Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Doar 8% dintre societățile comerciale au direcționat 20% din impozit sub formă de sponsorizări deductibile

Un număr de doar 49.550 de societăți comerciale din cele 606.995 înregistrate în acest moment în România au realizat cheltuieli cu sponsorizarea și au direcționat până la 20% din impozit către entitățile eligibile, inclusiv ONG-uri. Valoarea totală direcționată în 2020 a fost de 335,9 milioane de Euro, în creștere cu 12% față de anul precedent.

Tramvaiele Alstom Citadis X05 intră în operare comercială la Atena

Cea mai recentă generație de tramvaie produse de Alstom, Citadis X05, a intrat în serviciul de pasageri la Atena. Circulând pe o linie care se întinde din centrul Atenei până la mare, se estimează că peste 60.000 de pasageri vor circula cu tramvaiele Citadis în fiecare zi. Înainte de intrarea în serviciul de pasageri, cele 25 de tramvaie au finalizat cu succes teste dinamice fără pasageri totalizând peste 15.000 de kilometri pe rețeaua urbană a capitalei Greciei, pentru o funcționare sigură și fiabilă.

TBI Bank își extinde operațiunile în UE prin intrarea în Grecia

TBI Bank intră acum pe piața elenă după ce a obținut aprobare din partea Băncii Greciei. Astfel, Grecia devine a treia piață principală de operațiuni a băncii, după România și Bulgaria. De-a lungul ultimilor 20 de ani, banca a dezvoltat un know-how unic în domeniul creditării "phygital" incluzive, precum și al finanțării în magazine și online la punctele de vânzare, atât în beneficiul partenerilor comerciali, cât și al clienților finali.

OMV Petrom extinde rețeaua de stații de reîncărcare pentru mașini electrice în Europa de Sud-Est

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, extinde rețeaua de reîncărcare pentru mașinile electrice în Moldova și Serbia, în stațiile de distribuție a carburanților Petrom și OMV. Astfel, OMV Petrom devine prima companie de energie din regiune cu o rețea de stații electrice în patru țări din Europa de Sud-Est. Infrastructura pentru alimentarea mașinilor electrice este dezvoltată împreună cu parteneri din sectorul mobilității electrice.

Raiffeisen Bank încurajează educația antreprenorială

Prima ediție a Startup Studio by Factory a atras 319 înscriși, dintre care 144 au participat în program, iar jumatate dintre aceștia l-au finalizat cu succes. In plus, 27 dintre ei au aplicat deja pentru a obține o finanțare de până la 50.000 de euro, prin programul factory by RAIFFEISEN BANK. Startup Studio by Factory, laboratorul de accelerare a ideilor de business, este răspunsul Raiffeisen Bank la nevoile de mentorat și expertiză ale antreprenorilor care fac primii pași în lumea afacerilor.

Honeywell deschide la București primul centru pentru securitatea operațiunilor din Europa

Honeywell anunță lansarea primului centru din Europa pentru securitatea operațiunilor (SOC), amplasat la București. Activitatea centrului va fi concentrată pe detectarea, prevenirea și gestionarea amenințărilor cibernetice care pot afecta tehnologiile de lucru din domeniul industrial și infrastructura de bază din domeniu. Centrul este deservit de experți în securitate cibernetică pentru tehnologii operaționale, deservind clienți Honeywell din întreaga lume, în întâmpinarea nevoii în creștere de soluții profesioniste de securitate cibernetică.

Danone România investește patru milioane de euro într-o nouă linie de ambalare în fabrica din București

Cu o investiție de patru milioane de euro, Danone România a inaugurat o nouă linie de ambalare în fabrica sa din București, prin care schimbă ambalajele Tetra Pak pentru iaurturile de băut din gamele Danone și Activia. Noile ambalaje vor fi realizate în proporție de 93% din materiale pe bază de plante și anume din trestie de zahăr, ceea ce contribuie la reducerea amprentei de carbon a acestor produse cu 45%. Demersul se aliniază strategiei de sustenablitate a companiei, care vizează inițiative de lungă durată pentru susținerea mediului înconjurător.

EximBank susține exporturile companiei DMT Marine Equipment

EximBank și compania DMT Marine Equipment, specializată în producția de echipamente navale, au încheiat un acord pentru emiterea de scrisori de garanție bancară în valoare de 1,5 milioane de euro ce vor fi utilizate cu preponderență în relația cu partenerii externi ai societății.

Alstom și Eversholt Rail semnează un acord pentru prima flotă de trenuri noi cu hidrogen din Marea Britanie

Alstom și Eversholt Rail au anunțat semnarea unui Memorandum de Înțelegere care are ca scop livrarea primei flote de trenuri noi cu hidrogen din Marea Britanie. Potrivit anunțului, cele două companii au convenit să colaboreze, făcând schimb de informații tehnice și comerciale necesare pentru ca Alstom să proiecteze, să fabrice, să dea în exploatare și să acorde asistență unei flote de zece unități multiple cu hidrogen (UMH), cu trei vagoane fiecare.

Alstom contribuie la îmbunătățirea transportului public din Cairo în cadrul unui contract de 876 de milioane de euro

Alstom și Autoritatea Națională pentru Tuneluri (NAT) au anunțat un acord pentru 55 de trenuri Metropolis (9 vagoane/ tren) și un contract pentru servicii de mentenanță pe opt ani, în valoare de 876 de milioane de euro, pentru modernizarea Liniei 1 de metrou din Cairo. Acordul beneficiază de finanțare din partea guvernului francez iar anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului TransMEA 2021.

Schneider Electric prezinta Easy Micro Data Centers - oferind accesibilitate, fiabilitate si viteza pentru intrastructurile Edge

Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarea energiei, a anuntat ca si-a extins portofoliul de solutii Micro Data Center odata cu introducerea Seriei Easy Micro Data Center pentru medii IT si comerciale standard. Serie disponibila imediat in Europa, America de Sud, Asia de Est, Orientul Mijlociu si Africa, Easy Micro Data Centers sunt concepute pentru a contine si livra toata infrastructura de calcul si stocare necesara pentru a sprijini aplicatiile edge computing, combinand viteza, fiabilitatea si accesibilitatea. Mai mult, centrele de date Easy Micro sunt activate in retea pentru monitorizarea de la distanta bazata pe web si includ optiuni suplimentare pentru software-ul EcoStruxureTM Schneider Electric, oferind informatii si vizibilitate in mod sigur, in timp real, de oriunde.

Bugetele pentru activitățile de marketing digital vor crește cu aproape 15% până la sfârșitul anului

Bugetele pentru activitățile de marketing în mediul digital vor crește cu aproape 15% până la sfârșitul anului 2021 și vor reveni la nivelurile de creștere preconizate înainte de debutul pandemiei, în timp ce publicitate tradițională continuă tendința descendentă, înregistrând o scădere de aproape 1%, conform celei mai recente ediții a raportului Deloitte Chief Marketing Officer.

ROCA Investments preia cel de-al doilea pachet de 30% din acțiunile BICO Industries

ROCA Investments, parte din Impetum Group, anunță preluarea celui de-al doilea pachet de 30% din acțiunile BICO Industries, un important producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european. Ca urmare a încheierii tranzacției, participația ROCA Investments în BICO crește la 60%, iar dezvoltarea companiei continua sub aceeași formulă a parteneriatului dintre fondatorul companiei Mihai Bîrliba și ROCA Investments.

Industria IT, de consultanță și domeniul bancar au încheiat cele mai multe contracte de telemuncă

Potrivit Accace România, una dintre principalele companii de consultanță de afaceri și externalizare servicii din Europa Centrală și de Est, în topul industriilor care au încheiat cele mai multe contracte de telemuncă în ultimul an și jumătate s-au aflat industria de IT, firmele de consultanță și cele din domeniul bancar.

MedLife achiziționează 50% din acțiunile Neolife Medical Center

Sistemul Medical MedLife anunță, astăzi, semnarea contractului de achiziție a 50% din pachetul de acțiuni al centrelor de oncologie Neolife România, unul dintre cei mai mari jucători medicali pe segmentul de oncologie din România și un nume de referință în estul Europei. Potrivit reprezentanților companiei, tranzacția urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenței.

Alstom câștigă contractul pentru pentru Linia 18 a rețelei Île-de-France

Compania Alstom a fost selectată de Société du Grand Paris, în acord cu Île-de-France Mobilités, pentru a furniza materialul rulant pentru linia 18 a rețelei "Grand Paris Express" (în Franța). Contractul include, de asemenea, soluții pentru sisteme de semnalizări automate, transmisie de date, sisteme de supraveghere centralizate și integrarea generală a sistemului de transport.

Deloitte Corporate Finance a asistat Duraziv în vânzarea către Saint-Gobain

Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat acționarii Duraziv, cel mai mare producător independent de materiale de construcții din România, în vânzarea pachetului integral de acțiuni către liderul mondial Saint-Gobain. Tranzacția a fost finalizată la 30 septembrie 2021, după obținerea aprobărilor din partea autorităților competente.
Raiffeisen Bank în parteneriat cu Trans Sped și VISA Business oferă clientilor săi semnătura electronică calificată

Raiffeisen Bank în parteneriat cu Trans Sped și VISA Business oferă clientilor săi semnătura electronică calificată

Raiffeisen Bank și Trans Sped, furnizor român de soluții de transformare digitală cu prezență globală, au încheiat un parteneriat prin care clienții băncii, persoane juridice IMM pot obține certificate de semnătură digitală calificată, în condiți preferențiale. Un discount suplimentar semnificativ se acordă clienților care dețin și achiziționează semnaturăelectronică printr-un card Visa Business, emis de Raiffeisen Bank.

Radiografia afacerilor verzi și a startup-urilor ecoinovatoare din România și Bulgaria

O radiografie detaliată a ecosistemului verde și ecoinovator din România și Bulgaria a fost prezentată în cadrul summit-ului Climate Innovation Day. Este vorba despre raportul Green Ecosystem Overview, ce cuprinde lista startup-urilor cu soluții și inițiative verzi, precum și o mapare a actorilor cheie care se implică activ și sprijină inițiativele din acest sector. Realizarea acestui instrument important pentru susținerea antreprenoriatului verde local și regional este o inițiativă privată dezvoltată în cadrul programului Black Sea ClimAccelerator de către Impact Hub Bucharest, The Climate Vertical din România și Innovation Starter din Bulgaria, sprijinit de către organizația europeană EIT Climate-KIC. Raportul Green Ecosystem Overview include 72 de startup-uri din România și 31 de startup-uri din Bulgaria cu soluții și inițiative verzi, precum și 89 de jucători cheie (instituții publice și private, ONG-uri, companii etc.) din România și 30 din Bulgaria care susțin activ inițiativele din acest sector.

EximBank și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale fac echipă pentru accelerarea absorbției fondurilor europene

EximBank și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au semnat un acord de colaborare cu scopul de a sprijini, prin finanțarea companiilor eligibile, accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în perioada de tranziție 2021 a