Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Vânzările de vehicule electrice stagnează în SUA și Europa pe fondul incertitudinii persistente din piață

Se așteaptă ca în SUA și în Europa să se înregistreze o încetinire a cererii și a vânzărilor de vehicule electrice (VE) pe termen scurt, în timp ce China va înregistra o creștere constantă, potrivit celui mai recent studiu EY Mobility Lens Forecaster, un instrument de prognoză bazat pe inteligență artificială (AI) care oferă o perspectivă pentru volumele de înmatriculări de vehicule ușoare până în 2050.

AmCham promovează România ca destinație pentru investiții americane în cadrul Forumului Economic SUA- România

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) anunță organizarea celei de-a 3-a ediții a Forumului Economic SUA - Romania, în premieră la Washington, D.C. în data de 20 iunie 2024, pentru a promova România ca destinație pentru investițiile americane. Forumul Economic SUA - România: Parteneriat pentru Dezvoltare va reuni oficiali ai ambelor administrații și lideri de companii americane prezente în România, care alături de reprezentanți ai AmCham vor prezenta profilul investițional al României și potențialul ei de a deveni un hub pentru investiții americane în regiune. Forumul beneficiază de sprijinul Ambasadei SUA la București și al Ambasadei României la Washington, D.C.

DP World marchează 20 de ani de prezență în România prin inaugurarea terminalului de la Aiud

DP World, unul dintre cei mai mari operatori portuari la nivel global, anunță inaugurarea noului terminal multimodal de la Aiud, marcând astfel atât o extindere semnificativă a investițiilor sale în România, cât și două decenii de operare pe piața românească. Noua facilitate, care a absorbit un buget de 21 milioane de euro se alătură seriei de investiții strategice ale companiei, consolidând poziția României ca hub central în rețeaua de transport și logistică a Europei.

DP World anunță investiții de peste 130 milioane de euro în România

DP World a anunțat astăzi deschiderea a trei noi locații majore în România, oferind un impuls semnificativ în consolidarea poziției țării drept centru cheie al comerțului european și facilitând astfel creșterea economică în întreaga regiune. Constanța, cel mai mare port de containere de la Marea Neagră, găzduiește acum două noi facilități în urma unei investiții de 65 milioane de euro: un terminal cargo de 5 hectare pentru mărfuri grele, voluminoase și complexe și un nou terminal "roll-on, roll-offa

Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de o forță de muncă cu adevărat mobilă și agilă, potrivit ediției 2024 a studiului EY - Mobility Reimagined. Companiile din întreaga lume riscă să piardă cursa pentru resurse umane și pentru creșterea rezilienței activității economice, pentru că nu reușesc să își mobilizeze în mod eficient forța de muncă și să creeze oportunități de muncă flexibilă.

Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019, chiar înainte de apariția pandemiei COVID-19, potrivit ediției 2024 a studiului anual EY European Attractiveness Survey, cea mai aprofundată și îndelungată analiză anuală a ISD în Europa. Franța, Marea Britanie și Germania continuă să atragă cea mai mare parte a investițiilor străine directe și își păstrează primele trei locuri, reprezentând aproximativ jumătate din totalul proiectelor.

Tuborg România anunță schimbări strategice în managementul companiei

Tuborg România anunță o schimbare strategică în managementul organizației, prin aducerea lui Yoav Bar la conducerea companiei, în funcția de CEO, și numirea lui Tzafrir Granat în calitate de Board Member & Transformation Leader în cadrul CBC International, începând din luna mai. În contextul unei piețe a băuturilor aflată în contracție și continuă transformare, compania vizează atât atingerea obiectivelor sale actuale de business, cât și gestionarea schimbărilor strategice necesare în evoluția și succesul său pe termen lung.

Compania aeriană flydubai deschide un birou în clădirea Eminescu Offices

Compania aeriană flydubai deschide un birou în clădirea Eminescu Offices din centrul Bucureștiului, tranzacție întermediată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. Compania, cu sediul central în Dubai (Emiratele Arabe Unite), a fost fondată în 2008 și operează ruta aeriană București - Dubai din anul 2012.

Viva.com și SUNMI unifică tehnologia avansată de plăți cu cea mai largă gamă de dispozitive POS inteligente

Viva.com, prima bancă tehnologică din Europa care permite acceptarea de plăți comerciale în 24 de țări și pe orice dispozitiv, și SUNMI, un important lider în ecosistemul global de tehnologie hardware, au încheiat astăzi un parteneriat strategic, menit să transforme modul în care funcționează întreprinderile europene. Prin această colaborare, tehnologia Tap on Any Device oferită de Viva.com, care include aplicația Terminal independentă de hardware, este disponibilă în portofoliul hardware Android al SUNMI. Acest lucru permite comercianților să își îmbunătățească serviciile pentru clienți și să-și eficientizeze afacerile, cu mai puține costuri operaționale și o utilizare mai rațională a tehnologiei și a capitalului uman. Soluția comună este benefică pentru segmentul de retail și ospitalitate din întreaga Europă, integrându-se în prezent cu peste sute de mii de dispozitive SUNMI.

EY România și denkstatt își unesc forțele pentru a deveni liderul pieței serviciilor de consultanță din domeniul sustenabilității

denkstatt devine parte a rețelei EY în România, precum și în Austria, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Noua structură va beneficia de expertiza în sustenabilitate a celorlalte divizii de servicii ale EY, cum ar fi consultanță fiscală, strategie sau tehnologie și consiliere juridică, pentru a asistata clienții într-o manieră integrată în evoluția lor spre sustenabilitate.

Alstom a finalizat primul depou nou de mentenanță din România destinat trenurilor electrice

Alstom anunță finalizarea unei noi unități de mentenanță în București. Depoul Alstom Grivița este primul depou dedicat serviciilor de mentenanță și testare a trenurilor și locomotivelor electrice din România. Prima unitate eletrică multiplă din comanda de 37 de unități pentru Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) se află în noul depou, unde continuă programul complex de testare obligatorie în vederea certificării pe piață.

Piața de transport și logistică în 2023/2024 - provocări și oportunități

În 2023, piața locală de transport și logistică, pe toate palierele sale, a trecut printr-o perioadă de ajustare, marcată pe de o parte de oportunități importante, dar și de provocări, conform unei analize realizate de Gebrüder Weiss România. Desigur, efectele vor fi vizibile și în 2024, însă totuși anul acesta este marcat de optimism, chiar dacă unul rezervat.

UniCredit Bank lansează, în exclusivitate onemarkets Fund, noi oportunități de investiții pentru piața românească

UniCredit Bank introduce soluții exclusive de investiții pentru piața din România, odată cu lansarea onemarkets Fund. Această platformă expune o gamă diversă de soluții de investiții, oferite clienților UniCredit Bank România, dar și ocazia de a valorifica expertiza extinsă a liderilor mondiali în administrarea fondurilor mutuale, cum sunt BlackRock, Fidelity, Pictet, J.P. Morgan, Pimco, Allianz Global Investors, Amundi.

AmCham Romania are un nou Consiliu Director și anunță prioritățile pentru 2024

AmCham Romania a anunțat noua componență a Consiliului Director al organizației, în urma Adunării Generale a Membrilor de la finalul lunii martie. Astfel, Cristian Sporiș, Vice-President, Head of Corporate Banking - Raiffeisen Bank România a fost reales Președintele AmCham România pentru noul an de mandat, Daniela Nemoianu, Senior Partner - Nemoianu Consulting Tax & Law și Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner - PwC România au fost aleși Vice-Președinți, iar Luminița Runcan, Deputy CEO - Banca Transilvania, Trezorier. Alături de ei, din Consiliul Director al AmCham Romania fac parte: Jovan Radosavljevic - General Manager, Coca-Cola HBC; Vlad Boeriu - Tax & Legal Partner-in-Charge, Deloitte Romania; Claudia Sofianu - Partner, Tax & Law Department, People Advisory Services Leader, EY Romania; Elisabeta Moraru - Country Director, Google Bulgaria, Hungary, Moldova and Romania; Roxana Botea - Country Director, Johnson & Johnson Romania; Gabriela Popescu - Head of Legal Affairs, Central Europe, Microsoft; Ciprian Laduncă - Managing Partner, LCL Advisory; Alexandru Mihailciuc - VP Sales Engineering EMEA, UiPath și Achilleas Kanaris - President & CEO, Vodafone.

Porsche România anunță numirea lui Andreas Burgholzer în funcția de Director General

Porsche România anunță numirea în funcția de Director General a lui Andreas Burgholzer, ce i s-a alăturat lui Brent Valmar la conducerea companiei începând din luna martie. Cu o experiență de peste 12 ani în cadrul grupului Porsche, Andreas Burgholzer vine la Porsche România din poziția de Finance Manager în cadrul SIVA Portugalia, filială a concernului Porsche Holding Salzburg, și îl înlocuiește pe David Gedlička, numit CEO în cadrul Volkswagen Financial Services Slovacia.

Companiile adoptă gradual GenAI și reduc deficitul de competenţe

Un procent de 43% dintre cele 1.405 de companii participante la studiul EY Reimagining Industry Futures Study investesc în inteligența artificială generativă, ceea ce confirmă statutul de tehnologie revoluționară al GenAI. Per total, GenAI se clasează pe locul al treilea printre cele nouă tehnologii emergente incluse în studiu, pe primul loc poziționându-se "Automatizarea și inteligența artificială". Dintre cei care investesc în prezent în GenAI, 80% lucrează la modele de validare a conceptului pentru aplicații, în timp ce 20% au în derulare proiecte pilot.

Consiliile de administrație trebuie să determine conducerea companiilor să integreze sustenabilitatea

Lipsa de acțiuni strategice clare în privința sustenabilității ar putea costa scump companiile, pe măsură ce decidenții politici adoptă măsuri tot mai severe pentru gestionarea crizelor de sustenabilitate, precum colapsul unor ecosisteme și deficitul de resurse. Aceasta este principala concluzie a studiului EY Sustainable Value care a chestionat 200 de membri de board, CEO și directori executivi din 25 de sectoare de activitate din 15 țări europene.

Volumul tranzacțiilor M&A din serviciile financiare europene a scăzut în 2023

Sectorul serviciilor financiare din Europa a anunțat o scădere anuală de 3% a tranzacțiilor M&A în 2023, cu 641 de tranzacții în întreaga regiune, față de 661 de tranzacții în 2022, potrivit celei mai recente analize EY despre activitatea M&A din domeniul serviciilor financiare. Și valoarea totală declarată a tranzacțiilor s-a diminuat, de la 50 miliarde de euro în 2022, la 34,7 miliarde de euro în 2023, reprezentând cea mai mică valoare anuală înregistrată din 2013.

Cheltuielile companiilor cu Gen AI vor crește cu 30% în 2024 la nivel global

Cheltuielile companiilor cu inteligența artificială generativă (Gen AI) vor crește în 2024 cu 30%, de la aproximativ 16 miliarde de dolari în 2023, potrivit celei mai recente ediții a raportului Deloitte Technology, Media and Telecommunications (TMT) Predictions, și mai multe companii își vor dezvolta propriile modele de Gen AI, în încercarea de a spori productivitatea, de a optimiza costurile și de a stimula inovația.

Exim Banca Românească finanțează cu circa 39 de milioane de euro dezvoltarea Aeroportului din Iași

Exim Banca Românească a acordat un pachet financiar în valoare de circa 39 de milioane de euro pentru implementarea unuia dintre cele mai ample proiecte de investiții din România - extinderea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare a judeţului Iaşi. Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea infrastructurii de transport a Regiei Autonome Aeroportul Iași prin construirea unui nou terminal pasageri T4, o investiție de aproximativ 100 de milioane de euro prin care Aeroportul Iaşi devine al doilea cel mai mare aeroport din România.