Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

Bank Leumi se alatura programului Prima Casa

Bank Leumi Romania va putea acorda credite in valoare de 7,2 milioane euro in cadrul etapei a IV-a a programului Prima Casa. Banca a semnat protocolul de participare la program cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si va finanta in cadrul acestui program atat achizitionarea de locuinte finalizate sau in constructie, precum si imobile care urmeaza sa fie construite.

OTP Bank Romania inregistreaza cresterea profitului

Subsidiara din Romania a OTP Bank a inregistrat un profit net de 22,9 milioane lei, ceea ce reprezinta o crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform raportului original depus la Bursa de Valori din Budapesta.

Grupul BCR anunta rezultate pozitive

Grupul BCR a continuat sa isi imbunatateasca rezultatele financiare trimestriale pe fundalul unui mediu economic inca dificil. Rezultatul operational s-a imbunatatit cu 5,5% fata de trimestrul 1 2011, urcand la 642,3 milioane lei (154,4 milioane euro).
FIC Head lists  project prioritization as key to  sustainable growth

FIC Head lists project prioritization as key to sustainable growth

While the economy is still not out of the woods yet, proper management and implementation of projects along with growth in internal demand might signal the debut of a slow, but steady recovery, Steven van Groningen, head of Foreign Investors Council and President of Raiffeisen Bank Romania, told Business Arena Magazine. The prospects of economic recovery remain pessimistic in Romania in 2011, investments being held back by a high level of uncertainty at European level. "When talking about economic growth, we have to take into account the quality of that growth. The economic growth in Romania is largely export-driven and, because of that, it is also rather vulnerable. There is nothing wrong with exports, but we can really claim the crisis is over when domestic demand picks up again. Thus a revived economy is driven by internal demand.

Bank Leumi Romania reduce costurile la Creditul pentru Locuinta

Bank Leumi Romania a anuntat modificarea marjelor dobanzilor si comisioanelor aferente Creditului pentru Locuinta Incepand cu luna iulie. Astfel marjele dobanzilor au fost diminuate cu 0,5 puncte procentuale pentru creditele in euro si cu 0,25 puncte procentuale pentru creditele in lei.

BCR studiaza comportamentul cumparatorilor de locuinta

Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat in anul 2010 peste 1.100 de credite pentru achizitia de imobile la care locuinta a fost identificata de partenerii BCR din zona de real estate.

Citibank ofera un nou produs de refinantare

Clientii care doresc sa isi aduca toate creditele in acelasi loc sau care prefera un credit in lei in locul unuia in valuta pot opta pentru noua oferta de refinantare de la Citibank Romania. Potrivit bancii, acest produs nou lansat permite clientilor sa imprumute pana la 60.000 lei, fara girant si avans.

Grupul BCR face bilantul trimestrului I

Profitul operational al Grupului BCR s-a diminuat cu 20,2% la 608,8 milioane lei (144,5 milioane euro) de la 763,0 milioane lei (184,4 milioane euro) in trimestrul I 2010, ca rezultat al scaderii venitului operational, dar in revenire fata de trimestrul anterior (+10,9%).

BCR finanteaza proiectul de energie eoliana dezvoltat de Martifer

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat incheierea unui acord de finantare in valoare de 23 milioane euro cu grupul industrial multinational Martifer pentru dezvoltarea unui proiect de energie eoliana de 42 MW in sud-estul Romaniei.
Volksbank sets its sights on renewed growth

Volksbank sets its sights on renewed growth

While the banking market is gradually readjusting to the new post-recession conditions, Volksbank Romania has started recalibrating its strategies, as it aims to cut provisions and return to profit in 2011. In an interview with Business Arena Magazine, Johann Lurf, President, Volksbank Romania, shared his views, objectives and plans for 2011.

Gama produselor de creditare continua sa se diversifice

Anul 2011 a continuat tendinta de la sfarsitul anului trecut de largire a paletei produselor de creditare, a ofertelor de refinantare si de aliniere a dobanzilor pe un palier accesibil atat pentru creditele de nevoi personale, cat si pentru cele de achizitii.
Anul 2011 aduce schimbari de strategie pe piata bancara

Anul 2011 aduce schimbari de strategie pe piata bancara

Observand tendinta bancilor de a se concentra mai mult pe relatia pe termen lung cu clientii decat pe profitabilitatea produselor, Steven van Groningen, presedinte si CEO la Raiffeisen Bank Romania, are motive de satisfactie. in ciuda unui an dificil din punct de vedere economic, banca a raportat cresterea profitului net cu 12%, pana la un nivel de 83 de milioane de euro in 2010. Rezultatele pozitive de anul trecut sunt considerate a fi in mare parte rezultatul injumatatirii cheltuielilor cu provizioanele, de la 88 de milioane de euro in 2009 la 48 de milioane de euro in 2010.
Generali Asigurari si Ardaf intentioneaza sa fuzioneze

Generali Asigurari si Ardaf intentioneaza sa fuzioneze

Reprezentantii Generali Group în România au anuntat intentia Grupului de a uni cele doua companii detinute pe piata locala, Generali Asigurari si Ardaf. Generali România este numele vizat pentru noua entitate, care va functiona pe piata cu doua marci independente, Generali si Ardaf. Potrivit oficialilor, fuziunea va consolida pozitia Grupului Generali în România si va conferi noii entitati avantaje competitive superioare.

Clientii BCR Leasing sunt scutiti de plata taxei de poluare

BCR Leasing IFN a anuntat ca clientii sai sunt scutiti pana la 1 iunie de plata taxei de poluare la achizitia in leasing de automobile dotate cu motoare Euro 5 cu o capacitate cilindrica de pana la 2,5 litri.

Millennium Bank promoveaza Contul de Salariu

Millennium Bank a anuntat lansarea Millennium Treasure, un concurs interactiv neconventional, cu premii semnificative, menit sa promoveze Contul de Salariu. Potrivit bancii, clientii care colecteaza monedele Millennium Treasure pot castiga salariul mediu net pe economie pentru un an sau unul dintre celelalte sapte premii.

Erste Group Immorent to provide one-stop-shop to clients

The newly created Erste Group Immorent (EGI) is an umbrella organisation for all of the real estate services of Immorent AG, Erste Group Bank AG and their respective subsidiaries in CEE/SEE, officials have announced.
Citibank opens its first smart banking branch in Romania

Citibank opens its first smart banking branch in Romania

Following the recent launch of its smart banking branches in New York, Tokyo, Singapore and Hong Kong, Citibank has opened the first digitized bank branch in Romania.

BCR reduce comisioanele pentru investitorii Fondului Proprietatea

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca ofera detinatorilor de actiuni ale Fondului Proprietatea, precum si celor care doresc sa investeasca in aceste titluri, o reducere la jumatate a comisionului de tranzactionare la Bursa, acesta fiind acum de doar 0,25%, minim 10 lei/tranzactie.

Asteptându-l pe Mark Mobius... si Fondul Proprietatea

Eveniment aniversar la Bursa de Valori Bucuresti, joi, 25 noiembrie 2010. Una dintre institutiile financiare cu cea mai îndelungata istorie din România, cel putin daca tinem cont de data nasterii (1 decembrie 1882), sarbatorea 15 ani de la reluarea activitatii dupa 45 de ani de întrerupere impusa de regimul comunist. Un eveniment punctat prin prezenta unor înalti demnitari ai statului în frunte cu presedintele tarii, Traian Basescu, alaturi de guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si reprezentantii de marca ai pietei de capital.
To grow is not an impossible mission

To grow is not an impossible mission

With only a few weeks remaining before passing to the new year, one considers his next steps, drafts his plans and sets his level of ambition for the forthcoming period. This is what we do as well at Bancpost these days: aim high and plan to get things done. A pivotal input in this process is our assumptions and expectations for the speed and vividness of the economic recovery.