Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

Hidroelectrica nu va mai fi listată în acest an

Hidroelectrica nu va mai fi listată în acest an

Ministerul Energiei pregătește o hotărâre de Guvern prin care va schimba procedura de listare la bursă a Hidroelectrica, astfel încât banii să rămână la bugetul de stat, ceea ce va însemna că procesul nu va mai avea loc în acest an, a declarat Andreea Lambru, președintele Consiliului de Supraveghere al producătorului de energie, în cadrul unei conferințe de presă. "Hidroelectrica nu are nevoie de banii care vor fi obținuți din privatizare", tine sa mentioneze Andreea Lambru.

Campania de strângere de fonduri Sandvișul Meseriaș susține dotarea unei școli profesionale din Târgu Jiu

OMV Petrom și clienții din stațiile Petrom au strâns 22.000 de euro pentru reabilitarea laboratoarelor auto și de lăcătușerie ale Colegiului Auto Traian Vuia din Târgu Jiu, prin campania Sandvișul Meseriaș.

Proiectul GridMotion vizează reducerea costului de utilizare a mașinilor electrice

Grupul PSA, Direct Energie, Enel, Nuvve, Proxiserve și Technical University of Denmark au lansat proiectul GridMotion, cu scopul de a evalua posibilele economii pe care utilizatorii vehiculelor electrice le-ar putea acumula prin implementarea strategiilor de încărcare și descărcare a vehiculelor.

UniCredit Consumer Financing anunţă o ofertă specială pentru achiziţionarea de sisteme de încălzire la Galaţi

Pentru a veni în întâmpinarea locuitorilor Municipiului Galaţi care doresc să îşi monteze sisteme independente de încălzire şi apă caldă, UniCredit Consumer Financing introduce o ofertă specială de finanţare, în parteneriat cu importanţi distribuitori locali de echipamente şi materiale pentru instalaţii termice. Pe perioada de valabilitate a ofertei, clienţii pot achiziţiona direct din magazinele partenere centrale, boilere sau alte materiale conexe în 24 de rate (fixe) fără dobândă şi fără alte costuri de finanţare prin Creditul Celsius, a cărui valoarea maximă poate fi de 30.000 de lei.

Lidl România împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară au promovat o nouă inițiativă de susținere a producătorilor locali

Lidl România împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) și Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Legume (SCDL) Buzău au organizat pe 21 aprilie 2017 "Ziua Cultivatorului de Roșii".

Granturi în valoare de 200.000 euro în competiția Idei din Țara lui Andrei pentru proiecte de mediu și educație profesională

OMV Petrom lansează a 6-a ediție a competiției "Idei din Țara lui Andrei", sprijinind proiectele de mediu și educație profesională ce utilizează tehnologii inovatoare și componente de digitalizare. Competiția se desfășoară între 20 aprilie și 24 mai și se adresează persoanelor fizice, ONG-urilor, unităților sau instituțiilor de învățământ, autorităților administrației publice locale sau instituțiilor publice.
Liliana Țuroiu este nominalizată la preşedinția Institutului Cultural Român

Liliana Țuroiu este nominalizată la preşedinția Institutului Cultural Român

Lector Universitar Dr. Liliana Țuroiu, om de cultură, atât prin formație, cât și prin cariera de 20 de ani în domeniul artelor vizuale, nominalizată pentru funcția de conducere a Institutului Cultural Român (ICR), a primit un număr mare de voturi cu ocazia audierilor din Comisiile reunite pentru Cultură și Media și de Politică Externă din Senat.

UniCredit Leasing debutează în motorsportul românesc

UniCredit Leasing, principalul jucător din piața de leasing din România, anunță intrarea în motorsportul românesc prin susținerea Echipajului UniCredit Leasing Rally, format din Adrian Teslovan (pilot), Cseh Vajk Imre (copilot) și Mihai Leu (Manager Tehnic). Echipajul va debuta mâine, 31 martie, în Campionatul Național de Raliuri la două roți motrice 2017, cu ocazia etapei inaugurale de la Brașov, și are ca obiectiv câștigarea titlului național.
G20 a cerut Comitetului Basel să finalizeze reformele Basel III privind reglementările bancare

G20 a cerut Comitetului Basel să finalizeze reformele Basel III privind reglementările bancare

Într-o declarație publicată după întâlnirea de la Baden-Baden (vestul Germaniei), G20 (grupul țărilor bogate și al principalelor economii emergente) a cerut Comitetului Basel să finalizeze reformele Basel III fără o majorare semnificativă a cerințelor generale de capital, dar fără a preciza un termen limită.

Romanian traditional fest Martisor, celebrated in San Francisco

The Bay Area, as the San Francisco Bay Area is also known, and considered among the most beautiful places in the United States, was the meeting place for the Romanians settled in California, who wanted to celebrate the traditional fest of Mărţişor together. Danilov ballroom, a location highly frequented by Americans, but founded by Russians, hosted the fifth edition of the International Festival "Mărţişor" on March 4, and the event was presented by Romanian artist Abigail Budak, who also gave a recital.

Vulturii Luptători aprofundeză cooperarea româno-americană în domeniul securităţii

Ambasada Statelor Unite ale Americii a salutat sosirea în România a "Vulturilor luptători", Batalionul 1, Regimentul 8 Infanterie.

Medicover inaugurează Breast Care Center

Operatorul de servicii medicale private Medicover inaugurează Breast Care Center, un nou centru în cadrul Spitalului Medicover. Acesta își propune să ofere opțiuni personalizate de tratament, recuperare și prevenție pentru întreaga gamă de afecțiuni ale sânului, în baza înaltelor standarde și protocoale recomandate de societățile medicale europene.

Zestrea - expusă la Veneția, în timpul Carnavalului

Ținutele prețioase din colecţia "Zestrea by Liliana Țuroiu", inspirate de straiele domnițelor și reginelor, precum şi de motivele iilor româneşti tradiţionale, sunt expuse în februarie în somptuosul Ateneo Veneto, chiar în inima culturală și istorică a Veneției. Expoziția de la Ateneo Veneto este un eveniment cultural organizat cu sprijinul Creart, al Institutului Cultural Român și al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, în cadrul renumitului Carnaval Venețian, în perioada 18 - 28 februarie.

Programul WU Executive MBA Bucharest deschide sesiunea de inscrieri cu early bird discount de 5%

WU Executive Academy, parte a Vienna University, deschide sesiunea de inscrieri pentru programul WU Executive MBA Bucharest. Managerii, antreprenorii si reprezentanti ai ONG-urilor, romani si straini, care se vor inscrie pana la data de 31 martie, beneficiaza de early bird discount de 5% din valoarea totala a scolarizarii.

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor anunţă startul celei de a opta ediţii

Cea de-a opta ediție a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor va avea loc anul acesta sâmbătă, 17 iunie. Evenimentul îi aşteaptă la start pe toţi cei care iubesc sportul, alergarea, şi care îşi doresc să susţină efortul atleților care se întrec în fiecare zi cu imposibilul, sportivii paralimpici români.

Simona Baciu primește Lifetime Award la Londra

Lifetime Award din cadrul Galei Premiilor de Excelență a Școlilor Internaționale (British International School Awards) s-a acordat Simonei Baciu, fondator și președinte al Transylvania College din Cluj-Napoca. Lifetime Award recunoaște liderii din comunitatea educațională care și-au demonstrat de-a lungul timpului angajamentul luat pentru aducerea și cultivarea inovației și excelenței în educație.

Lidl continuă investițiile și inaugurează un magazin în Drobeta Turnu Severin

Lidl continuă investițiile în România prin inaugurarea unui magazin în orașul Drobeta Turnu Severin, în data de 26 ianuarie. Noua unitate este situată pe Str. Mihai Viteazu, nr. 147, iar, odată cu deschiderea sa, sunt create aproximativ 20 de noi locuri de muncă. Magazinul are o suprafață de 1200 mp și aproape 100 de locuri de parcare.

Programul Alimentar Mondial acordă Mastercard distincția Hunger Hero

Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) i-a acordat distincția Hunger Hero lui Ajay Banga, președinte și CEO al Mastercard, în recunoașterea contribuțiilor deosebite aduse pentru îndeplinirea obiectivului PAM, de a elimina foametea. Distincția Hunger Hero 2017 a fost acordată de către directorul executiv al PAM, Ertharin Cousin, la dineul PAM din cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial în Davos, Elveția.

Treasure paintings are back at the National Museum of Romanian Art following generous private donation

Under the current management program that focuses on attracting donations and on acquisitions of artworks for the National Museum of Romanian Art (MNAR), efforts have been made for two paintings by Anton Chladek (1794-1882), classified in the Treasure category, to be admired again in the National Gallery of the museum. This was made possible through the donations that the Bonte Foundation made in the benefit of the National Museum of Romanian Art.

Tablouri de tezaur se întorc la MNAR de Ziua Culturii Naționale

În sensul programului de management curent care prevede atragerea de achiziții și donații de opere de artă în favoarea Muzeului Național de Artă al României (MNAR), au fost făcute demersuri ca două tablouri de Anton Chladek (1794-1882), clasate în categoria Tezaur, să poată fi admirate din nou în Galeria Națională a muzeului. Acest lucru a fost posibil prin achiziția în vederea donației pe care Fundația Bonte a făcut-o Muzeului Național de Artă al României.