Links Sitemap Business Linker Sitemap

Moody's Investors Service a revizuit în creştere ratingurile pentru depozitele Alpha Bank Romania

658 afisari
Agenția internațională de rating Moody's Investors Service a revizuit în creștere ratingul Alpha Bank Romania pentru depozitele pe termen lung, de la 'Ba2' la 'Ba1', precum și calificativul pentru soliditatea financiară (BCA), de la 'b1' la 'ba3'. Perspectiva de rating pentru depozitele pe termen lung a fost schimbată de la pozitivă la stabilă. Decizia vine după revizuirea în creștere a ratingurilor băncii-mama din Grecia, Alpha Bank SA (ratingul pentru depozite a fost revizuit în creștere la B1, de la B2).

Revizuirea în creștere a ratingurilor Alpha Bank Romania reflectă capitalizarea puternică a băncii, calitatea îmbunătățită a portofoliului de credite evidențiată de scăderea creditelor neperformante, lichiditatea ridicată și creșterea robustă a depozitelor, care arată dependența redusă de finanțarea intragrup. Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit,  Luxemburg și Cipru.
Mai multe informații: Research: Rating Action: Moody's upgrades Alpha Bank Romania S.A.'s deposit ratings to Ba1, outlook changed to stable from positive - Moody's (moodys.com)

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza