Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Daily News

Lucian Croitoru: Deprecierea leului va stimula exporturile

Lucian Croitoru: Deprecierea leului va stimula exporturile

Aprecierea dolarului în raport cu leul va stimula exporturile, ceea ce va influența pozitiv creșterea economică a României, dar o depreciere a monedei naționale ar putea crea probleme în legătură cu lichiditatea din piață și ar adăuga și presiuni inflaționiste, a spus Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.
Rusia a vândut 19,5% din Rosneft pentru 10,5 miliarde de euro

Rusia a vândut 19,5% din Rosneft pentru 10,5 miliarde de euro

Guvernul rus a anunțat miercuri seara că a vândut o participație de 19,5% din acțiunile Rosneft, cea mai mare companie petrolieră din Rusia, către traderul de materii prime Glencore și fondul suveran de investiții din Qatar pentru o sumă de 10,5 miliarde de euro, transmite Reuters.

Peste 15.500 de tineri români au obținut un loc de muncă prin intermediul programului Alliance for YOUth, lansat de Nestlé

Alliance for YOUth, program inițiat de compania Nestlé din dorința de a contribui la ameliorarea situației privind șomajul la nivel european, le-a oferit tinerilor români sub 30 de ani accesul la 15.558 de locuri de muncă permanente, 644 de stagii de practică plătită și 227 de evenimente de dezvoltare.

Asigurările medicale pentru membri familiei formează majoritatea solicitarilor primite de MediHelp

Acoperirea costurilor cu spitalizarea, consultațiile și investigațiile în regim ambulatoriu, imagistică avansată, maternitatea și controlul anual medical preventiv reprezintă principalele solicitări ale familiilor care încheie polițe de asigurare medicală internațională.

Piața construcțiilor se îndreaptă spre criză, dacă băncile continuă să limiteze accesul la credite

Piața construcțiilor din România se îndreaptă cu pași repezi către o criză similară cu cea din 2011-2013, dacă băncile vor continua să limiteze accesul românilor la credite,
Acord privind limitarea producției de țiței la 32,5 milioane barili/zi, la reuniunea OPEC din Algeria

Acord privind limitarea producției de țiței la 32,5 milioane barili/zi, la reuniunea OPEC din Algeria

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol a ajuns miercuri la un acord privind limitarea producției de țiței la 32,5 milioane de barili pe zi, începând din luna noiembrie, au declarat pentru Reuters surse din interiorul OPEC. Detaliile privind acordul ar putea fi anunțate la viitoarea reuniune oficială a OPEC, din luna noiembrie, susțin sursele. După aceste informații, la bursa ICE Futures cotația barilului de petrol Brent cu livrare în luna noiembrie a urcat cu aproape trei dolari, ajungând la valoarea de 48,80 dolari.
Investiția Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume

Investiția Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că investiția Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere, afirmând că autoritățile române analizează cumpărarea de elicoptere H215, care se vor produce la Ghimbav.

Bosch formează o alianță împotriva cancerului

Spitalul Robert Bosch (RBK), Robert Bosch Stiftung și Grupul Bosch își unesc forțele pentru a lupta împotriva cancerului. Cei trei parteneri au format o alianță și au demarat mai multe inițiative. Elementele care stau la baza alianței sunt reprezentate de centrul nou înființat Robert Bosch Centrum für Tumorerkrankungen (RBCT: Centrul Robert Bosch pentru tumori) din Stuttgart și alianța planificată cu Deutsches Krebsforschungszentrum (DKFZ: Centrul german pentru cercetare în domeniul cancerului).
Cercetătorii sunt scutiţi de impozitul pe veniturile din salarii şi a celor asimilate salariilor

Cercetătorii sunt scutiţi de impozitul pe veniturile din salarii şi a celor asimilate salariilor

Scutirea de impozit pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor se acordă chiar şi în cazul nerealizării obiectivelor proiectului de cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau de dezvoltare tehnologică.

Caravana SMURD 'Fii pregătit!' se află în București între 9 și 11 septembrie

Caravana SMURD 'Fii pregătit!' sosește în București pe 9 septembrie și va rămâne în capitală până pe 11 septembrie 2016, pentru a instrui populația să facă față situațiilor de urgență. Proiectul este inițiat de Fundația pentru SMURD și implementat cu sprijinul Fundației Vodafone România, care a contribuit cu 400.000 de euro din investiția totală de 523.000 de euro.
Generația milenialilor arată un interes scăzut pentru asigurările medicale

Generația milenialilor arată un interes scăzut pentru asigurările medicale

Născuți între 1980 și 2000, milenialii reprezintă una dintre cele mai mari generații din istorie, ce include peste 92 de milioane de oameni. Recunoscuți pentru personalitatea lor ușor narcisistă și interesul puternic pentru bunurile materiale, cei care au acum între 25 și 35 de ani au dezvoltat o putere de cumpărare ce atinge 153 de miliarde de euro, anual.

Generația Z are deja așteptări clare privind viitorul loc de muncă, potrivit unui studiu EY

Adolescenții care pășesc astăzi pe piața muncii sau pe băncile facultății au deja așteptări bine conturate privind traseul lor profesional și mediul în care doresc să lucreze. EY a intervievat în cadrul studiului Global Generations 3.0 peste 3.200 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, cunoscuți de asemenea ca Generația Z, în legătură cu factorii care le influențează încrederea în viitorii angajatori și în luarea deciziilor de angajare pe viitor.

Spitalul European Polisano si partenerii sai investesc in educatie si cercetare

Aproximativ 40 de studenti la medicina, din Suedia, Irlanda, Republica Moldova si Romania, si tineri medici rezidenti si specialisti, au invatat, timp de doua saptamani, in cadrul Scolii Internationale de Vara Saving Hearts, cele mai noi tehnici si protocoale terapeutice aplicate la nivel international, de la unii dintre cei mai mari specialisti din lume in chirurgie cardiovasculara si cardiologie interventionala.

Ambasadorul Turciei dă asigurări că turiștii nu sunt afectați de turbulențele politice din țară

E.S. Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia la București, a organizat la sediul ambasadei o întâlnire informală la care au participat reprezentanți din partea Ministerului Afacerilor Externe, Agenției Nationale pentru Turism, Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România și din partea mai multor agenții de turism din România pentru a-i informa pe cei prezenți cu privire la ultimele evoluții ale situației interne din Turcia.

GfK România: Populaţia se aşteaptă să beneficieze de pe urma creşterii economice

Perspectiva românilor faţă de economia ţării s-a îmbunătăţit uşor şi în al doilea trimestru al acestui an, aceştia aşteptându-se ca în perioada următoare efectele creşterii economice din ultima perioadă să devină mai vizibile, se arată într-un sondaj realizat de GfK. Românii se aşteaptă ca evoluţia pozitivă a economiei să se vadă prin scăderea şomajului şi a creşterii veniturilor

INS: Veniturile lunare ale gospodăriilor au fost de 2.969 lei în trimestrul I din 2016; venitul pe persoană - 1.119 lei

Veniturile totale ale populației, medii lunare pe o gospodărie au fost, în primul trimestru din 2016, de 2.969 lei, iar cheltuielile totale au fost, în medie de 2.552 lei, respectiv 86% din veniturile totale, reiese din datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). În același timp, veniturile totale medii lunare pe persoană au fost de 1.119 lei.

Banca Transilvania devine partenerul principal al Federației Române de Baschet

Banca Transilvania devine partenerul principal al Federației Române de Baschet şi va susține activitatea şi planurile competiționale ale acesteia. Parteneriatul a fost făcut public la Bucureşti, în cadrul unei conferințe de presă, de către Ömer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania, şi de Horia Păun, Preşedintele Federației Române de Baschet. Prin acest parteneriat, BT va fi sponsor al EuroBasket 2017;

Enel România a lansat cea de-a 10-a ediție a programului educațional PlayEnergy

Enel România a lansat ediția din 2016 a competiției naționale PlayEnergy. Profesorii de gimnaziu și liceu pot depune proiecte pentru a participa la concurs până în data de 30 iunie 2016. În premieră, începând cu acest an, concursul este deschis și pentru alte zone, pe lângă Muntenia Sud, Dobrogea și Banat.

Operatorul de pariuri sportive și cazinoul online BETANO.com se lansează oficial în România

BETANO.com, operator internațional de pariuri sportive și cazinou online, lansează platforma sa inovatoare online și mobile pe piața locală. Noua platformă oferă membrilor săi tehnologie de ultimă generație, produse personalizate conform preferințelor consumatorilor din România, precum și un nou nivel de prezentare și implementare a acestui tip de divertisment.

Banca Transilvania se implică pentru ca România să intre în Cartea Recordurilor

Banca Transilvania se implică pentru înscrierea României în Cartea Recordurilor (Guinness Book Records), pentru cel mai mare curs de resuscitare din lume, la care sunt aşteptate peste 12.000 de persoane.