Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

ARB votează componenţa Consiliului Director

Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), reunită în şedinţă pe 19 aprilie 2016, a votat componenţa Consiliului Director ca urmare a existenței unui post vacant de membru.

Campania InfoCons și MasterCard își desemnează câștigătorii

Mai multe tranzacții cu cardul în valoare de 0,89 lei, aferente prețului unui bilet de călătorie în transportul public din Sibiu, au fost desemnate câștigătoare în urma tragerilor la sorți din cadrul campaniei Plătește cu cardul tău MasterCard sau Maestro! Cere bonul fiscal și noi te premiem!, organizată de InfoCons și MasterCard. Cele mai mari premii au fost oferite în urma extragerii speciale de primăvară din luna martie, care a marcat și finalul campaniei, când mai mulți norocoși au câștigat premii în valoare de 57.500 lei fiecare.

Banca Transilvania deschide o nouă agenție la Roma

Banca Transilvania se extinde în Italia prin deschiderea Agenției Casilina, a doua unitate BT din Roma. Banca este prezentă pe piața italiană din anul 2014, având peste 3.000 de clienți.

TRANSFOND și ARB lansează serviciul de debit direct în format SEPA

TRANSFOND, în parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor, a lansat la data de 11 aprilie 2016 serviciul de procesare a instrumentelor de debit direct în format SEPA (1) (SEPA Direct Debit - SDD), atât pentru plăți în monedă națională cât și în euro, finalizând astfel Programul de modernizare a Casei de Compensare Automată - SENT și pregătirea completă a infrastructurii centrale de plăți de retail interbancare fără card pentru momentul trecerii la euro.

ARB salută posibila devansare a intrării în vigoare a procedurii insolvenţei persoanelor fizice

Asociația Română a Băncilor (ARB) a salutat decizia Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților care ar putea conduce la intrarea în vigoare mai devreme cu șapte luni a Legii 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, termenul propus fiind de 1 iunie 2016, potrivit informațiilor cuprinse în comunicatul de presă postat pe site-ul Camerei Deputaților.

BT Private Banking Cluj-Napoca s-a mutat în casă nouă

BT Private Banking din Cluj-Napoca s-a mutat în casă nouă, în locația Casa Albă, pe strada Emil Racoviță nr. 22. Dedicată clienților de top, este un sediu-emblemă, cu o istorie de aproape 100 de ani.

Banca Transilvania lansează la nivel național programul ABT Financiar dedicat elevilor

Banca Transilvania lansează, la nivel național, cel mai mare program BT de educație financiară destinat elevilor, ABT Financiar, care are loc în cadrul săptămânii Școala Altfel, în perioada 18 - 22 aprilie.

Garanti Bank modifică avansul minim la creditele imobiliare în euro

Garanti Bank anunță modificarea politicii de creditare la împrumuturile imobiliare în euro. Astfel, avansul minim pentru un credit de investiții imobiliare în euro devine 40% începând cu luna aprilie.

Raiffeisen Online faciliteaza plata rapida a facturilor ENGIE

Clientii Raiffeisen Bank pot sa-si plateasca online facturile ENGIE (GDF SUEZ) prin sistemul de plati instant. Ca urmare a interfatarii directe intre sistemul bancii si cel al companiei furnizoare de servicii, clientii vor putea vizualiza, prin serviciul de Internet Banking suma de plata inca de la momentul emiterii facturii.
Banca Transilvania propune acordarea de dividende

Banca Transilvania propune acordarea de dividende

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a decis să propună Adunării Generale a Acționarilor distribuirea profitului anului 2015 prin acordarea unui dividend excepțional în numerar, precum şi prin acordarea de acțiuni gratuite. Este pentru a doua oară în ultimii 20 de ani din istoria BT când banca acordă dividende în numerar. Hotărârea are la bază atât rezultatele pozitive ale Băncii Transilvania din 2015,

UniCredit Bank raportează o creştere de 31,65% a volumelor de factoring

UniCredit Bank a înregistrat în 2015 un volum al operaţiunilor de factoring de 886 milioane de euro, în creştere cu 31,65% comparativ cu anul precedent, volum care reprezintă un maxim istoric pentru companie.

Reprezentantii comunitatii bancare isi motiveaza absenta de la o recenta dezbatere pe tema Proiectului de Lege privind Darea in Plata

In urma unor declaratii preluate de mass-media in ultimele zile cu referire la un presupus boicot de catre institutiile de credit a unei dezbateri organizata de un cotidian de afaceri la sediul Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, pe marginea Proiectului de Lege privind Darea in Plata, Asociatia Romana a Bancilor si Consiliul Patronatelor Bancare din Romania au facut urmatoarele precizari:

Banca Transilvania oferă medicilor soluția pentru achitarea restanțelor la bugetul de stat

Banca Transilvania, prin Divizia Pentru Medici, oferă medicilor creditul Oportunitate, soluția pentru achitarea restanțelor la bugetul de stat, precum şi posibilitatea de a beneficia de amnistiția fiscală, prin care pot fi scutiți de plata tuturor penalităților și de o parte din dobânzile cumulate la datoriile înregistrate.

Grupul Financiar Banca Transilvania intră pe piața de investment banking

BT Securities, compania de brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania şi cel mai mare broker de retail din România, preia activitatea de investment banking a Capital Partners, firmă românească independentă de consultanță în domeniul M&A şi Corporate Finance.
Guvernatorul Isărescu: Nu am văzut niciodată în 25 de ani pericole mai MARI la adresa stabilității economice

Guvernatorul Isărescu: Nu am văzut niciodată în 25 de ani pericole mai MARI la adresa stabilității economice

Perspectiva creșterii deficitului bugetar la aproape 4% din PIB în 2017 pune în pericol stabilitatea macroeconomică pe care România a obținut-o cu greu în ultimii ani și, în consecință, convergența economiei românești către zona euro, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.
Erste Group anunță rezutate pozitive în ciuda contextului dificil

Erste Group anunță rezutate pozitive în ciuda contextului dificil

Cu un profit net de 968,2 milioane euro, o creştere semnificativă a creditării şi costuri de risc mai reduse, oficialii Erste Group se declară satisfacuți de rezultatele preliminare pentru anul 2015.

Plățile contactless cu cardurile MasterCard și Maestro câștigă teren

În 2015, românii au plătit contactless cu cardurile MasterCard și Maestro de zece ori mai mult decât în 2014, această modalitate intrând tot mai mult în rutina zilnică de cumpărături a consumatorilor.

CEC Bank lanseaza serviciul de Mobile Banking

Continuand politica de diversificare a portofoliului de produse si servicii, CEC Bank anunta lansarea serviciului de Mobile Banking, prin care clientii pot efectua diferite operatiuni bancare, prin intermediul unei aplicatii instalate pe un terminal mobil de tip smartphone sau tableta cu conexiune la Internet.

Reprezentantii comunității bancare propun modificarea Proiectul de Lege privind darea în plată

Asociația Română a Băncilor și Consiliul Patronatelor Bancare din România și-au facut publice poziția și propunerile în numele comunității bancare în legatura cu Proiectul de Lege privind darea în plată.

UniCredit lansează o bancă moleculară, buddybank

UniCredit anunță planul de a lansa <>, noua bancă <> a grupului dedicată exclusiv utilizatorilor de telefoane inteligente.