Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

UniCredit Leasing debutează în motorsportul românesc

UniCredit Leasing, principalul jucător din piața de leasing din România, anunță intrarea în motorsportul românesc prin susținerea Echipajului UniCredit Leasing Rally, format din Adrian Teslovan (pilot), Cseh Vajk Imre (copilot) și Mihai Leu (Manager Tehnic). Echipajul va debuta mâine, 31 martie, în Campionatul Național de Raliuri la două roți motrice 2017, cu ocazia etapei inaugurale de la Brașov, și are ca obiectiv câștigarea titlului național.
G20 a cerut Comitetului Basel să finalizeze reformele Basel III privind reglementările bancare

G20 a cerut Comitetului Basel să finalizeze reformele Basel III privind reglementările bancare

Într-o declarație publicată după întâlnirea de la Baden-Baden (vestul Germaniei), G20 (grupul țărilor bogate și al principalelor economii emergente) a cerut Comitetului Basel să finalizeze reformele Basel III fără o majorare semnificativă a cerințelor generale de capital, dar fără a preciza un termen limită.

Romanian traditional fest Martisor, celebrated in San Francisco

The Bay Area, as the San Francisco Bay Area is also known, and considered among the most beautiful places in the United States, was the meeting place for the Romanians settled in California, who wanted to celebrate the traditional fest of Mărţişor together. Danilov ballroom, a location highly frequented by Americans, but founded by Russians, hosted the fifth edition of the International Festival "Mărţişor" on March 4, and the event was presented by Romanian artist Abigail Budak, who also gave a recital.

Vulturii Luptători aprofundeză cooperarea româno-americană în domeniul securităţii

Ambasada Statelor Unite ale Americii a salutat sosirea în România a "Vulturilor luptători", Batalionul 1, Regimentul 8 Infanterie.

Medicover inaugurează Breast Care Center

Operatorul de servicii medicale private Medicover inaugurează Breast Care Center, un nou centru în cadrul Spitalului Medicover. Acesta își propune să ofere opțiuni personalizate de tratament, recuperare și prevenție pentru întreaga gamă de afecțiuni ale sânului, în baza înaltelor standarde și protocoale recomandate de societățile medicale europene.

Zestrea - expusă la Veneția, în timpul Carnavalului

Ținutele prețioase din colecţia "Zestrea by Liliana Țuroiu", inspirate de straiele domnițelor și reginelor, precum şi de motivele iilor româneşti tradiţionale, sunt expuse în februarie în somptuosul Ateneo Veneto, chiar în inima culturală și istorică a Veneției. Expoziția de la Ateneo Veneto este un eveniment cultural organizat cu sprijinul Creart, al Institutului Cultural Român și al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, în cadrul renumitului Carnaval Venețian, în perioada 18 - 28 februarie.

Programul WU Executive MBA Bucharest deschide sesiunea de inscrieri cu early bird discount de 5%

WU Executive Academy, parte a Vienna University, deschide sesiunea de inscrieri pentru programul WU Executive MBA Bucharest. Managerii, antreprenorii si reprezentanti ai ONG-urilor, romani si straini, care se vor inscrie pana la data de 31 martie, beneficiaza de early bird discount de 5% din valoarea totala a scolarizarii.

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor anunţă startul celei de a opta ediţii

Cea de-a opta ediție a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor va avea loc anul acesta sâmbătă, 17 iunie. Evenimentul îi aşteaptă la start pe toţi cei care iubesc sportul, alergarea, şi care îşi doresc să susţină efortul atleților care se întrec în fiecare zi cu imposibilul, sportivii paralimpici români.

Simona Baciu primește Lifetime Award la Londra

Lifetime Award din cadrul Galei Premiilor de Excelență a Școlilor Internaționale (British International School Awards) s-a acordat Simonei Baciu, fondator și președinte al Transylvania College din Cluj-Napoca. Lifetime Award recunoaște liderii din comunitatea educațională care și-au demonstrat de-a lungul timpului angajamentul luat pentru aducerea și cultivarea inovației și excelenței în educație.

Lidl continuă investițiile și inaugurează un magazin în Drobeta Turnu Severin

Lidl continuă investițiile în România prin inaugurarea unui magazin în orașul Drobeta Turnu Severin, în data de 26 ianuarie. Noua unitate este situată pe Str. Mihai Viteazu, nr. 147, iar, odată cu deschiderea sa, sunt create aproximativ 20 de noi locuri de muncă. Magazinul are o suprafață de 1200 mp și aproape 100 de locuri de parcare.

Programul Alimentar Mondial acordă Mastercard distincția Hunger Hero

Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) i-a acordat distincția Hunger Hero lui Ajay Banga, președinte și CEO al Mastercard, în recunoașterea contribuțiilor deosebite aduse pentru îndeplinirea obiectivului PAM, de a elimina foametea. Distincția Hunger Hero 2017 a fost acordată de către directorul executiv al PAM, Ertharin Cousin, la dineul PAM din cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial în Davos, Elveția.

Treasure paintings are back at the National Museum of Romanian Art following generous private donation

Under the current management program that focuses on attracting donations and on acquisitions of artworks for the National Museum of Romanian Art (MNAR), efforts have been made for two paintings by Anton Chladek (1794-1882), classified in the Treasure category, to be admired again in the National Gallery of the museum. This was made possible through the donations that the Bonte Foundation made in the benefit of the National Museum of Romanian Art.

Tablouri de tezaur se întorc la MNAR de Ziua Culturii Naționale

În sensul programului de management curent care prevede atragerea de achiziții și donații de opere de artă în favoarea Muzeului Național de Artă al României (MNAR), au fost făcute demersuri ca două tablouri de Anton Chladek (1794-1882), clasate în categoria Tezaur, să poată fi admirate din nou în Galeria Națională a muzeului. Acest lucru a fost posibil prin achiziția în vederea donației pe care Fundația Bonte a făcut-o Muzeului Național de Artă al României.
Lucian Croitoru: Deprecierea leului va stimula exporturile

Lucian Croitoru: Deprecierea leului va stimula exporturile

Aprecierea dolarului în raport cu leul va stimula exporturile, ceea ce va influența pozitiv creșterea economică a României, dar o depreciere a monedei naționale ar putea crea probleme în legătură cu lichiditatea din piață și ar adăuga și presiuni inflaționiste, a spus Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.
Rusia a vândut 19,5% din Rosneft pentru 10,5 miliarde de euro

Rusia a vândut 19,5% din Rosneft pentru 10,5 miliarde de euro

Guvernul rus a anunțat miercuri seara că a vândut o participație de 19,5% din acțiunile Rosneft, cea mai mare companie petrolieră din Rusia, către traderul de materii prime Glencore și fondul suveran de investiții din Qatar pentru o sumă de 10,5 miliarde de euro, transmite Reuters.

Peste 15.500 de tineri români au obținut un loc de muncă prin intermediul programului Alliance for YOUth, lansat de Nestlé

Alliance for YOUth, program inițiat de compania Nestlé din dorința de a contribui la ameliorarea situației privind șomajul la nivel european, le-a oferit tinerilor români sub 30 de ani accesul la 15.558 de locuri de muncă permanente, 644 de stagii de practică plătită și 227 de evenimente de dezvoltare.

Asigurările medicale pentru membri familiei formează majoritatea solicitarilor primite de MediHelp

Acoperirea costurilor cu spitalizarea, consultațiile și investigațiile în regim ambulatoriu, imagistică avansată, maternitatea și controlul anual medical preventiv reprezintă principalele solicitări ale familiilor care încheie polițe de asigurare medicală internațională.

Piața construcțiilor se îndreaptă spre criză, dacă băncile continuă să limiteze accesul la credite

Piața construcțiilor din România se îndreaptă cu pași repezi către o criză similară cu cea din 2011-2013, dacă băncile vor continua să limiteze accesul românilor la credite,
Acord privind limitarea producției de țiței la 32,5 milioane barili/zi, la reuniunea OPEC din Algeria

Acord privind limitarea producției de țiței la 32,5 milioane barili/zi, la reuniunea OPEC din Algeria

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol a ajuns miercuri la un acord privind limitarea producției de țiței la 32,5 milioane de barili pe zi, începând din luna noiembrie, au declarat pentru Reuters surse din interiorul OPEC. Detaliile privind acordul ar putea fi anunțate la viitoarea reuniune oficială a OPEC, din luna noiembrie, susțin sursele. După aceste informații, la bursa ICE Futures cotația barilului de petrol Brent cu livrare în luna noiembrie a urcat cu aproape trei dolari, ajungând la valoarea de 48,80 dolari.
Investiția Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume

Investiția Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că investiția Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere, afirmând că autoritățile române analizează cumpărarea de elicoptere H215, care se vor produce la Ghimbav.