Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

BNR și Alpha Bank Romania organizează expoziția 'Cele două fețe ale monedei. Mijloace de schimb - Capodopere ale artei'

Banca Națională a României (BNR) și Alpha Bank Romania organizează, în perioada 22 septembrie 2023 - 1 martie 2024, expoziția "Cele două fețe ale monedei. Mijloace de schimb - Capodopere ale artei". Este pentru prima oară când Colecția numismatică Alpha Bank, una dintre cele mai importante colecții de monede antice din lume, călătorește în afara granițelor Greciei și prima expoziție cu participare internațională organizată în cadrul Muzeului BNR.

UniCredit Bank a majorat dobânzile la depozitele în EURO și USD

UniCredit Bank a majorat dobânzile la depozitele în EURO și USD constituite online de persoanele fizice, până la 3% și respectiv 3,7% pe an, precum și dobânzile la depozitele în USD oferite companiilor Micro, până la 3,7% pe an. UniCredit Bank a crescut dobânzile la depozitele la termen în EURO si USD pentru clienții săi persoane fizice și companii Micro, la un nivel competitiv în piață.

Echipa de business a Idea::Bank se consolidează

În anul 2022 Idea::Bank a început un proces complex și accelerat de construire a unei neobănci, primul proiect românesc de acest fel. Aflată în plin proces de implementare, la jumătatea drumului până la lansarea noii platforme, Idea::Bank începe pregătirile pentru operaționalizarea viitoarelor activități, precum și lansarea noii bănci. Pentru aceasta, echipa băncii trece printr-un proces de expansiune și consolidare, astfel că pe parcursul ultimelor luni, 50 de noi colegi - profesioniști în tech, business, risc sau operațiuni - s-au alăturat echipei.

Exim Banca Românească lansează plățile contactless cu telefonul prin Google Pay

Exim Banca Românească introduce în portofoliul său serviciul Google Pay oferind clienților băncii posesori de carduri posibilitatea de a efectua plăți contactless rapide și sigure la terminalele POS, direct cu telefonul cu sistem de operare Android, prin intermediul aplicației Google Wallet, fără a fi necesară prezența fizică a cardului.

O situație foarte complicată. Cum ieșim la lumină? (II)

În urmă cu două cicluri electorale, prin 2015, a început un fel de competiție pentru atragerea alegătorilor, cum altfel, decât prin acordarea unor facilități fiscale. Alegerile din 2016 au trecut, facilitățile au rămas. Mai puțin obișnuit, noul guvern, instalat după alegeri, în anul 2017, a continuat în forță generozitatea fiscală,

Stup, one-stop-shop: 2.600 de antreprenori au accesat 3.800 de soluții de business, în decurs de un an

La un an de la lansare, Stup a devenit cel mai mare centru de interacțiune antreprenorială din țară: 2.600 de antreprenori au accesat 3.800 de soluții de business, iar comunitatea Stup a ajuns la 14.000 de membri. Stup este o inițiativă a Băncii Transilvania și BT Mic, un spațiu fizic (București, Calea Șerban Vodă 206-218) și online, destinat antreprenorilor, indiferent de banca la care sunt clienți, unde beneficiază de consiliere și de implementarea soluției de business potrivite.

Garanti BBVA, premiată de Global Finance Magazine în cadrul competiției internaționale a celor mai bune bănci digitale

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, a fost premiată în cadrul prestigioasei competiții internaționale organizate de Global Finance Magazine, care desemnează cele mai bune bănci digitale din lume. Acesta este al 24-lea an în care publicația premiază băncile performante în domeniul digitalizării, iar pentru Garanti BBVA este a 14-a ediție în care este premiată.

Alpha Bank Romania raportează o activitate de creditare puternică pentru susținerea economiei românești în semestrul 1 al anului 2023

În primul semestru al anului, Alpha Bank Romania a desfășurat o activitate comercială puternică, impulsionată de creșterea creditării IMM-urilor și de activitatea din zona companiilor mari. Cu o echipă de corporate banking experimentată, banca pune la dispoziția clienților săi produse și servicii complexe, create în funcție de specificul domeniului de activitate al companiilor. Astfel, Alpha Bank Romania și-a consolidat poziția pe piața creditelor sindicalizate și a finanțărilor structurate, intensificând activitatea pe cele două segmente. Stocul de credite acordate companiilor mari a înregistrat un avans anual de 18%, cu accent crescut pe finanțarea proiectelor sustenabile.

Raiffeisen Bank România și BCR au coordonat o facilitate de credit sindicalizată de 550 de milioane de euro pentru Grupul Ameropa

Raiffeisen Bank România și Banca Comercială Română (BCR) au anunțat finalizarea unei facilități sindicalizate de 550 milioane de euro, în calitate de Coordonatori și Aranjori Principali susținând activitatea curentă a grupului Ameropa. Facilitatea sindicalizată a fost semnată alături de ING Bank Romania, UniCredit Bank, Alpha Bank România, Banca Transilvania, în calitate de Mandated Lead Arrangers, și BRD Groupe Société Générale, GarantiBank International și Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania S.A., în calitate de Original Lenders. Pentru facilitatea sindicalizată în valoare de 550 milioane de euro, Raiffeisen Bank România a avut o participare de 21,2% în calitate de Mandated Lead Arranger, Structuring Bank și Bookrunner. BCR, în calitate de Mandated Lead Arranger, Bookrunner, Agent de Documentație și Agent de Facilitate și Garanții a avut o participație de 16,8%.

Exim Banca Românească emite garanții de stat pentru proiecte de energie regenerabilă

Exim Banca Românească a lansat un nou produs de garantare în numele și în contul statului român care facilitează accesul la finanțare al companiilor care implementează proiecte de investiții în domeniul energiei regenerabile (energie eoliană, solară și geotermală, energie hidroelectrică, biomasă etc). Garanția, care poate acoperi până la 80% din valoarea finanțării, se acordă pentru creditele noi destinate acoperirii cheltuielilor de investiții și/sau capitalului de lucru necesar implementării proiectului de investiții în domeniul energiei regenerabile, inclusiv pentru credite destinate susținerii proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile.

Raiffeisen Bank România raportează o performanță financiară solidă confirmată și de ratingul Moody's

Rezultatele financiare raportate de Raiffeisen Bank România pentru prima jumătate a anului 2023 indică o capitalizare și lichiditate solidă a băncii. În mai 2023, agenția de evaluare financiară Moody's a reafirmat calificativele Raiffeisen Bank România senior negarantate pentru datorii și depozite la Baa1, cu perspectivă stabilă, cu două niveluri peste calificativul suveran al României. În plus, Moody's a îmbunătățit calificativul pentru datoria senior nepreferențială cu o treaptă de la Baa3 la Baa2.

Raiffeisen Bank România publică cel de-al 14 lea raport de sustenabilitate, ce reconfirmă angajamentul pentru un viitor sustenabil

Pentru al 14-lea an consecutiv, Raiffeisen Bank România publică Raportul de Sustenabilitate, în care prezintă informații despre performanța non-financiară a companiei și impactul economic, social și de mediu în anul 2022. Rezultatele din ultimul an indică o consolidare a rolului de facilitator al băncii în tranziția către economia verde și o comunitate sustenabilă, prin creșterea resurselor pentru investiții care stimulează dezvoltarea unui model economic durabil.

Banca Transilvania lansează aplicația de business BT Go

Banca Transilvania lansează aplicația de business BT Go, prin care explorează modalități noi de a susține antreprenorii cu soluții de banking și de business. Potrivit băncii, printre functionalitățile BT Go în această etapă-pilot se numără: deschidere online de cont curent în lei și valută, transfer de bani între conturi proprii și către partenerii de business, vizualizare tranzacții și generare extrase de cont; emitere și plata facturilor, încărcare documente - facturi, bonuri, contracte.

UniCredit Bank susține micro întreprinderile românești oferindu-le credite ușor de accesat, cu garanție de la Fondul European de Investiții (EIF)

UniCredit Bank susține micro întreprinderile din România care au cifră de afaceri de maxim 1 million de euro oferindu-le produsul de creditare cu garanție EaSI - o finanțare cu garanție de la Fondul European de Investiții (EIF).

Banca Transilvania lansează cardul și aplicația BT Kiddo

Banca Transilvania lansează cardul BT Kiddo și aplicația BT Pay Kiddo pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani. Noutățile anunțate de bancă îi ajută pe copii să își formeze obiceiuri pozitive privind gestionarea banilor, cu îndrumarea părinților.

UniCredit s-a implicat cu succes în Oferta Publica Initiala a Hidroelectrica

UniCredit a acționat cu succes, în calitate de Deținător Comun al Registrului de Subscrieri în cadrul Ofertei Publice de Vânzare Hidroelectrica la Bursa de Valori București, în valoare de 1,9 miliarde de euro, cea mai mare Ofertă Publică Inițială (IPO) din România până în prezent și una din cele mai mari din Europa în 2023.

Exim Banca Românească oferă produse bancare 100% online

Exim Banca Românească pune la dispoziția persoanelor fizice platforma e-bancamea.ro prin care oferă acces facil, rapid și sigur, 100% online, la un pachet complet de produse si servicii: cont curent în lei, card de debit (Mastercard Gold), serviciul SMS Alert și Internet Banking, reunite sub denumirea Pachet eSențial. Potrivit băncii, platforma face posibilă înrolarea în numai 10 minute, de pe un telefon mobil, tabletă, laptop sau desktop, după parcurgerea a patru pași:

Radu Ciocoiu preia mandatul de CEO al Raiffeisen Leasing

Raiffeisen Leasing anunță numirea lui Radu Ciocoiu în poziția de CEO al companiei, responsabil de coordonarea strategiei și continuarea dezvoltării operațiunilor de leasing pe piața din România. Cu 18 ani de experiență în domeniul bancar, anterior acestui rol, Radu a fost, timp de trei ani, Director Executiv pentru Sectorul Public și Corporativ Regional la Raiffeisen Bank România cu o echipă alcătuită din aproape 100 de profesioniști din 8 centre corporate regionale, iar în perioada 2009 a

Garanti BBVA își consolidează parteneriatul cu BEI și semnează un acord de împrumut pentru sprijinirea firmelor mici, mijlocii și medii

Garanti BBVA își consolidează parteneriatul pe termen lung cu Banca Europeană de Investiții (BEI) și semnează un nou acord de împrumut de 24,4 milioane de euro pentru a sprijini accesul la finanțare al întreprinderilor mici, mijlocii și medii. Minimum 30% din această sumă va fi utilizată special pentru finanțarea de proiecte dedicate protecției mediului în România. Împrumutul va fi destinat sprijinirii firmelor mici și mijlocii orientate spre sustenabilitate din România, ceea ce se va traduce în continuare într-o economie românească mai ecologică.

UniCredit Bank lansează Virtual Mailbox, o nouă metodă sustenabilă de comunicare cu clienții băncii

Virtual Mailbox este un canal de comunicare digital, unidirecțional, folosit în relația dintre UniCredit Bank și clienții săi, prin accesarea site-ului www.unicredit.ro/VirtualMailbox, pentru notificări legate de contractul încheiat cu banca. Noua soluție înseamnă posibilitatea de a comunica cu clienții băncii în siguranță deplină, sustenabil, rapid, în orice moment al zilei. Virtual Mailbox va fi utilizat în special atunci când clientul nu a comunicat băncii o adresă de e-mail validă sau nu utilizează aplicațiile Mobile/Online Banking.