Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

In its endeavor to secure market leading status, home appliance and electronics retailer Domo relies on the skills, experience and know-how of two Austrian professionals. Much effort has been put into the company's re-branding process, as Domo CEO Kim Kollner emphasized in his interview with Business Arena earlier this year. Now, Sigmund Klein and Eugen Petrov speak about the challenges of doing business in Romania, about the positive prospects and about their views about the country.

Raiffeisen Bank permite plata impozitelor si taxelor prin debit direct in sectorul 4

Raiffeisen Bank si Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4 (DGITLS4) ofera posibilitatea platii gratuite a impozitelor si taxelor prin debit direct incepand de luna aceasta, stimuland astfel colectarea creantelor bugetare prin utilizarea de canale electronice. In acelasi fel se facilitateaza si plata amenzilor, prin activarea unui mandat de debit direct.

Global Finance desemnează Banca Transilvania drept cea mai bună bancă din România

Banca Transilvania a fost desemnată cea mai bună bancă din România, de către revista Global Finance. Printre criteriile care au stat la baza numirii BT şi a altor bănci în cadrul "World's Best Emerging Markets Banks In Central & Eastern Europe 2014" se numară: creşterea activelor, profitabilitate, relaţii strategice şi produse inovative.

Deichmann anunţă o creştere semnificativă a vânzărilor de anul trecut

Deichmann România a anunţat că anul 2013 a marcat o creştere semnificativă a vânzărilor sale. Reţeaua de magazine, prezentă pe piaţa din România din 2007, a vândut aproximativ 2,5 milioane de perechi de încălţăminte, adică cu 200.000 de perechi mai mult decât în 2012. Aceasta a însemnat o creştere anuală de 8,4%.

Contrabanda cu tigarete a urcat la aproape 16%

Piata neagra a tigaretelor a inregistrat in ianuarie 2014 cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani si jumatate, si anume 15,7%, conform datelor companiei de cercetare Novel.

CEC Bank lanseaza campania promotionala la creditele de nevoi personale cu asigurare de viata si somaj

Continuand politica de promovare a creditarii in lei, CEC Bank a lansat o campanie promotionala la creditele de nevoi personale cu asigurare de viata si somaj, prin care clientii bancii pot beneficia pana la data de 31.05.2014 de finantare in conditii foarte avantajoase: dobanda variabila ROBOR 6M + 5,9% p.a., comisioane zero de acordare si administrare, valori ale creditului ce pot ajunge la suma de 40.000 de lei.
Proiectele de energie regenerabilă au ajuns la o capacitate totală de peste 4,4 de GW

Proiectele de energie regenerabilă au ajuns la o capacitate totală de peste 4,4 de GW

Proiectele de producere a energiei din surse regenerabile au ajuns la o capacitate totală de 4.412 MW la finele lunii ianuarie 2014, potrivit datelor furnizate de Transelectrica. Astfel, în sistem existau proiectele eoliene cu o putere de 2.704 MW, parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de 1.077 MW, microhidrocentrale de 536 MW și proiecte pe bază de biomasă cu o putere cumulată de 95 MW.

Gazprom se extinde in Romania prin achiziția de benzinării

Compania petrolieră NIS Petrol, divizia din Serbia a gigantului rus Gazprom Neft, vrea să ajungă la o cotă de 10% pe piața benzinăriilor din România după anul 2015 și analizează, în acest moment, orice posibilitate pentru a atinge această țintă, inclusiv achiziția de stații deja existente, a declarat, marți, Ileana Sorina Bălțatu, director executiv al companiei.

ANRE a acordat autorizații de înființare pentru zece noi proiecte fotovoltaice și trei microhidrocentrale

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în ședința din 5 februarie, autorizații de înființare pentru zece noi proiecte de producere a energiei din surse fotovoltaice și pentru trei microhidrocentrale, potrivit unui document postat pe site-ul instituției.

Rezervele valutare la BNR au urcat în ianuarie cu 388 milioane euro

Rezervele valutare la BNR au crescut în ianuarie la 32,91 miliarde euro, cu 388 milioane euro, la această evoluţie contribuind semnificativ împrumuturile Finanţelor pe pieţele internaţionale, de 2 miliarde de dolari. Potrivit datelor BNR, în ianuarie s-au consemnat intrări de 3,59 miliarde euro, reprezentând modificări în structura rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiuni de obligaţiuni pe pieţele interne şi internaţionale) şi altele.

Inflaţia din zona euro a scăzut în ianuarie la 0,7 procente

Inflaţia anuală din zona euro a scăzut în ianuarie la 0,7% şi a revenit astfel la nivelul minim record, îndepărtându-se din nou de ţinta Băncii Centrale Europene. În decembrie, preţurile de consum din zona euro au crescut cu 0,8%. Preţurile la alimente, băuturi alcoolice şi ţigări au crescut în ianuarie cu 1,7%, încetinind de la 1,8% în decembrie, potrivit datelor anunţate de Eurostat. Creşterea preţurilor a încetinit şi în zona bunurilor industriale, de la 0,3% la 0,2%. În sectorul energiei, preţurile au scăzut în ianuarie cu 1,2%, după ce au stagnat în decembrie.

Conferinta Born2Succeed isi propune sa ofere tinerilor sansa la un viitor mai bun

Irina Alionte este o tanara antreprenoare de 25 de ani care are propria afacere in Londra si a beneficiat de sistemul britanic de sustinere a unei cariere. Romanca isi doreste acum sa le arate si tinerilor din Romania care sunt pasii indeplinirii viselor profesionale. De aceea, Irina organizeaza conferinta despre succes si dezvoltare personala Born2Succeed, in cadrul careia ii va aduce la Bucuresti pe toti mentorii ei britanici.

Parteneriat pentru servicii de plati contactless

Visa Europe, CaixaBank, Orange, Telefόnica si Vodafone au incheiat un parteneriat pentru a oferi servicii de plati contactless cu telefonul mobil in Spania.

Green Revolution premiaza grija pentru mediu

Asociatia Green Revolution a premiat cele mai responsabile companii fata de mediu in cadrul Galei Green Business Index (GBI). Evenimentul s-a desfasurat la hotel JW Marriott si s-a bucurat de participarea reprezentantilor mediului de afaceri din Romania, precum si autoritatilor publice.

PayPoint intră în parteneriat cu KRUK România

PayPoint România îşi extinde portofoliul de parteneri din domeniul financiar prin semnarea unui acord de colaborare cu KRUK România, astfel oferind clienţilor o soluţie simplă de a ţine sub control plata debitelor. Datorită acestui parteneriat, persoanele care au debite către compania KRUK au acum posibilitatea să îşi plătească creanţele prin intermediul reţelei punctelor de plată PayPoint.

Campania De profesie: medic în România obține recunoașterea la nivel european

Campania De profesie: medic în România, lansată de Consiliul Investitorilor Străini (Foreign Investors Council, FIC), prin Grupul de Lucru pe Sănătate, a reușit să obțină recunoașterea, la nivel european, în cadrul galei European Excellence Awards.

Ionel Blănculescu: Reindustrializarea României este a doua șansă a țării noastre

Reindustrializarea României este a doua șansă a țării noastre de a se dezvolta economic și de a atrage investiții, a declarat miercuri Ionel Blănculescu, analist economic și consilier onorific al premierului Victor Ponta, prezent la o conferință de profil.

Plăţile cu cardurile BT înregistrează creşteri semnificative

Banca Transilvania a anunţat că are în portofoliu două milioane de carduri, fiind unul dintre cei mai mari emitenţi de carduri din România. În funcţie de volumele de tranzacţii generate prin utilizarea cardurilor BT de către clienţi, cota de piaţă este de 17%.