Links Sitemap Business Linker Sitemap

JTI România raportează o cifră de afaceri de șapte miliarde lei pentru 2021

622 afisari
Conform raportărilor financiare finale pentru anul trecut, afacerile JTI în 2021 cumulate pentru cele două entități care își desfășoară activitatea în România, JTI Trading și JTI Manufacturing, depășesc 7 miliarde lei (peste 1,4 miliarde euro). Suma totală include acciza și este în creștere cu circa 12% față de 2020. Pe lângă accize, JTI a mai virat la buget și TVA, plus alte taxe si contribuții, reprezentând în total 80% din cifra de afaceri, și anume circa 5,6 miliarde lei, cu peste 14% mai mult față de anul precedent.
Profitul celor două entități JTI în 2021 este de peste 825 milioane lei, în creștere cu circa 13% comparativ cu 2020.

"Rezultatele bune obținute de companiile din sectorul tutunului înseamnă și sume în creștere virate la stat, dat fiind că pachetul de țigarete este cel mai taxat produs. De asemenea, majorarea cifrei de afaceri înseamnă că putem continua să investim în România, să exportăm mare parte din producția locală, să fim un partener de nădejde al autorităților în combaterea contrabandei și, nu în ultimul rând, să derulăm programele sociale și culturale demarate în urmă cu 25 de ani. Ne dorim să putem raporta și pentru anul în curs rezultate financiare bune și, implicit, creșterea sumelor plătite la buget. Vom reuși în condițiile unei politici fiscale predictibile, stabilității cadrului de reglementare și menținerii contrabandei la nivel scăzut. În prezent, așteptăm noul calendar de creștere a accizei și asistăm la dezbateri prelungite pe tema unei eventuale taxe noi, intitulate ”de solidaritate”. În cazul nostru, taxele reprezintă deja 80% din cifra de afaceri cumulată, restul de 20% fiind costuri cu materiile prime, materialele de producție, logistica, transportul, costul forței de muncă și profitul producătorului.”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova și Bulgaria. 

JTI este una dintre primele multinaționale stabilite local, încă din 1993. Compania a investit până acum peste 250 milioane de euro pe piața locală și, recent, a anunțat o investiție de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităților de producție ale fabricii din București. În momentul de față, aproximativ 75% din producția JTI Manufacturing este exportată în circa 50 țări. 

JTI are peste 1.200 de angajați în sediul din București, fabrică și birourile de vânzări din toată țara, și este Angajatorul numărul unu în România, potrivit evaluării realizate de Top Employers Institute, care include 23 companii pe plan local.

România este al doilea producător european de țigarete, la egalitate cu Germania și după Polonia. Conform INS, în 2021 totalul exporturilor de tigarete si produse din tutun a fost de peste 1,34 miliarde de euro, contribuția pozitivă a tutunului la balanța de plăți fiind de circa un miliard de euro. 

 

 


Citeşte mai multe despre: JTI

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza