Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Schneider Electric va moderniza și automatiza întreaga rețea de distribuție electrică de medie tensiune a Serbiei

Schneider Electric a semnat un contract pentru furnizarea de echipamente de medie tensiune (MT) și software de management al rețelei pentru a moderniza rețeaua de distribuție electrică a Serbiei. Acest proiect de modernizare a rețelei la nivel național își propune să îmbunătățească fiabilitatea rețelei, reducând întreruperile de curent și durata acestora.
Actualizarea va îmbunătăți calitatea furnizării de energie electrică și, astfel, va consolida serviciul furnizat de operatorul sistemului de distribuție din Serbia - Elektrodistribucija Srbije (EDS) și clienții săi.

Banca Transilvania, UNTOLD și Visa lansează cardul virtual BT Visa UNTOLD

Banca Transilvania şi UNTOLD lansează, în colaborare cu Visa, cardul virtual cu design animat BT Visa UNTOLD, destinat fanilor festivalului, care în acest an va avea loc în 3 - 6 august, în Cluj-Napoca. Cardul este în ediție limitată, cu un design inspirat de tematica UNTOLD 2023, The Light Phoenix. Primul card virtual cu design animat din Europa a fost lansat de Banca Transilvania în ianuarie a.c. BT este singura bancă din Europa cu astfel de carduri în portofoliu.

Tutunul își face datoria față de buget

În condiții de predictibilitate fiscală, prin respectarea calendarelor de majorare a accizei pentru produsele din tutun, veniturile bugetare cresc. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice la șase luni, veniturile din accize au însumat 17,72 mld lei, consemnând o creştere de 6,4% (an/an), explicată de avansul accizelor pentru produsele din tutun: 16,9%. În ultima Strategie fiscal bugetară veniturile din accize urmau să creasca în 2023 cu 7,6% față de 2022.

Alstom va furniza 40 de trenuri Coradia Stream către NAH.SH din nordul Germaniei

Alstom a semnat un contract pentru furnizarea a 40 de unități electrice multiple (EMU) de mare capacitate Coradia Stream către Nahverkehrsverbund Schleswig-Holstein (NAH.SH), asociația integrată de transport care organizează transportul feroviar de călători în landul german Schleswig-Holstein. Comanda include, de asemenea, un pachet complet de servicii de mentenanță pentru trenuri pe o perioadă de 30 de ani, pentru a asigura disponibilitatea lor fără probleme. Contractul are o valoare de aproape 900 de milioane de euro. În plus, include opțiunea de a comanda până la 55 de trenuri suplimentare cu pachetul asociat de servicii complete.

Experții subliniază potențialele efecte nedorite ale unor noi creșteri de taxe pentru industria tutunului

Menționând faptul că Ministerul Finanțelor pare că vizează taxarea suplimentară a industriei tutunului, Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs și Comunicare JTI România, Moldova și Bulgaria, atrage atenția că sectorul respectiv este deja taxat foarte mult.

Banca Transilvania obține rating ESG Low Risk din partea Sustainalytics, pentru al doilea an consecutiv

Banca Transilvania a obținut și în acest un ESG Risk Rating foarte bun, Low Risk, în urma analizei Sustainalytics. Sustainalytics este unul dintre cei mai mari furnizori globali de rating-uri ESG, care analizează expunerea unei companii la riscurile ESG (mediu, social, guvernanță) specifice industriei din care face parte și modul în care aceasta gestionează riscurile.

Akiem semnează cu Alstom un nou acord-cadru pentru 100 de locomotive Traxx multisistem, care vor circula în 12 țări

Alstom și Akiem, companie europeană de leasing pentru material rulant, au semnat un contract-cadru pentru 100 de locomotive Traxx Universal multisistem (MS3). Partea fermă a comenzii include 65 de locomotive. Valoarea totală a acordului cadru este de 500 de milioane de euro. Akiem își confirmă astfel poziția de lider pe piața europeană de leasing și ambiția de a contribui la activitățile de accelerare a pieței feroviare, cu investiții majore în coridoare feroviare dinspre Franța spre 12 țări europene.

Schneider Electric prezintă primul calculator gratuit pentru înțelegerea amprentei totale de mediu a centrelor de date

Schneider Electric a prezentat un nou proiect pentru a ajuta companiile să înțeleagă întregul impact asupra mediului al centrelor de date ale companiilor mari. Cadrul include un instrument gratuit Lifecycle CO2e TradeOff, primul de acest fel pentru estimarea cu exactitate a amprentei totale de carbon a centrelor de date - inclusiv a emisiilor Scope 1, 2 și 3.

Marile companii de pe piața produselor din tutun avertizează că nerespectarea calendarului de majorare a accizelor va prejudicia bugetul și aderarea la Schengen

BAT, JTI, PMI și Imperial Tobacco, care reprezintă circa 95% din piață, au investit până acum în România circa 1,8 miliarde de euro și virează anual la buget aproximativ 4 miliarde de euro, însemnând accize, TVA și alte taxe și impozite. Conform datelor INS, exporturile de produse din tutun au fost în 2022 de 1,48 miliarde euro, iar importurile de 375 milioane euro, de unde rezultă 1,1 miliarde euro contribuție pozitivă la balanța de plăți.

Janet Yellen: Decuplarea de economia Chinei este practic imposibil de realizat, ar fi destabilizatoare la nivel global

Statele Unite și China au nevoie de o cale de comunicare directă, inclusiv din punct de vedere economic, le-a spus oficialilor de la Beijing șefa Trezoreriei americane. Janet Yellen s-a întâlnit inclusiv cu premierul chinez, căruia i-a spus că decuplarea primelor două economii ale lumii va produce un dezastru la nivelul economiei globale.

Raportat la puterea de cumpărare, în România țigările sunt de patru ori mai scumpe ca în Luxemburg, potrivit JTI

JTI semnalează că intențiile Guvernului de a crește acciza la țigarete vor duce la creșterea abruptă a pieței negre, în condițiile în care raportat la puterea de cumpărare, un pachet de țigarete costă în România de patru ori mai mult decât în Luxemburg și dublu față de Germania, Italia, Spania, Olanda.

Schneider Electric prezintă prizele de încărcare USB A+C din noua gamă Sedna Design & Elements

Schneider Electric prezintă prizele de încărcare USB A+C din gama lansată recent, Sedna Design & Elements. Aceste prize răspund nevoilor utilizatorilor care sunt în căutarea unor soluții de încărcare a dispozitivelor mobile pe care le utilizează cel mai frecvent, cu un simplu cablu USB, fără să mai aibă nevoie de adaptoare. Gama Sedna Design & Elements este inspirată din tendințele moderne în materie de design interior, oferind o colecție de prize de încărcare USB elegante, care completează orice încăpere în care sunt montate. Cu atenția acordată detaliilor și calității produselor, Schneider Electric a combinat nuanțe, texturi și funcții pentru a crea o gamă de încărcătoare care alimentează rapid câte două dispositive și se remarcă prin caracteristicile estetice.

UniCredit Research evidențiază că principalul risc pentru economiile regionale îl reprezintă o evoluție slabă în Europa, SUA și China

Analiștii UniCredit estimează că economiile din UE-ECE* și din Balcanii de Vest vor crește cu aproximativ 1,6% în 2023 și 3,1% în 2024. Anticipațile sunt că România va înregistra o creștere economică peste medie în timp ce Ungaria și Cehia vor subperforma.

Thermo Control a implementat EcoStruxure Building by Schneider Electric la fabrica ifm prover din Sibiu

Thermo Control, partener Schneider Electric, a implementat soluția de Building Management System (BMS) Ecostruxure Building în cadrul noii fabrici construite de ifm prover în Sibiu. Sistemul monitorizează, controlează și gestionează toate instalațiile electrice și mecanice din fabrică. Grupul german ifm, producător de senzori de înaltă calitate, a construit noua fabrică în Sibiu pentru a-și extinde capacitatea de producție și a satisface cererea în creștere existentă pe piață. Încă din faza de planificare și construcție a noii fabrici, compania a dorit să asigure un mediu de lucru optim pentru angajați, eficiență energetică și control complet asupra sistemelor critice.

Fundația UniCredit, în colaborare cu UniCredit Bank, sprijină proiecte educaționale în România, în cadrul ediției pilot a programului Call for Education - România & Bulgaria

"Call for Education - România & Bulgaria" este o inițiativă lansată de Fundația UniCredit pentru organizații non-profit din România și Bulgaria, care tocmai s-a încheiat. Astfel, două proiecte educaționale din România și două din Bulgaria au primit contribuții totalizând aproximativ 500.000 de euro. După încheierea ediției pilot, din România și Bulgaria, Fundația UniCredit alocă 3 milioane de euro pentru "Call for Education Europe". Astfel, a fost lansată prima ediție a inițiativei dedicată susținerii programelor educaționale de către organizațiile non-profit care operează în alte 10 țări din Europa în care Grupul UniCredit este prezent: Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Italia, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Schneider Electric a organizat prima conferință regională DCIM din Europa de Sud-Est pentru parteneri strategici

Schneider Electric a găzduit conferința regională din Europa de Sud-Est "Innovation Days: EcoStruxure IT for Secure Power Partners - Belgrade 2023". În timpul conferinței, partenerii strategici Secure Power din țările din Europa de Sud-Est, precum România, Ungaria, Grecia, Cipru, Croația, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Albania, Macedonia de Nord, Kosovo, au avut ocazia să aprofundeze informații esențiale legate de centrele de date și detalii tehnice ale soluției-lider DCIM a companiei,

Raiffeisen Bank susține programul Empowering Women in Agrifood 2023

Raiffeisen Bank susține antreprenoarele din domeniul agroalimentar prin intermediul celei de-a treia ediții a programului de accelerare Empowering Women in Agrifood. În program s-au înscris 122 de antreprenoare din toată țara, dintre care 10 au fost selectate pentru a participa la sesiuni de training, mentorat și oportunități de conectare.

Alstom prezintă soluția AI de mentenanță preventivă MainBot, câinele robot expert în diagnosticarea trenurilor

În cadrul târgului Viva Technology care se desfășoară în aceste zile la Paris, Alstom, lider mondial în mobilitatea sustenabilă și inteligentă, demonstrează publicului larg că transportul feroviar este alegerea inteligentă din punct de vedere social, economic și de mediu. Alstom oferă o gamă de soluții de mobilitate inovatoare și sustenabile, oriunde sunt necesare în lume.

Fighting the great resignation, and dental prevention

I was recently a speaker at a conference with over 100 HR professionals in the room, and half of the topics focused on creating a welcoming climate in the workplace, meeting employee needs, and how to convince them to return to the office. What I told the audience was that, over the last few years, three former employees got in touch, inquiring about jobs at our clinic.

Grupul NETOPIA vinde pachetul majoritar de acțiuni către Innova Capital

Grupul NETOPIA, jucător pe piața plăților online din România, anunță vânzarea pachetului majoritar de acțiuni către Innova Capital, fond de investiții de private equity din Europa Centrală și de Est. Grupul NETOPIA oferă în prezent soluții diversificate de plăți electronice și alte servicii conexe pentru un portofoliu de peste 25.000 de comercianți, majoritatea din sectorul IMM-urilor.