Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Schneider Electric România a furnizat soluția de distribuție electrică pentru centrul logistic eMag de la Budapesta

Continuând colaborarea cu eMAG - începută la cel mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei al retailerului, situat lângă București - Schneider Electric a furnizat soluția de distribuție electrică pentru noul centru logistic al companiei, de la Budapesta. Pentru acest proiect, Schneider Electric Romania a lucrat în parteneriat cu Baupartner HU kft, cu care a colaborat, de altfel, și în România, pentru ambele depozite logistice construite de eMag în apropierea Bucureștiului. Schneider Electric Romania a echipat tablourile electrice de joasă tensiune ale depozitului eMAG din Ungaria folosind integral soluții digitale de ultimă generație.

Adunarea Generală a ARB a votat noua componență a Consiliului Director

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință pe 13 octombrie 2023 a votat componența Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru. Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de dl. Bogdan Neacșu, Președinte al Consiliului Director, dna. Gabriela Nistor, Vicepreședinte, dna. Mihaela Bitu, dl. Ion Stan, dl. Mircea Busuioceanu, dl. Cornel Stănescu și dl. Cristian Agalopol, al cărui mandat a fost reînnoit.

Studiul realizat de Schneider Electric și Universitatea Boston arată că peste două milioane de noi locuri de muncă pot fi create în timpul tranziției la clădirile Net-Zero

Schneider Electric, împreună cu Universitatea din Boston, anunță un nou studiu care constată că peste două milioane de noi locuri de muncă și până la 141 de milioane de ani de muncă în plus se pot crea în Europa și în Statele Unite prin adoptarea de tehnologii de energie curată în clădirile noi și modernizate. Rezultatele provin dintr-o cercetare comună realizată de Boston University Institute for Global Sustainability (IGS) și Schneider ElectricTM Sustainability Research Institute (SRI).

Garanti BBVA va ajunge la 20 de ani de prezență în YUNITY Park odată cu noua extindere a contractului de închiriere

Genesis Property anunță că Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, își prelungește contractul de închiriere pentru încă 5 ani, menținând spațiul de 7.200 de metri pătrați al sediului central din YUNITY Park. Garanti BBVA ajunge, astfel, la 20 de ani de prezență constantă în același campus de afaceri.

Grupul VELUX numește un nou Vicepreședinte Executiv de Marketing Global

Grupul VELUX o numește pe Aliëtte van de Wal - van Dijk în noua funcție de Vicepreședinte Executiv pentru Marketing Global VELUX, începând cu 1 decembrie. Având în vedere noua funcție în cadrul companiei, Aliëtte se va alătura Grupului Executiv de Management al VELUX.

Škoda Auto a dezvăluit schițele exteriorului noului Kodiaq

Cu o săptămână înaintea premierii, Škoda Auto a publicat schițele exteriorului noii generații a modelului Škoda Kodiaq, ce se face remarcat prin designul marcat de forță și emoție. Printre elementele speciale distinctive de la exterior se numără designul sculptural frontal, pasajele angulare ale roților, jantele cu dimensiuni între 17 și 20 de inchi, bara de protecție spate cu structură solidă și a doua generație a farurilor TOP Matrix LED, accentuate prin elemente cristaline de design.

JTI lansează Ploom X în România

JTI România lansează Ploom X, un produs de ultimă generație, cel mai nou din portofoliul JT Group, care va fi disponibil pentru început într-o serie de magazine din București, precum și pe www.ploom.ro. JT Group plănuiește ca, în perioada 2023 - 2025, să investească peste 300 miliarde yeni (circa 2 miliarde euro) în produsele cu potențial de risc redus la nivel global, mai ales în categoria tutunului încălzit, pentru a-și susține expansiunea geografică ambițioasă. România este a zecea țară în care JTI lansează Ploom, după Japonia, Marea Britanie, Italia, Portugalia, Cehia, Lituania, Elveția, Polonia și Ungaria.

Garanti BBVA acordă un împrumut de 10,7 mil. de euro UKS Stamping pentru construcția unei fabrici în Pitești

Garanti BBVA a acordat companiei UKS Stamping, o subsidiară a grupului Ucler Kelepce, un credit de investiții în valoare de 10,7 milioane euro pentru a susține dezvoltarea unei fabrici de piese și accesorii auto la Pitești. Compania UKS Stamping va inaugura oficial anul acesta prima fabrică din România, la Pitești, pe o suprafață de 4.800 metri pătrați, cu o echipă de aproximativ 80 de angajați profesioniști. În unitatea din România, UKS Stamping va produce printre altele scaune auto și componente de caroserie.

Business community makes its voice heard

Amid uncertainties regarding Romania's expected fiscal corrective measures to bring the public deficit in line with targets, the business community recommends that all the changes should provide medium and long-term sustainability. On this note, the Foreign Investors Council (FIC) has expressed support for fiscal system reforms, but it emphasized that the Government should have consultations on this topic with the business environment.

Noua cercetare realizată de Schneider Electric arată că soluțiile digitale și electrice pot reduce emisiile de carbon din clădirile de birouri cu până la 70%

Modernizarea clădirilor folosind o abordare digital-first este cea mai bună cale către decarbonizare, potrivit unei noi cercetări de la Schneider Electric.Clădirile reprezintă aproximativ 37% din emisiile globale de carbon și, deoarece aproximativ jumătate din clădirile de astăzi cel mai probabil vor fi încă utilizate și în 2050, sectorul trebuie să reducă urgent emisiile operaționale de carbon, făcând clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic.

Schneider Electric și STACK EMEA colaborează pentru digitalizare sustenabilă

Schneider Electric a furnizat o serie de elemente din infrastructura fizică de bază și soluțiile software pentru STACK la centrul lor MIL01A din Milano, ajutând organizația să avanseze către un viitor digital și sustenabil în Italia. STACK, partenerul de infrastructură digitală pentru multe companii din întreaga lume și dezvoltator și operator global de centre de date de top, a fost înființat în EMEA prin integrarea a trei business-uri europene cu tradiție, creând o putere de colocare sustenabilă și centre de date build-to-suit hyperscale.

'Codul Fiscal ar trebui să fie ca Biblia!'

"În loc să te cârpești, mai rău te rupi - aceasta este concluzia analizei multiplelor modificări ale Noului Cod Fiscal. 554 de amendamente în opt ani, având ca rezultat final scăderea veniturilor în PIB cu 0,5%, deși scopul a fost tocmai creșterea lor. 'Este inadmisibil!' - a exclamat dl. Ciucă, Președintele Senatului, iar Premierul Ciolacu a remarcat transformarea Codului Fiscal într-o sită. Cu toate astea, discutăm în prezent despre noi amendamente. Sunt 108 pagini de modificări care vor fi aduse Codului Fiscal, apărute pe surse, pentru care Guvernul intenționează să își asume răspunderea fără dezbateri reale, deși "e mai bine să măsori de zece ori înainte să tai o dată". Codul Fiscal este acel document elaborat de Ministerul Finanțelor în 2004, care ar fi trebuit să fie Biblia fiscalității, o carte aproape de neschimbat. Un Cod, fie el Fiscal, Penal sau Civil, e Cod pentru că este legitate, nu simplă legislație, care să nu poată fi modificată de oricine, oricând, pentru orice. Stabilitatea, echitatea impunerii, predictibilitatea, sunt principii care guvernează Codul Fiscal. Și pe care toată lumea le-a ignorat și le ignoră sub presiunea urgențelor, de am ajuns să transformăm sita în ciur", a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs și Comunicare JTI, la Banca Națională a României (BNR), cu prilejul lansării The Tax Institute, primul think tank de fiscalitate din România.

Incepe o nou emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi de 5,3% în euro şi 7,25% în lei, din 18 septembrie

Din 18 septembrie şi până pe 3 octombrie Ministerul Finanţelor publice va derula o nouă rundă de finanţare prin titluri de stat Fidelis prin care investitorii persoane fizice împrumută statul român. Astfel, în ediţia de toamnă a Fidelis, cu numărul 13, statul român iese cu cinci tranşe de subscriere: trei în lei şi două în euro.

Schneider Electric o numește pe Gwenaelle Avice-Huet în funcția de Executive Vice-President Europe Operations

Schneider Electric a numit-o pe Gwenaelle Avice-Huet în funcția de Executive Vice President of Europe Operations, începând din septembrie 2023. În noul ei rol, Gwenaelle va fi responsabilă de întregul portofoliu de business al Schneider Electric în operațiunile europene, urmărind contribuția companiei la dezvoltarea agendei UE pentru accelerarea transformării ecologice și digitale a Europei.

Aplicația Raiffeisen Smart Market a depășit pragul de 500.000 de clienți, la doar un an de la lansare

Raiffeisen Smart Market a atins pragul de 500.000 de utilizatori, intrând astfel în topul aplicațiilor de loializare pe piața financiară din România. Aplicațiia face parte din strategia de digitalizare și inovare a băncii, completând portofoliul de produse și soluții digitale oferite clienților. Este prima aplicație bancară din România care le oferă acestora în același timp discount-uri sau premii de la branduri relevante - cashback pentru plățile cu cardul Raiffeisen, puncte de loialitate, oferte la produse bancare și premii.

Alpha Bank Romania achiziționează operațiunile de retail ale Orange Money România

Alpha Bank Romania anunță semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money România, care se referă la preluarea activităților de retail și care cuprinde portofoliul de clienți, activele digitale de top (aplicația mobilă), portofoliul de carduri de credit și angajații. Prin această achiziție, Alpha Bank Romania continuă strategia sa de creștere a valorii oferite clienților săi și de consolidare a prezenței pe piață.

Schneider Electric a modernizat infrastructura publică de transport cu troleibuze din Vaslui

Schneider Electric, alături de Invest Dej și Pluton IC (Ukraine), a contribuit la modernizarea infrastructurii publice de transport cu troleibuze în orașul Vaslui. Această inițiativă de colaborare marchează un pas semnificativ către îmbunătățirea mobilității urbane sustenabile și reducerea emisiilor de carbon, subliniind angajamentul companiei pentru susținerea unui viitor mai verde în comunitățile urbane.

Alstom și Verkehrsverbund Mittelsachsen prezintă un nou tren electric alimentat cu baterii în Germania

Alstom și autoritatea de transport din Saxonia Centrală, Verkehrsverbund Mittelsachsen (VMS), au prezentat la Chemnitz în Germania un nou tren alimentat cu baterii dezvoltat de Alstom. Un total de unsprezece trenuri electrice cu baterii Coradia Continental au fost comandate de VMS. Aceste trenuri vor intra în circulație în 2024 pe linia Chemnitz-Leipzig.

Ziarul Diplomatic Nine O'Clock și renumitul auditor financiar Dr. Kristine Bago anunță un parteneriat de colaborare

Ziarul Diplomatic "Nine O'Clock" și dna Dr. Kristine Bago, un renumit auditor financiar cu o vastă experiență în industrie - former Big4 Alumna, antreprenoare în domeniul serviciilor financiare, formator de opinie economică & realizatoare TV, anunță o nouă colaborare ce urmărește să aducă o valoare semnificativă în peisajul financiar din România. Noul parteneriat va reprezenta o întrepătrundere între jurnalismul de calitate și experiența vastă a dnei Dr. Kristine Bago în domeniul auditului financiar, ce va fi materializată în cadrul noii rubrici dedicate acestui subiect în ziarul diplomatic Nine O'Clock:

Schneider Electric lansează noile stații de încărcare EVlink Home

Schneider Electric a lansat în România noile stații de încărcare EVlink Home de 3.7 kW, 7.4 și respectiv 11 kW. Cele trei echipamente oferă soluții convenabile și eficiente pentru încărcarea automobilelor electrice la domiciliu. Dimensiunile reduse și estetica modernă le fac simplu de amplasat în orice garaj sau în holul locuinței. Produse din categoria Green Premium, stațiile de încărcare au protecție de scurgere la pământ, auto stop în caz de urgență și respectă cele mai noi standarde de siguranță și de eficiență energetică.