Links Sitemap Business Linker Sitemap

Fondurile colectate în emisiunea de obligațiuni a Băncii Internaționale pentru Investiții vor fi dirijate către finanțarea economiei

1010 afisari
Fondurile colectate în emisiunea de obligațiuni a Băncii Internaționale pentru Investiții (BII) vor fi dirijate către finanțarea economiei românești și a IMM-urilor prin piața de capital, a declarat joi vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache.
"Emisiunea de obligațiuni pe care emitentul o tranzacționează astăzi, la Bursa de Valori București (BVB), are particularități multiple. România este parte în acționariatul băncii, cu aproape 76 milioane de euro. (...) Fondurile colectate în această emisiune de obligațiuni vor fi dirijate, toate, pentru finanțarea economiei românești și a IMM-urilor. Este practic o continuare a ceea ce a făcut banca până acum, finanțând și Agricover și Romcab și BT Leasing. Iată că vorbim astăzi, în mod real, de o finanțare a economiei prin piața de capital", a menționat Ursache.
Potrivit acestuia, "ca urmare a finanțărilor din piața economică românească, la care adunăm astăzi și emisiunea de obligațiuni, România devine cel mai important pol de tranzacționare al băncii, în spațiul Uniunii Europene".

"Din toate statele, prin cumularea investițiilor și a emisiunii de obligațiuni de astăzi, pentru bancă devenim principalul pol de tranzacționare", a mai spus vicepreședintele ASF. Banca Internațională pentru Investiții (BII) a atras 111 milioane de lei (25 milioane euro) prin vânzarea de obligațiuni cu maturitate de trei ani investitorilor calificați din România, la o dobândă de 4,1%, iar obligațiunile care vor fi emise în viitor ar putea avea o perioadă de maturitate mai mare, de 5-7 ani. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 10.000 lei.

Potrivit lui Denis Ivanov, vicepreședinte CA al Băncii Internaționale de Investiții, până în prezent banca a acordat împrumuturi de 35 de milioane de euro companiilor din România, printre care se numără Agricover Credit IFN și Romcab. "Strategia noastră până în 2017 prevede posibilitatea ca banca să înceapă să facă investiții de capital", a subliniat vicepreședinte CA al Băncii Internaționale de Investiții.
Banca Internationala pentru Investiții, cu sediul la Moscova, investește doar în cele nouă state membre ale sale, iar anul trecut a furnizat finanțări de circa 150 de milioane de euro, majoritatea în Slovacia, Mongolia, Bulgaria și România. Celelalte state în care este prezenta Banca Internațională pentru Investiții sunt Cuba, Cehia, Ungaria, Vietnam și Rusia.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza