Links Sitemap Business Linker Sitemap

MasterCard anunță planuri de eliminare a utilizării parolelor în plățile online

2485 afisari
MasterCard și-a prezentat planurile referitoare la plățile online și evoluția acestora dincolo de utilizarea parolelor, punctând câteva soluții menite să simplifice experiența de plată a posesorilor de carduri dar intensificând, în același timp securitatea plăților. Compania a condus proiectul comun de creare a unui nou standard de autentificare, care, atunci când va fi adoptat, va reprezenta cel mai mare upgrade de masă în securitatea plăților online.
Acesta va aduce avantaje consumatorilor, băncilor și comercianților deopotrivă, prin autentificarea invizibilă și prin mult mai puține operațiuni legate de parole.
Până în 2018, se estimează că plățile realizate de pe dispozitive mobile vor reprezenta 30% din totalul vânzărilor online cu amănuntul și, prin urmare, noul standard va muta infrastructura de securitate dincolo de era PC-ului, susținând tehnologiile emergente și răspunzând nevoilor în continuă schimbare ale consumatorilor. 
Abordarea MasterCard este aceea de a valorifica mai multe dintre informațiile pre-stocate cu privire la deținătorul de card, ceea ce va duce la mult mai puține solicitări de introducere a parolei la punctele de vanzare. În eventualitatea în care o autentificare este solicitată expres, deținătorii de carduri se vor putea identifica mai degrabă prin generarea unei parole unice sau prin amprenta biometrică, și nu vor mai trebui să memoreze parole permanente.
Ajay Bhalla, Președinte Soluții de Securitate pentru Companii Mari, MasterCard, declară: „Cu toții ne dorim o experiență de plată atât sigură, cât și simplă. Ne dorim să identificăm oamenii în funcție de cine sunt, nu de ce trebuie să țină minte. Avem prea multe parole pe care trebuie să le reținem și acest lucru creează probleme în plus pentru utilizatori și companii.”
Noul protocol, co-creat împreună cu VISA, ar putea fi adoptat în 2015 și va înlocui treptat protocolul curent 3D Secure.

Printre măsurile pe care MasterCard le ia în vederea creării unui mediu lipsit de parole se mai regăsesc: 
-         Îmbunătățirea programului SecureCode pentru a susține noul standard, care va permite o experiență de plată mai simplă, mai sigură și fără întreruperi pentru deținătorii de carduri;
-         Realizarea de teste comerciale pentru aplicații de recunoaștere facială și vocală în scopul autentificării deținătorilor de carduri;
-         Efectuarea de probe pentru o brățară care permite autentificarea deținătorilor de carduri prin ritmul lor cardiac unic;

 
Citeşte mai multe despre: MasterCard

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza