Links Sitemap Business Linker Sitemap

ViitorPlus a câștigat premiul Energy Globe pentru ecOprovocarea

1510 afisari
Premiul naţional Energy Globe 2014 pentru România a fost decernat ONG-ului ViitorPlus pentru proiectul ecOprovocarea, o competiţie inovativă pentru protecţia mediului înconjurător destinată unor şcoli din Călăraşi şi Zalău. Pe 28 mai, dna. Teia Gavrilescu a primit distincția în cadrul unei ceremonii festive desfășurate la sediul Secţiei Comerciale a Ambasadei Austriei la București. ecOprovocarea își propune să educe tinerii implicându-i practic şi determinându-i să participe activ la activităţi de protejare a mediului.
Pe parcursul a 54.000 ore de activitate prestate de voluntari au fost curăţate străzi, parcuri şi păduri, au fost plantaţi peste 54.000 de arbori, pentru aceasta fiind angrenaţi în discuţii şi dezbateri oficialităţi la nivel local şi regional, conduceri de instituţii şi de şcoli. Fiecare şcoală a fost reprezentată de o echipă de ecOambasadori alcătuită din trei profesori şi 10 studenţi care şi-au propus să crească gradul de conştientizare al tinerilor privitor la importanţa mediului înconjurător şi să fie astfel un model pentru studenţi. Programul s-a adresat unui număr de 15.000 de studenţi şi profesori, iar beneficiarii activităţilor proiectului au fost peste 100.000 cetăţeni.
În săptămânile ce vor urma, mai mulţi câştigători ai premiilor Energy Globe 2014 din diferite ţări ale lumii vor fi premiaţi în colaborare cu Camera Economică a Austriei. Proiectele câştigătoare vor fi rezultatul unor idei simple, vor avea la bază tehnologii înalte şi vor oferi răspunsuri la mai multe probleme de protecţie a mediului – fie că este vorba despre eficienţa energetică sau despre energii regenerabile care folosesc iscusit diferite alte surse.
Toţi câștigătorii Energy Globe din peste 160 ţări vor fi anunţaţi online pe site-ul www.energyglobe.info la rubricile ENERGY GLOBE’s unique şi la Best Practice Week. Festivităţile de decernare a premiilor se vor încheia la data de 5 iunie – Ziua mondială a mediului. Sub patronajul UNESCO şi în cooperare cu UNEP şi UNIDO această campanie de decernare a premiilor şi de sensibilizare va avea moto-ul: salvăm planeta prin activităţile şi nu prin discuţiile noastre. Sustenabilitatea începe cu tine!
În esenţa ei campania Energy Globe oferă de asemenea cetăţenilor şi posibilitatea de a descoperi online potenţialul individual de salvare a energiei. Folosind instrumentele online, cetăţenii vor avea posibilitatea să descopere modul în care este generată şi utilizată energia solară – instrumentele sunt conform condiţiilor specifice fiecărei ţări şi iau în considerare respectivele resurse solare. Cumulul de energii potenţiale salvate şi potenţialul puterii generate de soare sunt cuantificate continuu online.
De la sfârşitul lui mai, proiectele sustenabile pot candida în continuare pentru premiul Energy Globe din 2015. Toate detaliile se pot găsi pe site-ul www.energyglobe.info.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza