Links Sitemap Business Linker Sitemap

Riscurile pentru economiei mondiale constă în creşterea lentă a economiei în ţările dezvoltate.

1858 afisari
Riscul geopolitic va reprezenta cea mai mare provocare. Conflictele dintre Rusia şi ţările occidentale, cauzate de criza ucraineană, se află în procesul de escaladare. Pe de o parte, Europa şi Statele Unite încearcă să lovească surse vitale ale economiei ruse de la domeniul militar la cel monetar. Rusia nu rămâne tăcută, luând şi ea măsuri de interzicere a importului de alimente şi fructe din Europa, SUA şi Canada. Tot mai multe simptome arată că, în a doua jumătate a anului 2014, economia mondială se va confrunta din nou cu greutăţi
Totodată, Orientul Mijlociu intră într-o perioadă de oscilaţie extremă. Palestina şi Israel nu au ajuns la un armistiţiu îndelungat. Iar în Irak, nu se ştie exact cum vor fi rezultatele bombardamentelor americane asupra extremiştilor.
Al doilea risc al economiei mondiale constă în creşterea lentă a economiei în ţările dezvoltate. Datele statistice recente ale Direcţiei de statistică a UE arată că, în cel de-al doilea trimestru al anului acesta, creşterea producţiei interne în zona euro e zero, economia Germaniei, Franţei şi Italiei se arată pesimistă. Economia Germaniei s-a redus cu 0,2% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea economiei Franţei e zero. Economia Italiei s-a redus cu 0,2%. Economia japoneză continuă să intre la apă.
Virusul Ebola face ravagii în Africa de Vest şi afectează economia mondială. Lumea trebuie să prevină ca acest eveniment să afecteze întreaga lume, lucru care ar reprezenta o lovitură cruntă asupra economiei mondiale, scrie ziarul Xinhua Meiri Dianxun.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza