Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

Bosch formează o alianță împotriva cancerului

Spitalul Robert Bosch (RBK), Robert Bosch Stiftung și Grupul Bosch își unesc forțele pentru a lupta împotriva cancerului. Cei trei parteneri au format o alianță și au demarat mai multe inițiative. Elementele care stau la baza alianței sunt reprezentate de centrul nou înființat Robert Bosch Centrum für Tumorerkrankungen (RBCT: Centrul Robert Bosch pentru tumori) din Stuttgart și alianța planificată cu Deutsches Krebsforschungszentrum (DKFZ: Centrul german pentru cercetare în domeniul cancerului).
Cercetătorii sunt scutiţi de impozitul pe veniturile din salarii şi a celor asimilate salariilor

Cercetătorii sunt scutiţi de impozitul pe veniturile din salarii şi a celor asimilate salariilor

Scutirea de impozit pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor se acordă chiar şi în cazul nerealizării obiectivelor proiectului de cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau de dezvoltare tehnologică.

Caravana SMURD 'Fii pregătit!' se află în București între 9 și 11 septembrie

Caravana SMURD 'Fii pregătit!' sosește în București pe 9 septembrie și va rămâne în capitală până pe 11 septembrie 2016, pentru a instrui populația să facă față situațiilor de urgență. Proiectul este inițiat de Fundația pentru SMURD și implementat cu sprijinul Fundației Vodafone România, care a contribuit cu 400.000 de euro din investiția totală de 523.000 de euro.
Generația milenialilor arată un interes scăzut pentru asigurările medicale

Generația milenialilor arată un interes scăzut pentru asigurările medicale

Născuți între 1980 și 2000, milenialii reprezintă una dintre cele mai mari generații din istorie, ce include peste 92 de milioane de oameni. Recunoscuți pentru personalitatea lor ușor narcisistă și interesul puternic pentru bunurile materiale, cei care au acum între 25 și 35 de ani au dezvoltat o putere de cumpărare ce atinge 153 de miliarde de euro, anual.

Generația Z are deja așteptări clare privind viitorul loc de muncă, potrivit unui studiu EY

Adolescenții care pășesc astăzi pe piața muncii sau pe băncile facultății au deja așteptări bine conturate privind traseul lor profesional și mediul în care doresc să lucreze. EY a intervievat în cadrul studiului Global Generations 3.0 peste 3.200 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, cunoscuți de asemenea ca Generația Z, în legătură cu factorii care le influențează încrederea în viitorii angajatori și în luarea deciziilor de angajare pe viitor.

Spitalul European Polisano si partenerii sai investesc in educatie si cercetare

Aproximativ 40 de studenti la medicina, din Suedia, Irlanda, Republica Moldova si Romania, si tineri medici rezidenti si specialisti, au invatat, timp de doua saptamani, in cadrul Scolii Internationale de Vara Saving Hearts, cele mai noi tehnici si protocoale terapeutice aplicate la nivel international, de la unii dintre cei mai mari specialisti din lume in chirurgie cardiovasculara si cardiologie interventionala.

Ambasadorul Turciei dă asigurări că turiștii nu sunt afectați de turbulențele politice din țară

E.S. Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia la București, a organizat la sediul ambasadei o întâlnire informală la care au participat reprezentanți din partea Ministerului Afacerilor Externe, Agenției Nationale pentru Turism, Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România și din partea mai multor agenții de turism din România pentru a-i informa pe cei prezenți cu privire la ultimele evoluții ale situației interne din Turcia.

GfK România: Populaţia se aşteaptă să beneficieze de pe urma creşterii economice

Perspectiva românilor faţă de economia ţării s-a îmbunătăţit uşor şi în al doilea trimestru al acestui an, aceştia aşteptându-se ca în perioada următoare efectele creşterii economice din ultima perioadă să devină mai vizibile, se arată într-un sondaj realizat de GfK. Românii se aşteaptă ca evoluţia pozitivă a economiei să se vadă prin scăderea şomajului şi a creşterii veniturilor

INS: Veniturile lunare ale gospodăriilor au fost de 2.969 lei în trimestrul I din 2016; venitul pe persoană - 1.119 lei

Veniturile totale ale populației, medii lunare pe o gospodărie au fost, în primul trimestru din 2016, de 2.969 lei, iar cheltuielile totale au fost, în medie de 2.552 lei, respectiv 86% din veniturile totale, reiese din datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). În același timp, veniturile totale medii lunare pe persoană au fost de 1.119 lei.

Banca Transilvania devine partenerul principal al Federației Române de Baschet

Banca Transilvania devine partenerul principal al Federației Române de Baschet şi va susține activitatea şi planurile competiționale ale acesteia. Parteneriatul a fost făcut public la Bucureşti, în cadrul unei conferințe de presă, de către Ömer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania, şi de Horia Păun, Preşedintele Federației Române de Baschet. Prin acest parteneriat, BT va fi sponsor al EuroBasket 2017;

Enel România a lansat cea de-a 10-a ediție a programului educațional PlayEnergy

Enel România a lansat ediția din 2016 a competiției naționale PlayEnergy. Profesorii de gimnaziu și liceu pot depune proiecte pentru a participa la concurs până în data de 30 iunie 2016. În premieră, începând cu acest an, concursul este deschis și pentru alte zone, pe lângă Muntenia Sud, Dobrogea și Banat.

Operatorul de pariuri sportive și cazinoul online BETANO.com se lansează oficial în România

BETANO.com, operator internațional de pariuri sportive și cazinou online, lansează platforma sa inovatoare online și mobile pe piața locală. Noua platformă oferă membrilor săi tehnologie de ultimă generație, produse personalizate conform preferințelor consumatorilor din România, precum și un nou nivel de prezentare și implementare a acestui tip de divertisment.

Banca Transilvania se implică pentru ca România să intre în Cartea Recordurilor

Banca Transilvania se implică pentru înscrierea României în Cartea Recordurilor (Guinness Book Records), pentru cel mai mare curs de resuscitare din lume, la care sunt aşteptate peste 12.000 de persoane.

OMV Petrom creează 10 afaceri sociale prin programul Fabricat în Țara lui Andrei

OMV Petrom a selectat 10 câștigători ai celei de-a doua ediții a competiției de afaceri sociale Fabricat în Țara lui Andrei. Programul susține idei de afaceri care rezolvă probleme sociale, generează locuri de muncă și aduc valoare economică și socială în comunitățile românești. Competiția Fabricat în Țara lui Andrei este finanțată de OMV Petrom și organizată în parteneriat cu Fundația NESsT.

MasterCard sărbătoreşte zece ani de parteneriat alături de TIFF

La a XV-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Transilvania, ce va avea loc în perioada 27 mai şi 5 iunie, MasterCard sărbătorește zece ani de când este prezent pe scena TIFF,

Laureaţii Galei Premiilor UNITER 2016, ediţia a XXIV-a

Cea de-a XXIV-a ediţie a GALEI PREMIILOR UNITER a avut loc luni, 9 mai la Teatrul Regina Maria din Oradea.

Fitch: În cazul adoptării euro în statele din CEE, principalele beneficiare vor fi Croația și Bulgaria, urmate de România și Ungaria

În cazul adoptării euro în statele din Europa Centrală și de Est (CEE), care nu sunt încă membre ale zonei euro, principalele beneficiare vor fi Croația (rating "BB" cu perspectivă negativă) și Bulgaria (rating "BBB minus" cu perspectivă stabilă),
DIFUZIUNI ṢI ACHIZIŢII ÎN AVOCATURӐ

DIFUZIUNI ṢI ACHIZIŢII ÎN AVOCATURӐ

Recentul 'spin-off' din Casa de avocatură Mușat și Asociații pare a fi simptomatic pentru piața avocaturii din România și, dincolo de unele aspecte subiective, ce țin mai degrabă de chimia intra-organizațională, acesta reliefează ceva mult mai profund și interesant.

Lucian Croitoru: Deficitul bugetar va depăși 3% în acest an și 4% în 2017

Deficitul bugetar va depăși 3% în acest an și 4% în 2017, iar după ce s-a redus TVA populația săracă a crescut consumul, nu cea înstărită, a spus Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, într-o conferință de specialitate.