Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Fighting the great resignation, and dental prevention

I was recently a speaker at a conference with over 100 HR professionals in the room, and half of the topics focused on creating a welcoming climate in the workplace, meeting employee needs, and how to convince them to return to the office. What I told the audience was that, over the last few years, three former employees got in touch, inquiring about jobs at our clinic.

Grupul NETOPIA vinde pachetul majoritar de acțiuni către Innova Capital

Grupul NETOPIA, jucător pe piața plăților online din România, anunță vânzarea pachetului majoritar de acțiuni către Innova Capital, fond de investiții de private equity din Europa Centrală și de Est. Grupul NETOPIA oferă în prezent soluții diversificate de plăți electronice și alte servicii conexe pentru un portofoliu de peste 25.000 de comercianți, majoritatea din sectorul IMM-urilor.

UniCredit și Mastercard își extind parteneriatul pe zona de plăți

UniCredit și Mastercard anunță expansiunea globală a parteneriatului lor legat de zona de plăți. Acordul pune bazele începerii unui parteneriat solid și aliniat cu strategia UniCredit Unlocked. Este pentru prima dată când o mare bancă comercială adoptă o singură strategie de asemenea amploare cu privire la carduri pe multiple piețe în Europa.

Fii mereu un factor de echilibru și un exemplu de conduită

Doamna Gina Bordaș este unul dintre antreprenorii români care a ales să părăsească mediul corporatist pentru a fonda două afaceri, a căror notorietate și succes a depășit arealul local natal: Atelierul de Traduceri și Allurene Cosmetics. De la angajat în corporație la antreprenor a fost un pas mic, dar extrem de important, pe care l-am făcut fără să privesc prea mult în urma, ci doar înainte! Cu toții știm că legea existenței spune că, atunci când stai pe loc și nu avansezi, restul va avansa, iar tu vei fi la un moment dat forțat de conjunctură să înaintezi. Indiferent ce ritm de avansare îți vei alege, tot vei fi propulsat de către ceilalți și de către societatea care progresează în jurul tău.

Raiffeisen Bank susține Romania ClimAccelerator, cel mai complex accelerator dedicat startup-urilor greentech

Programul Romania ClimAccelerator deschide din nou ușile și în acest an startup-urilor cu idei și soluții inovatoare din zona Greentech, aflate în două stadii diferite de dezvoltare, oferind acces la know-how, o rețea de consultanți, mentori, investitori, sprijin în accelerarea afacerii cât și oportunități de finanțare. Romania ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC, cea mai importantă inițiativă europeană în domeniul inovației climatice, de Impact Hub Bucharest având anul acesta în calitate de partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom.

Alstom va furniza un sistem integrat de metrou pentru orașul Cluj-Napoca

Alstom a semnat un contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru construcția liniei 1 de metrou din oraș, în cadrul unui consorțiu cu companiile de construcții civile Gulermak și Arcada. Valoarea totală a acestui proiect la cheie, de ultimă generație, se ridică la aproximativ 1,8 miliarde de euro, iar partea Alstom este în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro. Linia 1 a noului metrou, care urmează a fi finalizată în opt ani, va avea o lungime de 21 de kilometri și 19 stații. Primul tronson, totalizând puțin peste 9 kilometri, cu 9 stații și un depou suprateran, va fi finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) și va fi finalizat în 4 ani.

BT lansează Stup Fest: soluții non-financiare cu discount pentru antreprenorii din București

Banca Transilvania lansează Stup Fest, campanie pentru antreprenorii din București, care pot accesa soluții non-financiare cu discount, oferite de partenerii Stup în perioada 8 - 12 mai. Campania lansată azi vine cu soluții non-financiare pentru antreprenorii care încep o afacere și pentru cei care doresc să o dezvolte în online, indiferent dacă sunt sau nu clienți ai Băncii Transilvania.

În primele trei luni profitul net consolidat al Grupului BT este de 837,7 milioane lei

Banca Transilvania a înregistrat în primele trei luni ale anului o evoluție susținută a activității: au crescut semnificativ economiile clienților (5%), creditele noi (5,3%) și numărul tranzacțiilor cu cardul (22%), în condițiile în care numărul de clienți a crescut cu aproape 50.000. Activele Grupului Financiar BT au ajuns la 147,9 miliarde lei, iar nivelul creditelor nete, la 67,8 miliarde lei. Profitul net consolidat al Grupului BT este de 837,7 milioane lei, din care cel al băncii este de 675,9 milioane lei. Subsidiarele şi participațiile de capital au contribuit cu aproximativ 161,8 de milioane de lei la profitabilitatea BT.

Carrefour își consolidează prezența în România preluând magazinele Cora

Carrefour anunță săptămâna aceasta semnarea unui acord cu Grupul Louis Delhaize ce presupune preluarea activităților Cora din România, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2400 de angajați. Potrivit companiei, această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate preluate în locații cheie; acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale.

Contrabanda cu țigarete continuă să crească

Piața neagră a țigaretelor a crescut în martie 2023 cu 0,9 p.p. până la 9% din totalul consumului, comparativ cu 8,1% în ianuarie 2023, conform studiului realizat de compania de cercetare Novel. Este cel mai mare nivel al contrabandei înregistrat în ultimii doi ani.

World Class deschide cel de-al 44-lea club de sănătate și fitness din rețea

România este una dintre puținele țări din lume care a adoptat o lege a deductibilității abonamentului de fitness pentru toți angajații. Legea este o recunoaștere a importanței pe care o au exercițiile fizice pentru sănătatea națiunii și a impactului pe care industria de fitness îl are pentru sănătatea întregii economii.

Raiffeisen Bank oferă plăți instant și pentru IMM-uri - transferul banilor între banci în mai puțin de 10 secunde

Raiffeisen Bank oferă clienților persoane fizice plăți instant prin intermediul platformei TRANSFOND încă de la începutul lunii septembrie 2022. De astăzi banca asigură transferul de fonduri, sub 50 de mii de lei, oricând (24/7/365), în timp real și pentru clienții IMM, în aplicațiile Noul Raiffeisen Online IMM și Raiffeisen Smart Business.

EximBank anunță lansarea unei noi campanii promoționale pentru clienții deținători ai cardului de debit Mastercard

Clienții EximBank care dețin un card de debit Mastercard emis de bancă, prin intermediul căruia efectuează minimum trei cumpărături la orice comerciant din țară sau din străinătate, ori pe internet, pot câștiga unul dintre cele 170 de premii oferite în cadrul campaniei "Bucurii de zi cu zi cu cardul de debit Mastercard de la EximBank". Campania se desfășoară până pe 20 mai 2023, iar premiile, în valoare totală de 95.000 lei cu TVA inclusă, constau în 20 de carduri de combustibil MOL Gift, în valoare de 1.000 lei fiecare, și 150 de carduri cadou EMAG, în valoare de 500 lei fiecare.

Alstom și Irish Rail au prezentat la Dublin modelul în mărime naturală al trenului cu baterii care va circula în rețeaua DART+

Compania Alstom împreună cu operatorul Irish Rail au prezentat o machetă la scară 1:1 a trenului care va circula în rețeaua DART+. Evenimentul a avut loc la uzina Irish Rail din Dublin, unde această machetă, bazată pe platforma trenului X'trapolis de la Alstom, a oferit publicului o indicație fermă a ceea ce noile trenuri DART+ vor oferi pasagerilor săi.

Sedna Design & Elements - noi funcții pentru eficientizarea consumului de energie

Gama Sedna Design & Elements, lansată recent de Schneider Electric, integrează noi opțiuni care răspund nevoilor actuale în materie de soluții eficiente pentru clădiri inteligente, dar și pentru adoptarea unor măsuri de eficientizare a consumului de energie. Concepută pentru opțiunile moderne de management al clădirilor comerciale și rezidențiale, Sedna Design & Elements cuprinde întrerupătoare și variatoare rotative pentru controlul iluminatului, dar și întrerupătoare pentru controlul jaluzelelor, astfel încât utilizatorii să deschidă și să închidă cu ușurință draperiile, pentru a proteja interiorul casei de lumina excesivă a soarelui și pentru a controla temperatura ambiantă.

Schneider Electric investește 40 de milioane de euro într-o nouă fabrică inteligentă din Ungaria

Schneider Electric a început lucrările de construcție pentru noua sa fabrică inteligentă din Dunavesce, Ungaria. Cu o investiție planificată de 40 de milioane de euro, șantierul se va întinde pe 25.000 m2 și va avea un număr de 500 de angajați. Cea de-a 36-a fabrică inteligentă din Europa, aceasta va fi cea de-a 22-a fabrică de inginerie la comandă din regiune, producând aparate de comutație primare și secundare, cabinete și componente de joasă tensiune și o gamă de aparate de comutație de medie tensiune AirSeT fără SF6 de ultimă generație, toate realizate la comandă conform specificațiilor clienților individuali.

CEC Bank și EximBank finanțează producătorul de ouă Toneli Holding

CEC Bank a acordat o finanțare de circa 40 milioane de lei companiei Toneli Holding SA, parte din Grupul Toneli, cel mai mare producător de ouă din România. Finanțarea beneficiază de o garanție acordată de EximBank în cadrul schemei de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

ASBIS încheie un alt an dificil cu rezultate foarte bune

ASBISc Enterprises Plc, un important distribuitor cu valoare adăugată, dezvoltator și furnizor de produse, soluții și servicii din domeniul TIC și IoT pentru piețele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), a generat rezultate financiare foarte bune în 2022 și și-a îndeplinit previziunile, depășindu-le chiar, la nivelul profitului net. Din cauza războiului din Ucraina, Grupul și-a reorganizat vânzările, concentrându-se pe piețele în creștere și neafectate de conflicte.

Și români au bani: Cel mai mare ordin de subscriere în carul FIDELIS a fost de 50 milioane lei

In perioada 27 martie - 10 aprilie Ministerul Finanţelor s-a desfasurat o ediţie a Programului de titluri de stat FIDELIS, cu dobânzi anuale de 6,70% şi 7,35% la lei, respectiv 3,70% şi 5,80% la euro. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Bang & Olufsen anunță noua generație de boxe Beosound A9 și Beosound 2

Bang & Olufsen anunță noua generație de boxe Beosound A9 - care renunță la denumirea Beoplay, completând familia Beosound - și Beosound 2. Acestea sunt disponibile acum și în culorile Black Anthracite, Gold Tone și Natural alăturându- se gamei de produse Bang & Olufsen ce utilizează platforma Mozart.