adoptării euro în statele din Europa Centrală și de Est (CEE), care nu sunt încă membre ale zonei euro, principalele beneficiare vor fi Croația (rating "BB" cu perspectivă negativă) și Bulgaria (rating "BBB minus" cu perspectivă stabilă),
DIFUZIUNI ṢI ACHIZIŢII ÎN AVOCATURӐ

DIFUZIUNI ṢI ACHIZIŢII ÎN AVOCATURӐ

Recentul 'spin-off' din Casa de avocatură Mușat și Asociații pare a fi simptomatic pentru piața avocaturii din România și, dincolo de unele aspecte subiective, ce țin mai degrabă de chimia intra-organizațională, acesta reliefează ceva mult mai profund și interesant.

Lucian Croitoru: Deficitul bugetar va depăși 3% în acest an și 4% în 2017

Deficitul bugetar va depăși 3% în acest an și 4% în 2017, iar după ce s-a redus TVA populația săracă a crescut consumul, nu cea înstărită, a spus Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, într-o conferință de specialitate.

TransferGo primește o finanțare de 2,5 mil. dolari

Compania britanică TransferGo a primit 2,5 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de business angel-ii Mark Ransford, fost investitor la Apax Partners, Voria Fattahi, fost investitor la Kinnevik, Clive Kahn, fost CEO Travelex, și Richard Tudor, fost partener la Exponent. Fondul de investiții Practica Capital a participat și el la această rundă.

Salvați Copiii și Alpha Bank ajută copiii aflați în situații vulnerabile

Alpha Bank Romania a încheiat un parteneriat cu Salvați Copiii România, în beneficiul copiilor aflați în situații de risc de abandon școlar. Pentru fiecare contract de depozit încheiat în cadrul unei campanii ce se desfășoară până la 11 decembrie, banca va dona 5 lei pentru sprijinirea programelor desfășurate de Salvați Copiii.
Profesionalizarea fotbalului, promovarea jucătorilor români şi creşterea numărului spectatorilor,  principalele obiective LPF în 2016

Profesionalizarea fotbalului, promovarea jucătorilor români şi creşterea numărului spectatorilor, principalele obiective LPF în 2016

Profesionalizarea fotbalului românesc, reglementările privind încurajarea dezvoltării jucătorilor români şi a performanţelor, creşterea numărului de sponsori interesaţi de competiţiile LPF, dar şi a activităţii comerciale a cluburilor, sunt principalele obiective pentru 2016. De asemenea, LPF îşi propune şi creşterea cu 10% a numărului spectatorilor pe stadion pentru sezonul 2016-2017, dar şi a încrederii în fotbalul românesc şi în echipele din Liga 1. În noiembrie, LPF a încheiat un parteneriat exclusiv cu Orange pe durata a 2 ani, compania devenind sponsorul oficial al Ligi 1 (title sponsor), care se numeşte, începând cu etapa 18, Liga 1 Orange.
Mario Draghi cere o integrare financiară mai strânsă a zonei euro

Mario Draghi cere o integrare financiară mai strânsă a zonei euro

Președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, s-a pronunțat în favoarea unei integrări financiare mai strânse, a unei guvernanțe comune mai puternice a sectorului bancar în cele 19 state din zona euro.
Consumatorii preferă produse 100% româneşti, calitativ superioare şi cât mai naturale

Consumatorii preferă produse 100% româneşti, calitativ superioare şi cât mai naturale

Potrivit statisticilor oficiale (INS, Eurostat), consumul de carne de pui în România este în prezent de aproximativ 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeană. Piața internă rămâne principala piață de desfacere a Cocorico - aproximativ 70% din producție fiind comercializată în România.
Ministerul Agriculturii va primi în perioada 2016-2020 suma de 1,015 miliarde euro pentru irigaţii

Ministerul Agriculturii va primi în perioada 2016-2020 suma de 1,015 miliarde euro pentru irigaţii

Potrivit unui proiect al MADR, în anul 2016 se vor aloca 145 milioane euro, urmând ca în următorii 4 ani fondurile alocate să crească cu circa 17% anual, astfel încât să se atingă plafonul aprobat aferent programului de investiţii.
Inflația în zona euro a ieșit din teritoriul negativ iar șomajul este la un nou minim

Inflația în zona euro a ieșit din teritoriul negativ iar șomajul este la un nou minim

Rata anuală a inflației în zona euro a urcat până la 0,0% în luna octombrie de la minus 0,1% în luna septembrie, arată o estimare preliminară publicată vineri de Oficiul european de statistică (Eurostat). rincipalele elemente responsabile pentru revenirea inflației în teritoriu pozitiv în luna octombrie au fost prețurile la alimente, alcool și țigări, care au consemnat o creștere de 1,5%, comparativ cu un avans de 1,4% în luna septembrie, precum și la servicii, care au consemnat o creștere anuală de 1,3%, mai mare decât creșterea de 1,2% înregistrată în luna septembrie.
Ion Țiriac cu o avere estimata la 1,5 miliarde de euro, desemnat cel mai bogat român in 2015

Ion Țiriac cu o avere estimata la 1,5 miliarde de euro, desemnat cel mai bogat român in 2015

Dacă Ion Țiriac și-a păstrat poziția de anul trecut, în cazul primilor zece milionari din clasament au avut loc schimbări majore. Ioan Niculae a pierdut locul secund în favoarea fraților Adrian și Dragoș Pavăl, doi antreprenori care s-au impus pe o piață în care investitorii străini au raportat pierderi.
George Maior: Este ambiția mea ca parteneriatul României cu SUA să fie cel mai puternic în regiunea noastră

George Maior: Este ambiția mea ca parteneriatul României cu SUA să fie cel mai puternic în regiunea noastră

Adâncirea cooperării în cadrul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, problema vizelor pentru cetățenii români care doresc să călătorească în această țară și o intensificare a dialogului cu comunitatea românească din SUA se numără printre prioritățile menționate într-un interviu acordat AGERPRES de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, pe perioada mandatului său.
Noile modificări ale legii pieței de capital elimină o serie de bariere care împiedicau dezvoltarea pieței

Noile modificări ale legii pieței de capital elimină o serie de bariere care împiedicau dezvoltarea pieței

Noile modificări ale legii pieței de capital elimină o serie de bariere care împiedicau dezvoltarea acestei piețe și mențineau România cu mult în urma economiilor emergente din Europa de Est, astfel că noul cadru legal simplifică modul în care investitorii, respectiv acționarii își exercită drepturile de vot, a declarat pentru directorul general al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski.
Fondurile colectate în emisiunea de obligațiuni a Băncii Internaționale pentru Investiții vor fi dirijate către finanțarea economiei

Fondurile colectate în emisiunea de obligațiuni a Băncii Internaționale pentru Investiții vor fi dirijate către finanțarea economiei

Fondurile colectate în emisiunea de obligațiuni a Băncii Internaționale pentru Investiții (BII) vor fi dirijate către finanțarea economiei românești și a IMM-urilor prin piața de capital, a declarat joi vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache.

În 2014 investiții străine directe în valoare totală netă de 2,42 miliarde de euro

România a atras, în 2014, investiții străine directe în valoare totală de 2,42 miliarde de euro, iar soldul final al investițiilor la finalul anului trecut a ajuns la aproape 60,2 miliarde de euro, reiese dintr-o cercetare statistică privind investițiile străine directe (ISD) realizată de Banca Națională a României în colaborare cu Institutul Național de Statistică.

Încrederea în economia zonei euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani

Încrederea în economia zonei euro a crescut în mod surprinzător în luna august, în pofida turbulențelor de pe piața bursieră din China și a incertitudinii politice din Grecia, atingând cea mai ridicată valoare din ultimii patru ani, transmite Reuters. Potrivit datelor publicate vineri de Comisia Europeană, în luna august 2015, indicele sentimentului economic (ESI) a crescut până la 104,2 puncte, de la 104 puncte în luna iulie, în condițiile în care încrederea a crescut în toate sectoarele exceptând industria.