Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

Bank of Cyprus a anunţat printr-o notă sucursalele şi filialele din străinătate că decizia de taxare a depozitelor mai mari de 100.000 de euro va fi aplicată numai pentru depozitele constituite în Cipru, arătând că o circulară oficială va fi emisă în cursul acestei zile.

Guvernele naţionale trebuie să cureţe sistemele bancare şi să consolideze activităţile de supraveghere financiară

Guvernele naţionale trebuie să cureţe sistemele bancare şi să consolideze activităţile de supraveghere financiară

Guvernele naţionale trebuie să cureţe sistemele bancare şi să consolideze activităţile de supraveghere financiară, ca să nu pună în pericol recenta redresare a pieţelor globale ale acţiunilor, conform afirmaţiilor lui David Lipton, director general adjunct al Fondului Monetar Internaţional (FMI), citat de presa internaţională.

KIWI Finance anunţă creşterea numărului de clienţi

KIWI Finance anunţă creşterea numărului de clienţi

KIWI Finance, lider pe piaţa de brokeraj bancar din România, a anunţat creşterea cu 33% a numărului de clienţi în 2012 faţă de aceeaşi anul precedent. Cifra de afaceri a depăşit 4,0 milioane lei, iar volumul creditelor intermediate a fost de 42,8 milioane euro. Din acestea, 60% au fost credite cu garanţii imobiliare standard, 14% credite Prima Casă şi 26% credite de nevoi personale.
BEI poate acorda României o finanţare de 700-900 milioane euro

BEI poate acorda României o finanţare de 700-900 milioane euro

Banca Europeană de Investiţii (BEI) poate acorda României, în acest an, finanţări totale de 700-900 milioane euro, dublu faţă de 2012, inclusiv pentru asigurarea confinanţării proiectelor din fonduri europene, a declarat preşedintele băncii, Werner Hoyer, în urma întâlnirii cu premierul Ponta. Începând cu anii "90, BEI a împrumutat România cu circa 9,3 miliarde euro, din care 335 milioane euro anul trecut, a arătat Hoyer.

ING România a obţinut în 2012 un profit brut record, în creştere cu 44%

ING România a obţinut în 2012 un profit brut record, în creştere cu 44%

ING Bank România a înregistrat anul trecut un profit record de 232 milioane lei, în creştere cu 44%, în condiţiile în care bilanţul băncii a avansat cu 15%, la 16,3 miliarde lei, pe fondul majorării cu 2% a portofoliului de credite, la 9,6 miliarde lei, a anunţat miercuri conducerea băncii.
Rezervele valutare la Banca Naţională a României

Rezervele valutare la Banca Naţională a României

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 32 169 milioane euro, la sfârsitul lui februarie, faţă de 31 459 milioane euro la 31 ianuarie 2013.

Credit Europe Bank are noi oferte pentru IMM-uri

Credit Europe Bank a introdus începând cu luna februarie o ofertă destinată IMM-urilor care deschid depozite bancare și a reactivat pachetul Cont Nou (New Account), gândit de asemenea pentru noii clienți din categoria IMM.

Visa Europe a lansat competiţia naţională de plată a taxelor cu cardul

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, organizează în perioada februarie-martie 2013 competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul şi contribuabilii care îşi achită impozitele cu cardul.

BCR lansează serviciul de transfer rapid între conturi deschise la băncile din Grupul Erste

Banca Comercială Română (BCR) a lansat un nou serviciu care permite efectuarea transferurilor rapide în euro între băncile membre ale grupului Erste, cu comisioane de transfer reduse faţă de valorile standard actuale.

BCR înregistrează creşterea volumului operaţiunilor de factoring

Banca Comercială Română (BCR) a realizat operaţiuni de factoring în valoare de aproape 530 milioane euro în anul 2012, în creştere cu aproximativ 45% faţă de anul precedent.

Credit Europe Bank lansează noul meniu pentru serviciul CEBLine

Credit Europe Bank a anunţat relansarea serviciului telefonic interactiv CEBLine, care asigură clienţilor acces la informaţii privind produsele deţinute precum şi posibilitatea de a efectua tranzacţii direct de pe telefon.

EBRD invests in Prahova county water and wastewater systems

The EBRD is providing a 9.2 million Euro loan to SC Hidroprahova SA, the water and wastewater operator for the Prahova area, to help finance its 146.2 million Euro investment programme.