Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

Prima editie a Caravanei IT a DB Global Technology a ajuns la final

"Caravana IT" este un proiect initiat de DB Global Technology in octombrie 2017 cu scopul de a oferi informatii despre ce inseamna a lucra in Fintech tinerilor liceeni din toata tara. Specialistii DB Global Technology au strabatut tara, timp de noua luni, vorbind cu peste 700 de liceeni din Brasov, Constanta, Focsani, Satu Mare, Targoviste, Alba Iulia, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Craiova.

Farmec prezintă primele rezultate ale campaniei Unirea la Feminin

Producătorul de cosmetice Farmec anunță primele rezultate ale campaniei de responsabilitate social corporativă "Unirea la feminin", prin care contribuie la ridicarea nivelului de solidaritate, empatie și coeziune în rândul comunității de femei din România. Până în acest moment al campaniei, au fost întreprinse trei acțiuni de donații, de pe urma cărora au beneficiat 240 de românce, din cinci localități din țară - Câmpia Turzii, Turda, Filiași, Craiova și Iași.
Alexandru Stânean revine în poziția de Director General al TeraPlast

Alexandru Stânean revine în poziția de Director General al TeraPlast

Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, are, începând cu data de 2 iulie 2018, un nou Director General, în persoana lui Alexandru Stânean, după ce Consiliul de Administrație a aprobat încetarea, prin acordul părților, a mandatului acordat Mirelei Pop în data de 9 mai 2017.

Piața neagră a țigaretelor este în ușoară scădere

Piața neagră a țigaretelor a scăzut în mai la 16,1% din totalul consumului (cu 1,1 p.p. mai puțin față de martie 2018). Procentul se află în continuare peste media comerțului ilegal din 2017, de 16%. "Regiunea nord-est continuă să fie cea mai afectată de piața neagră, cu o pondere de 40,4%, chiar dacă a scăzut cu 2,8 p.p. în mai, comparativ cu martie. O pondere mare a comerțului ilegal cu țigarete se înregistrează și în vest (29,6%). Cea mai importantă creștere e în nord-vest, plus 2,9 p.p. până la 14,8%. Pe de altă parte, în regiunea sud-est se observă o scădere semnificativă, de 7,9 p.p., până la 8,6%. Din punct de vedere al provenienței, a

Bursele JTI pentru Jurnaliști ediția 2018-2019

Bursele JTI pentru Jurnaliști anunță ediția 2018-2019, realizată cu sprijinul Asociației "Clubul Presei Economice", al agenției Ad Media Consult și al foștilor bursieri. Jurnaliștii care doresc să-și dezvolte cariera dincolo de agenda limitată a subiectelor locale au șansa de a-și consolida experiența profesională la nivel european.

Francesco Starace a fost reconfirmat pentru cel de-al doilea mandat ca membru al consiliului pactului global al Națiunilor Unite

Secretarul General al Națiunilor Unite, António Guterres, l-a reales pe Francesco Starace, CEO și Director General al companiei Enel, în Consiliul Pactului Global al Națiunilor Unite (UN Global Compact), pentru următorii trei ani (2018 - 2021).

Noul EY World Entrepreneur Of The Year este Rubens Menin

Rubens Menin, președintele companiei braziliene MRV Engenharia e Participações S.A., a fost desemnat EY World Entrepreneur Of The Year în 2018, în cadrul ceremoniei de premiere de la Monaco. Rubens a fost ales din 56 de câștigători ai premiilor naționale, provenind din 46 de țări și regiuni. Rubens devine primul câștigător EY World Entrepreneur Of The Year din America de Sud.

Smartree Romania are un nou Director Operațional

Smartree România, lider pe piața de externalizare a serviciilor de HR, cu afaceri anuale de peste 14 milioane de euro, o numește pe Anamaria Borza în funcția de Director Operațional, începând cu 1 iulie 2018. Anamaria a deținut timp de 6 ani funcția de Chief Technology Officer în cadrul Smartree, poziție care va fi preluată de Eduard Pînzariu.

Bal la Palat

Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României sărbătorește implicarea sa în protejarea și promovarea patrimoniului celui mai important muzeu de artă din țară.

Robotul umanoid Sophia primește de la UniCredit primul său card de credit

UniCredit a oferit primul card de credit unui utilizator cu inteligență artificială. Sophia the Robot, robotul umanoid creat de compania Hanson Robotics, și-a ridicat personal cardul joi, în cadrul unui eveniment organizat de UniCredit Bank.
BNR: Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de aproape 1 miliard de euro

BNR: Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de aproape 1 miliard de euro

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 967 milioane de euro, în primele trei luni din 2018, în creştere cu peste 25% comparativ cu cel din perioada similară din 2017, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Naţionale a României. În perioada similară a anului trecut, deficitul de cont curent s-a cifrat la 770 de milioane de euro.

Nordic Food trece la a doua generație de management

Nordic Food, una dintre cele mai mari companii în domeniul distribuției produselor alimentare premium atât în retail, cât și în HoReCa, transferă managementul către a doua generație.

Mercedes-Benz și TIFF sunt de 12 ani co-autorii unei povești de succes în cultura cinematografică

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai mare festival din România dedicat filmului de lungmetraj, a ajuns la cea de a XVII-a ediție, iar în ultimii 12 ani, Mercedes-Benz a desăvârșit experiența cinefililor, în calitate de Mașină Oficială.

UniCredit este primul grup bancar care pune la dispoziția robotului umanoid Sophia un card de credit

UniCredit anunță, în premieră mondială, oferirea primului card de credit pe numele unui utilizator cu inteligență artificială - Sophia the Robot, robotul umanoid creat de compania Hanson Robotics, care va ridica personal cardul în cadrul unui eveniment organizat de UniCredit Bank.

Mastercard lansează campania Fotbalul poate începe ceva de neprețuit

Mastercard, companie de tehnologie în industria globală de plăți și sponsor oficial al UEFA Champions League, sărbătorește în perioada campionatului de anul acesta puterea fotbalului de a începe ceva de neprețuit pentru oameni, familii și comunități.

Piața alimentelor ecologice pentru copii este estimată să crească cu circa 5% în 2018

Superfood Company, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de produse pentru copii mici, estimează o majorare de 5% pe segmentul produselor alimentare ecologice destinate copiilor de până la 3 ani.

Ambasadoarele Bucharest RUNNING CLUB îndeamnă copiii și adolescenții să participe la cursele gratuite din cadrul Volkswagen Semimaratonul București

Campioanele olimpice Monica Roșu și Viorica Susanu, ambasadoare ale Bucharest RUNNING CLUB, au vizitat pe 18 aprilie Liceul Teoretic Ion Barbu din București pentru a promova practicarea sportului în rândul copiilor și a-i invita pe aceștia să se înscrie la cursele gratuite din cadrul Volkswagen Semimaratonul București, care se va desfășura în perioada 12-13 mai.
Ministerul Finanţelor plateste prima transa catre Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură

Ministerul Finanţelor plateste prima transa catre Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) urmează să vireze, în acest an, 6,12 milioane de dolari pentru aderarea României la Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB), se arată într-un proiect de lege publicat pe site-ul instituţiei.

Raiffeisen Bank și Junior Achievement lansează programul de educație financiară ABCdar bancar în format digital

Ediția a opta ABCdar bancar, programul de educație financiară dezvoltat de Junior Achievement (JA) și susținut de către Raiffeisen Bank, aduce, gratuit, elevilor de liceu și profesorilor din România componenta de învățare digitală, dezvoltată prin intermediul platformei LMS JA Inspire. Aceasta vine în completarea instrumentelor clasice prezente la clasă (manuale tipărite pentru elevi și ghidul profesorului), dând elevilor posibilitatea unei experiențe de învățare individualizată a