Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Moody's Investors Service a revizuit în creştere ratingurile pentru depozitele Alpha Bank Romania

Agenția internațională de rating Moody's Investors Service a revizuit în creștere ratingul Alpha Bank Romania pentru depozitele pe termen lung, de la 'Ba2' la 'Ba1', precum și calificativul pentru soliditatea financiară (BCA), de la 'b1' la 'ba3'. Perspectiva de rating pentru depozitele pe termen lung a fost schimbată de la pozitivă la stabilă. Decizia vine după revizuirea în creștere a ratingurilor băncii-mama din Grecia, Alpha Bank SA (ratingul pentru depozite a fost revizuit în creștere la B1, de la B2).

UniCredit Bank continuă simplificarea procesului de acordare de credite pentru achiziția de locuințe

Din dorința de a oferi clienților săi rapiditate și ușurință în interacțiunea cu banca, UniCredit Bank continuă să simplifice și să digitalizeze procesul de acordare de credite de tip imobiliar și/sau ipotecar și oferă o nouă funcționalitate clienților care accesează un astfel de împrumut.

JTI consideră că o decizie a CCR poate da un impuls pentru contrabandă

JTI România își exprimă îngrijorarea cu privire la potențialele consecințe grave ale deciziei Curții Constituționale (CCR) din 24 martie, prin care sunt considerate neconstituționale prevederile ce asimilează infracțiunii de contrabandă "colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia." (art. 270 alin. 3 din Codul Vamal).

Saloanele SoNoRo - cinci documentare despre muzică și muzicieni disponibile gratuit, online pe platforma art.raiffeisen.ro

Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuală (art.raiffeisen.ro) lansează un nou proiect cultural, creat special pentru mediul online: Saloanele SoNoRo. Este vorba de o serie de cinci documentare scurte despre muzică și muzicieni care poartă amprenta proaspătă și creativă a echipei SoNoRo.

Alstom va furniza până la 40 de trenuri electrice inter-regionale Autorității pentru Reformă Feroviară din România

Alstom și Autoritatea pentru Reformă Feroviară din România (ARF) au semnat astăzi un contract pentru livrarea a 20 de trenuri inter-regionale Coradia Stream și a serviciilor de mentenanță asociate, pe o perioadă de 15 ani. Valoarea totală estimată a contractului este de aproximativ 270 de milioane de euro. Acestea sunt primele trenuri pentru transport feroviar de pasageri furnizate de Alstom în România.

Companiile din România sunt preocupate de creșterea costurilor și percepeau mai intens riscul geopolitic încă de la finalul anului trecut

Companiile din România sunt preocupate în principal de evoluția nefavorabilă a costurilor, în general, pe fondul scumpirii energiei și a materiilor prime pe plan internațional, de deficitul de forță de muncă și de contextul geopolitic, potrivit celei mai recente ediții a studiului Deloitte CFO Survey România, realizat pe baza opiniilor exprimate de peste 100 de directori financiari din țara noastră la finalul anului 2021.

UniCredit Bank continuă finanțările pentru companii prin IMM Invest și AGRO IMM Invest România

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor o alocare de 1,26 miliarde de lei aferentă plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii și întreprinderile mici cu capitalizare de piață medie prin programul IMM Invest România și sub-programul AGRO IMM Invest, ediția 2022. Prin participarea pentru al treilea an consecutiv la acest program, UniCredit Bank oferă sprijin unei game largi de companii românești printr-un mix optim între fondurile proprii și garanțiile de stat pentru a finanța economia reală și creșterea gradului de rezilientă a acesteia în contextul acual.

Gastrade aplică pentru a o nouă licență de dezvoltare a unui sistem independent de gaze naturale

Gastrade anunță că a depus la Autoritatea Elenă de Reglementare în domeniul Energetic (RAE) o aplicație pentru a obține o nouă licență pentru dezvoltarea unui Sistem independent de gaze naturale (INGS). Potrivit companiei, noul proiect "Thrace INGS" va dispune de o unitate plutitoare offshore pentru stocare și re-gazeificare (FSRU), fiind dezvoltat în Marea Traciei, în largul portului Alexandroupolis.

Raiffeisen Bank raportează un profit net de 788 de milioane de lei pentru 2021

Raiffeisen Bank a încheiat anul 2021 cu un profit net de 788 milioane de lei (160 milioane euro), peste nivelul înregistrat în anul 2020, de 644 milioane de lei. Potrivit băncii, creșterea profitului a fost de 22%, în comparație cu anul anterior și s-a bazat pe avansul puternic al activității de creditare din 2021, atenția sporită acordată costurilor operaționale și un profil de risc semnificativ îmbunătățit al clienților băncii.

UniCredit Leasing lansează GoGreen, soluție financiară ce încurajează achiziția de mașini electrice și hibrid

UniCredit Leasing lansează o nouă soluție de finanțare în euro destinată achiziției prin leasing financiar a unor vehicule 100% electrice sau hibrid, oferind tuturor celor interesați beneficii de structură și preț, respectiv: un avans de doar 5% din valoarea de achiziție si o dobândă variabilă compusă din Euribor la 3 luni plus o marjă promoțională începând de la 2,99%. Astfel, GoGreen este soluţia financiară care face ca achiziția unui autoturism fără emisii de gaze de eşapament sau cu emisii reduse să fie accesibilă, date fiind efortul financiar inițial diminuat și dobânda atractivă.

UniCredit Bank și Trans Sped sprijină companiile care vor interacționa cu ANAF exclusiv prin mijloace electronice

Începând cu 1 martie, toate companiile active pe teritoriul României vor interacționa cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanță, respectiv prin înrolarea în sistemul de comunicare electronică dezvoltat de Ministerul Finanțelor. În acest sens, UniCredit Bank vine în întâmpinarea antreprenorilor cu o dublă ofertă: pachete de cont curent și opțiunea de certificate digitale calificate gratuite.

Nestlé Nescafé implementeaza EcoStruxure(TM) Asset Advisor la cea mai mare fabrica de cafea solubila din lume

EcoStruxure Asset Advisor permite sistemelor de alimentare cu energie electrica sa fie monitorizate si gestionate de la distanta, non-stop, pentru o mai buna productivitate, eficienta si beneficii de intretinere la fabrica Nestlé. Fiabilitatea imbunatatita a echipamentului electric al unitatii a ajutat Nestlé sa produca aproximativ un milion de borcane pe zi. Connected Services Hub de la Schneider le-a permis inginerilor sa reactioneze si sa evite trei opriri neplanificate, care ar fi costat Nestlé pana la 52.000 USD pe ora. 31 ianuarie 2022

Piața M&A din România a înregistrat o revenire puternică în 2021

Activitatea M&A din România a înregistrat o revenire puternică în 2021 față de 2020, atât ca valoare, cât și ca număr al tranzacțiilor. Valoarea totală a tranzacțiilor M&A în 2021 a fost de 6,2 miliarde de USD (5,2 miliarde de euro), cu 32% mai mult decât în anul anterior, la un volum de 178 de tranzacții, evidențiind încrederea solidă a investitorilor în mediul de afaceri din România și în redresarea acestuia post-Covid, în special în a doua jumătate a anului.

Alstom câștigă un contract pentru livrarea a până la 200 de trenuri regionale Coradia în Norvegia

Alstom a anunțat semnarea unui contract-cadru cu Norske Tog (NT) care permite furnizarea a până la 200 de trenuri regionale Coradia Nordic. Cu o valoare totală de peste 1,8 miliarde de euro, contractul constituie cea mai importantă achiziție feroviară din istoria Norvegiei. Prima comandă fermă de 30 de trenuri valorează 380 de milioane de euro.

Alstom va furniza servicii de întreținere pentru flota de metrou din București pentru următorii 15 ani

Alstom și Metrorex, operatorul rețelei de metrou din București, au semnat un contract de servicii de mentenanță pe o perioadă de 15 ani, în urma încheierii unei proceduri de licitație publică. Valoarea totală estimată a contractului este de 500 de milioane EUR, pe baza unui număr estimat de kilometri parcurși de trenurile în circulație. Serviciile acoperă întreținerea preventivă, corectivă, precum și revizii generale pentru o flotă totală de 82 de trenuri la semnarea contractului.

Prețurile terenurilor din București sunt în creștere

Prețurile terenurilor pretabile pentru dezvoltări de ansambluri rezidențiale sau comerciale, din București, aproape s-au dublat ȋn 2021, față de ȋnceputul pandemiei. Cele mai scumpe zone din Capitală rămân centrul și nordul, arată o analiză a companiei de consultanță imobiliară, Investpoint.

Doar 8% dintre societățile comerciale au direcționat 20% din impozit sub formă de sponsorizări deductibile

Un număr de doar 49.550 de societăți comerciale din cele 606.995 înregistrate în acest moment în România au realizat cheltuieli cu sponsorizarea și au direcționat până la 20% din impozit către entitățile eligibile, inclusiv ONG-uri. Valoarea totală direcționată în 2020 a fost de 335,9 milioane de Euro, în creștere cu 12% față de anul precedent.

Tramvaiele Alstom Citadis X05 intră în operare comercială la Atena

Cea mai recentă generație de tramvaie produse de Alstom, Citadis X05, a intrat în serviciul de pasageri la Atena. Circulând pe o linie care se întinde din centrul Atenei până la mare, se estimează că peste 60.000 de pasageri vor circula cu tramvaiele Citadis în fiecare zi. Înainte de intrarea în serviciul de pasageri, cele 25 de tramvaie au finalizat cu succes teste dinamice fără pasageri totalizând peste 15.000 de kilometri pe rețeaua urbană a capitalei Greciei, pentru o funcționare sigură și fiabilă.

TBI Bank își extinde operațiunile în UE prin intrarea în Grecia

TBI Bank intră acum pe piața elenă după ce a obținut aprobare din partea Băncii Greciei. Astfel, Grecia devine a treia piață principală de operațiuni a băncii, după România și Bulgaria. De-a lungul ultimilor 20 de ani, banca a dezvoltat un know-how unic în domeniul creditării "phygital" incluzive, precum și al finanțării în magazine și online la punctele de vânzare, atât în beneficiul partenerilor comerciali, cât și al clienților finali.

OMV Petrom extinde rețeaua de stații de reîncărcare pentru mașini electrice în Europa de Sud-Est

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, extinde rețeaua de reîncărcare pentru mașinile electrice în Moldova și Serbia, în stațiile de distribuție a carburanților Petrom și OMV. Astfel, OMV Petrom devine prima companie de energie din regiune cu o rețea de stații electrice în patru țări din Europa de Sud-Est. Infrastructura pentru alimentarea mașinilor electrice este dezvoltată împreună cu parteneri din sectorul mobilității electrice.