Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

Majoritatea clienţilor Volksbank România acceptă conversia creditelor din CHF în lei sau euro

Banca Transilvania a anunţat că peste 14.000 dintre clienţii Volksbank România au acceptat până acum oferta de conversie a creditelor din franci elveţeni în lei sau euro. Potrivit băncii, oferta este valabilă până în 31 iulie, iar durata ei nu va fi prelungită după respectiva dată.

Intesa Sanpaolo Bank reduce dobânda creditelor de investiţii imobiliare în lei

Intesa Sanpaolo Bank a scăzut cu peste 25% marja de dobândă a creditelor de investiţii imobiliare (achiziţie şi de modernizare) în lei. Astfel, dobânda acestui tip de credite a scăzut cu un punct procentual şi are în prezent costuri comparabile cu programul Prima Casă. Concret, costul acestor credite este format din marja băncii (2,75%), plus indicele de referinţă Robor la 3 luni (1,33%).

Clienţii Băncii Comerciale Feroviara îşi pot alimenta conturile PayPal prin Internet Banking

Începând de luna aceasta, clienţii Băncii Comerciale Feroviara care deţin un cont PRIMUS by BCF îşi pot alimenta contul PayPal direct din faţa calculatorului, utilizând serviciul de internet banking gratuit - BCF Online.

Băncile din România sunt solide și bine capitalizate, fiind nevoie de creșterea economisirii interne și de intensificarea creditării

România nu a mai avut costuri de finanțare atât de scăzute ca în prezent, atât datorită reducerii dobânzilor pe plan internațional, cât și a scăderii semnificative a primelor de risc, a declarat Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României, în cadrul evenimentului de lansare a emisiunii numismatice '150 de ani de la nașterea Regelui Ferdinand I'.

TransferGo lansează servicii de transfer internațional de bani pe piața românească

Peste trei milioane de români care locuiesc și lucrează în străinătate pot utiliza acum TransferGo integral în propria limbă accesând www.TransferGo.ro, serviciul de transfer internațional de bani care permite familiilor din România să primească bani direct în conturile lor în următoarea zi lucrătoare, indiferent de țara din Europa din care primesc banii.
RBI first quarter results carry the signs of high FX volatility

RBI first quarter results carry the signs of high FX volatility

Raiffeisen Bank International AG (RBI) said its profit before tax stood at 188 million Euro in the first quarter of 2015, which represents a year-on-year decline of 22 per cent, or 52 million Euro. Its profit after tax fell 42 per cent year-on-year to 100 million Euro, while the consolidated profit stood at 83 million Euro, which account for a decline of 48 per cent, or 77 million Euro.

BCR vinde inca un pachet urias de credite neperformante, in valoare de 2 miliarde de lei

Erste Bank vrea sa vanda in aceasta vara un nou pachet de credite neperformante ale BCR cu o valoare identica cu cele doua tranzactii de anul trecut, de peste 2 miliarde de lei, au declarat reprezentantii bancii austriece, precizand ca piata tranzactiilor cu active neperformante in Romania este una favorabila.
Garanti Bank încheie un parteneriat de bancassurance cu Metropolitan Life

Garanti Bank încheie un parteneriat de bancassurance cu Metropolitan Life

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală, a semnat un parteneriat cu Metropolitan Life, una dintre cele mai importante companii de asigurări din România, prin care posesorii de Bonus Card beneficiază de un pachet complementar de asigurare.

MasterCard încheie acorduri cu Banca Transilvania și Romcard pentru extinderea acceptării MasterPass către comercianți

MasterCard a încheiat acorduri cu Banca Transilvania și cu procesatorul Romcard, pentru implementarea butonului de plată Cumpără cu MasterPass la comercianții online ai băncii.

Raiffeisen Bank incurajeaza economisirea pe termen lung

Raiffeisen Bank anunta masuri de incurajare a economisirii pe termen lung, adaugand o noua caracteristica depozitelor la termen lung de 18, 24 si 36 de luni. Potrivit bancii, in cazul lichidarii anticipate a unui astfel de depozit, clientul este recompensat cu o dobanda proportionala cu perioada de la constituire pana la lichidare.

MasterCard a premiat cel mai inovator proiect din cadrul Olimpiadei Micilor Bancheri

MasterCard a susţinut cea de-a doua ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri, oferind și un premiu special, Cel mai inovator proiect, în cadrul ceremoniei de premiere care a avut loc joi, 30 aprilie.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis în şedinţa de politică monetară de miercuri să reducă dobânda-cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 2% la 1,75% pe an, un nou minim istoric, precum şi ratele rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei cu 2 puncte procentuale, de la 10% la 8%. Banca Națională a României urmărește, prin deciziile de politică monetară, printre altele, asigurarea unor dobânzi real pozitive la depozitele bancare, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Acţionarii Băncii Transilvania stabilesc priorităţile anului 2015

În cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Băncii Transilvania, în Şedinţa Ordinară şi Extraordinară, organizată în 29 aprilie a.c., în Cluj-Napoca, au fost prezentate acţionarilor realizările BT din 2014, precum şi planul de afaceri al băncii pentru anul 2015.

Banca Transilvania continuă să se concentreze pe creşterea organică în 2015

Banca Transilvania a înregistrat rezultate pozitive în primul trimestru al acestui an. Astfel, profitul brut în primele trei luni este de 177,19 milioane lei, în creştere cu 43,4% faţă de trimestrul I 2014.
Kiwi Finance anunta cresterea cifrei de afaceri

Kiwi Finance anunta cresterea cifrei de afaceri

Kiwi Finance a intermediat anul trecut credite in valoare de 300 milioane lei, mai mult cu 11% fata de anul 2013, si a consemnat o cifra de afaceri de 6,3 milioane lei, in crestere cu 10% fata de anul anterior.

Many institutional investment managers recently filed their mandatory 13-F with the Securities & Exchange Commission (SEC). The filing is a quarterly report of equity holdings required by managers that oversee more than $100 million in qualifying assets and must be filed within 45 days of the end of each quarter. The 13-F provides a glance at what firms did in the previous quarter, but investors should keep in mind that hedging and trading strategies of each fund are still unknown.

Alpha Bank acordă primul credit în programul Prima Maşină

Alpha Bank Romania a acordat primul credit din cadrul programului Prima Maşină, unui client al sucursalei sale din Piteşti. Alpha Bank participă în programul guvernamental Prima Maşină, oferind clienţilor posibilitatea de a achiziţiona un autovehicul nou, în valoare de maxim 62.000 lei (preţ cu TVA).

Euroins România vizează creşterea afacerilor după activitatea de reconstrucţie din 2014

Euroins România a anunţat intrarea în 2015 cu un portofoliu de asigurări mult îmbunătăţit, un capital mărit şi cu datorii achitate, creând bazele reluării unei creşteri sănătoase.

ALD Automotive raportează creșterea flotei cu 15% in 2014

ALD Automotive, unul dintre principalii jucători de pe piața de leasing operațional din România, a încheiat anul 2014 cu o creștere de 15% a flotei, ajungând la aproximativ 8 400 de autovehicule și consolidându-și astfel poziția pe piață cu o cotă de 17%.