Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

BT lansează brățara contactless

Banca Transilvania lansează, în premieră pe piața din România, un instrument alternativ de plată, brățara contactless BT, care poate înlocui cardul la plata cumpărăturilor. Aceasta oferă acces la contul curent în lei deschis la BT şi posibilitatea de a plăti contactless, indiferent de sumă, în țară şi în străinătate. Plățile contactless au devenit foarte populare în România odată cu creşterea numărului de POS-uri care acceptă astfel de carduri.

Studiu EY arată că serviciile financiare mobile au potențial major de a crește gradul de bancarizare

Serviciile financiare desfășurate prin intermediul platformelor mobile dispun de un potențial imens de a crește gradul de acoperire al serviciilor financiare și ușurința de utilizare pentru clienții din întreaga lume, în special pentru cei din țările emergente, se arată în raportul EY Decoding mobile financial services-Innovation and collaboration to drive growth.

Banca Transilvania a deschis al treilea sediu la Roma

Banca Transilvania îşi consolidează prezența în Italia şi anunță deschiderea Agenției Villanova. Astfel, BT şi-a extins rețeaua de la Roma la trei agenții. În acest an, BT a deschis la Roma două agenții, în linie cu planul său de consolidare în zonă. Clienții beneficiază de consultanță în limba română şi italiană, de acces liber la Internet în cadrul agenției, precum și de inițiere în folosirea serviciului BT24 Internet Banking.

Moneycorp deschide sucursală în România

Specializată în plăţi internaţionale şi schimburi valutare, Moneycorp, a anunţat deschiderea sucursalei în România. Compania a început să furnizeze servicii de plăți şi schimburi valutare din 1979 dintr-o singură locaţie de birouri din centrul Londrei.

Mastercard elimină barierele plăților digitale

Mastercard marchează o importantă realizare pentru industrie, relevând fundația viitorului comerțului, prin intermediul noului serviciu global de plăți digitale Masterpass. Noua soluție, cu funcţionalităţi sporite, le permite consumatorilor să efectueze plăți digitale online, în magazine sau în cadrul aplicațiilor comercianților, indiferent de dispozitivul sau canalul utilizat. Potrivit companiei, consumatorii vor putea accesa noua soluție prin intermediul băncii lor. Astfel, Mastercard este prima rețea care oferă un serviciu omni-channel de plăți complet digitale pentru consumatori, instituții și comercianți, utilizând cele mai avansate metode de securizare a plăților disponibile astăzi.

Titlurile de stat CENTENAR se vand prin toate agentiile Raiffeisen Bank

Ministerul Finantelor Publice marcheaza Centenarul Unirii printr-o emisiune speciala de titluri de stat care va avea scadenta în anul 2018, an in care se implinesc 100 de ani de la Marea Unire. Titlurile de stat au o valoare nominala de 100 de lei, iar rata dobanzii este de 2,15% pe an, cupon platibil anual. Perioada de subscriere este intre 11 si 29 iulie 2016.
Garanti Bank și-a majorat capitalul social

Garanti Bank și-a majorat capitalul social

Garanti Bank a finalizat procesul de majorare a capitalului social cu suma de 22,3 milioane de euro. Potrivit băncii, injecția de capital are drept scop sprijinirea și finanțarea creșterii sale organice pe piața locală.

MasterCard anunță 2.600 tranzacții eligibile pentru milionul de lei acordat în cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale

Un număr de 2.600 tranzacții în valoare de 79 lei până la 79,99 lei, efectuate cu cardurile MasterCard sau Maestro în data de 20 mai au devenit eligibile pentru câștiguri în cadrul celei mai recente etape a Loteriei Bonurilor Fiscale.

Autentificare cu amprentă în mobile banking la UniCredit

Consecventă strategiei asumate pentru inovaţie permanentă şi digitalizarea activităţii sale, UniCredit Bank a continuat să dezvolte funcţionalităţile aplicaţiei de mobile banking, recent fiind adăugate noi beneficii pentru clienţi.
Certinvest Pensii are o nouă echipă de management

Certinvest Pensii are o nouă echipă de management

Compania de pensii private facultative Certinvest Pensii are, începând din iunie 2016, o noua conducere formată din directorul general Corina Cucoli și Ana-Maria Dragason, care ocupă postul de director general adjunct.

Banca Transilvania are hub de Digital Banking

Banca Transilvania dezvoltă un hub de Digital Banking, ca parte a strategiei de a creşte şi de a investi în omni-channel banking. Hub-ul va lansa şi va gestiona proiecte de profil pentru BT, prin conectarea unor idei creative care să transforme oferta Băncii Transilvania în soluții digitale.

BT Securities devine BT Capital Partners

BT Securities (BTS), compania de brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania, devine BT Capital Partners. Rebrandingul marchează finalizarea tranzacției dintre BTS şi Capital Partners.

Condiţii mai dure de creditare pentru împrumuturile destinate achiziţiei de locuinţe şi terenuri

Pentru trimestrul doi din acest an, băncile estimează o accentuare a înăspririi condiţiilor de creditare pentru creditele ipotecare şi, într-o măsură mai mică, a creditelor de consum acordate populaţiei. În acelaşi timp, la nivelul companiilor nefinanciare, băncile autohtone prognozează o menţinere constanţa a standardelor de creditare în următoarele trei luni.

UniCredit Bank intră în parteneriat cu iSTYLE România

Continuând strategia de apropiere de nevoile clienţilor, prin inovaţie, eficientizare a proceselor şi oferirea unor beneficii speciale, UniCredit Bank a încheiat un parteneriat strategic cu iSTYLE România, prin care le oferă deţinătorilor de carduri emise de UniCredit Bank şi UniCredit Consumer Financing condiţii speciale la achiziţia telefoanelor iPhone 6s sau 6s Plus.

UniCredit opens for business in Spain

UniCredit announced the launch of its country office in Spain. The leading European banking group will thus reinforce its presence in the continent, where it is the second largest corporate lender. Federico Ghizzoni, CEO of UniCredit, said:

Fitch confirmă ratingurile Garanti Bank

Agenția de Evaluare Financiară Fitch Ratings a confirmat ratingurile Garanti Bank România. Astfel, ratingul pentru datorii pe termen lung al băncii a fost confirmat la BBB- (cu perspectivă stabilă), cel pentru datorii pe termen scurt, la F3, ratingul de suport, la 2, iar ratingul de viabilitate, la b+.
Garanti Bank tunes up for the Millennials

Garanti Bank tunes up for the Millennials

Hoping to build on last year's positive results, Garanti Bank stays focused on continually adapting its products and services to customers' needs. In an interview with Business Arena, Ufuk Tandogan, General Manager, Garanti Bank Romania, outlines the bank's efforts to promote innovation and predicts more consolidation in the Romanian banking system.

Banca Transilvania a actualizat condițiile de acordare a creditelor cu garanție imobiliară

Pe fondul creşterii riscurilor activității bancare, generate de Legea Dării în Plată, Banca Transilvania crește avansul la creditele cu garanție imobiliară. În acelaşi timp, BT a decis sa ii sustina, in continuare, pe cei care doresc sa achizitioneze prima locuinta prin stabilirea unor conditii de avans mai relaxate.

UniCredit Leasing anunţă rezultate pozitive pentru primele trei luni ale anului

Pentru UniCredit Leasing rezultatele primului trimestru din 2016 au fost remarcabile, primele trei luni reprezentând cel mai bun trimestru din ultimii 8 ani în privinţa valorii bunurilor finanţate. Valoarea de achiziţie a bunurilor finanţate în primul trimestru al anului 2016 a fost de 105 milioane de euro, incluzând volumul de leasing operaţional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 9,5 milioane de euro.

RBI anunta un profit consolidat de 114 milioane de euro

In primul trimestru al lui 2016, Grupul Raiffeisen Bank International AG (RBI) a generat un profit inainte de impozitare de 229 milioane EUR, reprezentand o crestere de 22% an-la-an.