Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Contrabanda cu țigarete continuă să crească

Piața neagră a țigaretelor a crescut în martie 2023 cu 0,9 p.p. până la 9% din totalul consumului, comparativ cu 8,1% în ianuarie 2023, conform studiului realizat de compania de cercetare Novel. Este cel mai mare nivel al contrabandei înregistrat în ultimii doi ani.

World Class deschide cel de-al 44-lea club de sănătate și fitness din rețea

România este una dintre puținele țări din lume care a adoptat o lege a deductibilității abonamentului de fitness pentru toți angajații. Legea este o recunoaștere a importanței pe care o au exercițiile fizice pentru sănătatea națiunii și a impactului pe care industria de fitness îl are pentru sănătatea întregii economii.

Raiffeisen Bank oferă plăți instant și pentru IMM-uri - transferul banilor între banci în mai puțin de 10 secunde

Raiffeisen Bank oferă clienților persoane fizice plăți instant prin intermediul platformei TRANSFOND încă de la începutul lunii septembrie 2022. De astăzi banca asigură transferul de fonduri, sub 50 de mii de lei, oricând (24/7/365), în timp real și pentru clienții IMM, în aplicațiile Noul Raiffeisen Online IMM și Raiffeisen Smart Business.

EximBank anunță lansarea unei noi campanii promoționale pentru clienții deținători ai cardului de debit Mastercard

Clienții EximBank care dețin un card de debit Mastercard emis de bancă, prin intermediul căruia efectuează minimum trei cumpărături la orice comerciant din țară sau din străinătate, ori pe internet, pot câștiga unul dintre cele 170 de premii oferite în cadrul campaniei "Bucurii de zi cu zi cu cardul de debit Mastercard de la EximBank". Campania se desfășoară până pe 20 mai 2023, iar premiile, în valoare totală de 95.000 lei cu TVA inclusă, constau în 20 de carduri de combustibil MOL Gift, în valoare de 1.000 lei fiecare, și 150 de carduri cadou EMAG, în valoare de 500 lei fiecare.

Alstom și Irish Rail au prezentat la Dublin modelul în mărime naturală al trenului cu baterii care va circula în rețeaua DART+

Compania Alstom împreună cu operatorul Irish Rail au prezentat o machetă la scară 1:1 a trenului care va circula în rețeaua DART+. Evenimentul a avut loc la uzina Irish Rail din Dublin, unde această machetă, bazată pe platforma trenului X'trapolis de la Alstom, a oferit publicului o indicație fermă a ceea ce noile trenuri DART+ vor oferi pasagerilor săi.

Sedna Design & Elements - noi funcții pentru eficientizarea consumului de energie

Gama Sedna Design & Elements, lansată recent de Schneider Electric, integrează noi opțiuni care răspund nevoilor actuale în materie de soluții eficiente pentru clădiri inteligente, dar și pentru adoptarea unor măsuri de eficientizare a consumului de energie. Concepută pentru opțiunile moderne de management al clădirilor comerciale și rezidențiale, Sedna Design & Elements cuprinde întrerupătoare și variatoare rotative pentru controlul iluminatului, dar și întrerupătoare pentru controlul jaluzelelor, astfel încât utilizatorii să deschidă și să închidă cu ușurință draperiile, pentru a proteja interiorul casei de lumina excesivă a soarelui și pentru a controla temperatura ambiantă.

Schneider Electric investește 40 de milioane de euro într-o nouă fabrică inteligentă din Ungaria

Schneider Electric a început lucrările de construcție pentru noua sa fabrică inteligentă din Dunavesce, Ungaria. Cu o investiție planificată de 40 de milioane de euro, șantierul se va întinde pe 25.000 m2 și va avea un număr de 500 de angajați. Cea de-a 36-a fabrică inteligentă din Europa, aceasta va fi cea de-a 22-a fabrică de inginerie la comandă din regiune, producând aparate de comutație primare și secundare, cabinete și componente de joasă tensiune și o gamă de aparate de comutație de medie tensiune AirSeT fără SF6 de ultimă generație, toate realizate la comandă conform specificațiilor clienților individuali.

CEC Bank și EximBank finanțează producătorul de ouă Toneli Holding

CEC Bank a acordat o finanțare de circa 40 milioane de lei companiei Toneli Holding SA, parte din Grupul Toneli, cel mai mare producător de ouă din România. Finanțarea beneficiază de o garanție acordată de EximBank în cadrul schemei de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

ASBIS încheie un alt an dificil cu rezultate foarte bune

ASBISc Enterprises Plc, un important distribuitor cu valoare adăugată, dezvoltator și furnizor de produse, soluții și servicii din domeniul TIC și IoT pentru piețele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), a generat rezultate financiare foarte bune în 2022 și și-a îndeplinit previziunile, depășindu-le chiar, la nivelul profitului net. Din cauza războiului din Ucraina, Grupul și-a reorganizat vânzările, concentrându-se pe piețele în creștere și neafectate de conflicte.

Și români au bani: Cel mai mare ordin de subscriere în carul FIDELIS a fost de 50 milioane lei

In perioada 27 martie - 10 aprilie Ministerul Finanţelor s-a desfasurat o ediţie a Programului de titluri de stat FIDELIS, cu dobânzi anuale de 6,70% şi 7,35% la lei, respectiv 3,70% şi 5,80% la euro. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Bang & Olufsen anunță noua generație de boxe Beosound A9 și Beosound 2

Bang & Olufsen anunță noua generație de boxe Beosound A9 - care renunță la denumirea Beoplay, completând familia Beosound - și Beosound 2. Acestea sunt disponibile acum și în culorile Black Anthracite, Gold Tone și Natural alăturându- se gamei de produse Bang & Olufsen ce utilizează platforma Mozart.

Schneider Electric a actualizat soluțiile EcoStruxure pentru a răspunde nevoilor legate de creșterea costurilor cu energia

Schneider Electric a anunțat soluțiile îmbunătățite pentru a creșterea nivelului de sustenabilitate a clădirilor și reducerea costurilor cu energia electrică. Noile versiuni includ capabilități de integrare în EcoStruxure Building Operation 2023, EcoStruxure Connected Room Solutions și EcoStruxure Power Monitoring Expert, care vor contribui la simplificarea și accelerarea accesului la date esențiale pentru gestionarea consumului de energie, reducerea emisiilor de carbon și creșterea valorii clădirilor.

Schneider Electric lanzează gama de aparataj electric pentru interior Sedna Design & Elements

Schneider Electric a anunțat lansarea gamei de aparataj ultraterminal Sedna Design & Elements, care include funcții și modele noi, create pentru a răspunde nevoilor actuale ale clienților, în materie de confort și design elegant. Potrivit companiei, Sedna Design & Elements este o gamă cu produse realizate într-o multitudine de culori și texturi naturale cu aspect de lemn, piatră, metal și sticlă ce oferă finisaje elegante la prețuri accesibile. Concepută atât pentru arhitecți și specialiști din domeniul Home&Deco, dar și pentru pasionații de design interior, gama este disponibilă în două versiuni - Design & Elements.

BT Capital Partners lansează aplicația de mobil BT Trade pentru tranzacții pe piața de capital

BT Capital Partners (BTCP), compania de brokeraj a Grupului Banca Transilvania, lansează aplicația de mobil BT Trade pentru persoanele care doresc să își administreze cât mai facil portofoliile și să fie conectate la piața de capital. BT Trade permite deschiderea unui cont de tranzacționare și investiții direct de pe telefon pe piața românească și internațională.

Interes crescut pentru cardul co-branded Mobexpert - Alpha Bank

La șase luni de la lansarea Mobexpert Credit Card, utilizatorii au făcut cumpărături de peste 10 milioane de lei din magazinele celui mai mare producător și retailer de mobilier din România, au apreciat fluxul rapid de aprobare și avantajele unui card premium, confirmând interesul crescut pentru acest produs. Peste 50% dintre cardurile de cumpărături co-branded Mobexpert - Alpha Bank emise sub sigla Mastercard au fost aprobate instant, direct în magazinele Mobexpert.

Flanco investește șapte milioane de lei pentru a reamenaja nouă dintre principalele sale magazine

Flanco se apropie de finalizarea unui proces amplu de reamenajare a nouă dintre magazinele sale, a căror suprafață totală, de 8.000 mp, reprezintă aproximativ 15% din întreaga rețea. Investiția s-a ridicat la o valoare de aproximativ 7 milioane lei. Retailerul a demarat procesul în toamna anului trecut, cu magazinul Flanco Afi Cotroceni din București, urmat de alte puncte de vânzare principale din capitală - Flanco Orhideea, Flanco Drumul Taberei, Flanco Cora Lujerului, Flanco Sun Plaza - dar și din alte orașe din țară - Flanco Constanța Vivo, Flanco Arena Mall din Bacău, Flanco Shopping City din Galați, Flanco Brad din Pitești.

Uncertainty is the only certainty

In an environment dominated by geopolitical tensions and economic uncertainty, the latest Corruption Perceptions Index (CPI) has shown that inadequate integrity measures, increased pressure on decision-making, and rule of law abuses are eroding government effectiveness, calling for stronger anti-corruption measures. Looking at western Europe and the EU, with an average score of 66 out of 100, the 2022 CPI has identified a stagnation in anti-corruption efforts "in more than half of countries for more than a decade." "Out of 31 countries in the region, only six have improved their scores while seven have declined.

JTI, în top 10 Angajatori Undelucram.ro

JTI se află pe locul întâi în Topul Angajatorilor pentru 2022, din categoria producție bunuri de larg consum, realizat de Undelucram.ro. Compania ocupă locul șase în clasamentul general Top 100 cei mai apreciați angajatori Undelucram.ro. Acesta este singurul clasament din România care se bazează pe opiniile angajaților sau foștilor angajați și nu pe analiza practicilor de resurse umane sau pe notorietatea companiilor.

Rombat anunță un buget de investiții de 10 mil. euro pentru 2023

Rombat, producător integrat de baterii auto, anunță că alocă în acest an un buget de investiții de 10 milioane de euro, în principal pentru instalarea unei linii semiautomate pentru producția bateriilor Heavy duty EFB și realizarea a două parcuri fotovoltaice pentru a optimiza costurile de operare și a asigura companiei un grad mai mare de independență energetică, reducând totodată și amprenta de carbon a companiei.

ONRC: Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în 2022 în creştere cu 20,58%

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în 2022 a fost de 15.700, în creştere cu 20,58% comparativ cu anul anterior, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea în intervalul menţionat au fost din Bucureşti, respectiv 1.742 (număr în creştere cu 35,56% faţă de 2021), Capitala fiind urmată de judeţele Cluj, cu 812 de firme suspendate (în creştere cu 18,89%), Braşov -706 (plus 49,26%), Iaşi - 688 firme (+34,9%) şi Neamţ - 639 (+39,52%).