Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

BCR identifică oportunitățile din sectorul agricol

BCR identifică oportunitățile din sectorul agricol

Conform unui raport realizat de Departamentul de Cercetare al Băncii Comerciale Române (BCR), România este pe cale să piardă 800 de milioane de euro din cauza recoltei slabe din 2012. Aproape jumătate din această pierdere ar fi putut fi evitată dacă agricultorii români ar fi avut sisteme adecvate de irigații in funcțiune. Potrivit aceluiași raport, dacă productivitatea s-ar situa la nivelul EU, România ar putea să își dubleze producția agricolă, să își tripleze exporturile de produse alimentare și să hrănească patru țări de mărimea României.

CEC Bank colaboraza cu Banca de Economii din Moldova pentru transferuri de bani

CEC Bank, prima banca din Uniunea Europeana care a lansat serviciul MasterCard MoneySend, a agreat impreuna cu Banca de Economii din Republica Moldova conditii speciale pentru transferurile MasterCard MoneySend de la detinatorii de carduri MasterCard emise de CEC Bank catre detinatorii de carduri MasterCard sau Maestro emise de Banca de Economii, care dispune de cea mai extinsa retea de unitati din Republica Moldova.

Equity markets in emerging markets are poised to extend gains

For the most part, equity markets in emerging markets (EM) posted strong gains in September, according to the Current Capital Market Report on the Emerging Markets by Raiffeisen Capital Management. The report also emphasizes that further price gains are possible in the coming months, and in light of the latest announcements by the major central banks such gains are now far more likely than they were back in the summer.

Alpha Bank lanseaza o noua campanie pentru platile cu cardul de credit

Alpha Bank Romania a anuntat o noua campanie in parteneriat cu lantul de magazine Flanco, dedicata clientilor bancii care achizitioneaza produse in rate.

Volksbank lanseaza o noua versiune a serviciului Internet Banking

Volksbank Romania a anuntat lansarea unei noi versiuni a serviciului Internet Banking, cu un nou design si functionalitati imbunatatite. Potrivit bancii, noua interfata este mult mai prietenoasa si mai usor de folosit.

Campanie Alpha Bank pentru plăţile cu cardul de credit în magazinele Flanco

Alpha Bank România anunţă o nouă campanie în parteneriat cu lanţul de magazine Flanco, dedicată clienţilor băncii care achiziţionează produse în rate. Campania "Cumpără în 12 rate şi Alpha Bank România te premiază!" se desfăşoară până la sfârşitul anului în toate magazinele din reţeaua Flanco, orice tranzacţie realizată în 12 rate fără dobândă fiind răsplătită cu un bonus de până la 120 de lei, constând în contravaloarea primei rate.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si KIWI Finance intra in parteneriat

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si KIWI Finance au anuntat semnarea unui parteneriat privind promovarea produsului de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ prin reteaua brokerului de credite. In acest moment, canalul principal de distributie a produsului oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte este reteaua Raiffeisen Bank Romania.

CEC Bank ofera dobanda introductiva la creditele in lei acordate prin card

Continuand politica de diversificare a portofoliului, CEC Bank a anuntat oferirea unor dobanzi atractive clientilor noi persoane fizice care acceseaza o limita de descoperire in contul atasat unui card de debit si/sau o limita de credit atasata unui card de credit.
CEC Bank continuă investițiile in consolidarea pozitiei pe piața bancar

CEC Bank continuă investițiile in consolidarea pozitiei pe piața bancar

Având pe lista de priorități consolidarea transformării în bancă comercială universală, extinderea rețelei de acceptare card și creșterea numărului de ATM-uri, CEC Bank vizează menținerea poziției sale în topul băncilor românești. Într-un interviu acordat "Business Arena", doamna Mihaela Popa, Vicepreședintele CEC Bank, a oferit mai multe detalii referitoare la strategia adoptată de conducerea băncii pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare. Situația economică europeană rămâne dificilă, iar estimările în privința României sunt rezervate. Ce obiective majore și-a propus CEC Bank să atingă în aceste condiții în 2012 și prin ce mijloace? CEC Bank a suferit, începând cu anul 2008, o serie de transformări ce au condus la apariția unei instituții bancare moderne, în măsură să răspundă tuturor solicitărilor clientelei actuale și potențiale, constituindu-se într-un
World Bank recommends new role for the state in the financial sector

World Bank recommends new role for the state in the financial sector

It is time to rethink the role of the state in the financial sector, so that governments can better balance the need for credit and emergency support for banks with measures to promote transparency and competition when crises erupt, says a new World Bank report. "Governments need to provide strong supervision and ensure healthy competition in the financial sector. They also need to support financial infrastructure, such as better quality credit information that is shared more systematically," said World Bank Group Managing Director Mahmoud Mohieldin. "But the mixed results of their direct role in issuing credits merits close examination. Indeed, as we emerge from the global financial crisis, governments may want to consider shifting toward indirect interventions."

Nextebank intra in parteneriat cu Euronet

Nextebank a anuntat ca incepand cu luna septembrie clientii posesori de carduri de debit Nextebank pot opera gratuit retrageri de numerar la ATM-urile Euronet din Romania, retea ce cuprinde 230 de ATM-uri in 30 de judete.
CEC Bank si MasterCard Europe lanseaza  serviciul  MoneySend in România

CEC Bank si MasterCard Europe lanseaza serviciul MoneySend in România

CEC Bank si MasterCard Europe aduc în România, în premiera pentru spatiul comunitar european, serviciul MoneySend. Potrivit anuntului, serviciul permite detintorilor de carduri emise de CEC Bank sa trimita bani catre orice persoana care detine un card MasterCard sau Maestro emis în România sau într-o serie de tari europene, de institutii financiare certificate pentru acest serviciu. Transferurile se pot realiza prin intermediul bancomatelor CEC Bank. De asemenea, posesorii de carduri MasterCard CEC Bank vor putea primi bani expediati de detintorii de carduri MasterCard sau Maestro emise de bnci din tar si strintate certificate pentru a expedia bani prin serviciul MoneySend MasterCard.
Erste Bank customers  are encouraged to convert swiss franc loans

Erste Bank customers are encouraged to convert swiss franc loans

Since the autumn of 2011, Erste Bank has been recommending customers with Swiss franc loans to convert their loans. In a campaign, borrowers were strongly advised to switch from fluctuating Swiss franc loans to fixed-interest or capped Euro loans. The reason was - and still is - to avoid the double risk of interest rate and currency fluctuations.

Piata serviciilor de audit financiar isi pastreaza oportunitatile de dezvoltare

Cu o valoare de peste 200 de milioane de euro in 2011, piata serviciilor de audit financiar are toate premizele sa continue cresterea din ultimii patru ani, in ciuda inaspririi mediului economic, potrivit estimarilor companiei de audit Orenstein, Ostro & Associates.

Alpha Bank isi rasplateste clientii pentru folosirea cardului de credit

Alpha Bank Romania a anuntat lansarea unei noi campanii adresate detinatorilor de carduri de credit emise de banca, care folosesc cu precadere cardul pentru a plati la comercianti.

Programul de granturi Raiffeisen Comunitati si-a desemnat castigatorii

Raiffeisen Bank a anuntat finantarea a 25 de proiecte, prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati, aflat la a doua editie. Potrivit bancii, proiectele castigatoare au primit voturile a peste 64.000 de persoane.

CEC Bank si UNIQA Asigurari de viata ofera asigurari atasate creditelor ipotecare

CEC Bank, in parteneriat cu UNIQA Asigurari de viata, ofera clientilor bancii asigurarea de deces si invaliditate atasata creditelor garantate cu ipoteca.

BCR raporteaza cresteri ale tranzactiilor prin serviciul Alo 24 Banking BCR

BCR a anuntat ca clientii sai din categoria microintreprinderilor au efectuat, in primele opt luni ale anului 2012, tranzactii prin intermediul serviciului Alo 24 Banking BCR in valoare de peste 50 milioane lei.

CEC Bank si MasterCard Europe lanseaza serviciul MoneySend

CEC Bank si MasterCard Europe aduc in Romania, in premiera pentru spatiul comunitar european, serviciul MoneySend. Potrivit anuntului, serviciul permite detinatorilor de carduri emise de CEC Bank sa trimita bani catre orice persoana care detine un card MasterCard sau Maestro emis in Romania sau intr-o serie de tari europene, de institutii financiare certificate pentru acest serviciu.

good.bee Tranzactii Mobile devine BCR Partener Mobil

good.bee Tranzactii Mobile si-a schimbat, recent, denumirea in BCR Partener Mobil SRL. Initial o subsidiara a holdingului good.bee, detinut de catre Erste Group si Fundatia ERSTE, compania good.bee Service RO s-a lansat pe piata romaneasca in martie 2009, oferind serviciul good.bee prin care asigura accesul la servicii bancare de baza: un cont curent in lei la BCR, un card de debit Visa Electron si serviciul de tranzacţionare mobila.