Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Gastrade aplică pentru a o nouă licență de dezvoltare a unui sistem independent de gaze naturale

Gastrade anunță că a depus la Autoritatea Elenă de Reglementare în domeniul Energetic (RAE) o aplicație pentru a obține o nouă licență pentru dezvoltarea unui Sistem independent de gaze naturale (INGS). Potrivit companiei, noul proiect "Thrace INGS" va dispune de o unitate plutitoare offshore pentru stocare și re-gazeificare (FSRU), fiind dezvoltat în Marea Traciei, în largul portului Alexandroupolis.

Raiffeisen Bank raportează un profit net de 788 de milioane de lei pentru 2021

Raiffeisen Bank a încheiat anul 2021 cu un profit net de 788 milioane de lei (160 milioane euro), peste nivelul înregistrat în anul 2020, de 644 milioane de lei. Potrivit băncii, creșterea profitului a fost de 22%, în comparație cu anul anterior și s-a bazat pe avansul puternic al activității de creditare din 2021, atenția sporită acordată costurilor operaționale și un profil de risc semnificativ îmbunătățit al clienților băncii.

UniCredit Leasing lansează GoGreen, soluție financiară ce încurajează achiziția de mașini electrice și hibrid

UniCredit Leasing lansează o nouă soluție de finanțare în euro destinată achiziției prin leasing financiar a unor vehicule 100% electrice sau hibrid, oferind tuturor celor interesați beneficii de structură și preț, respectiv: un avans de doar 5% din valoarea de achiziție si o dobândă variabilă compusă din Euribor la 3 luni plus o marjă promoțională începând de la 2,99%. Astfel, GoGreen este soluţia financiară care face ca achiziția unui autoturism fără emisii de gaze de eşapament sau cu emisii reduse să fie accesibilă, date fiind efortul financiar inițial diminuat și dobânda atractivă.

UniCredit Bank și Trans Sped sprijină companiile care vor interacționa cu ANAF exclusiv prin mijloace electronice

Începând cu 1 martie, toate companiile active pe teritoriul României vor interacționa cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanță, respectiv prin înrolarea în sistemul de comunicare electronică dezvoltat de Ministerul Finanțelor. În acest sens, UniCredit Bank vine în întâmpinarea antreprenorilor cu o dublă ofertă: pachete de cont curent și opțiunea de certificate digitale calificate gratuite.

Nestlé Nescafé implementeaza EcoStruxure(TM) Asset Advisor la cea mai mare fabrica de cafea solubila din lume

EcoStruxure Asset Advisor permite sistemelor de alimentare cu energie electrica sa fie monitorizate si gestionate de la distanta, non-stop, pentru o mai buna productivitate, eficienta si beneficii de intretinere la fabrica Nestlé. Fiabilitatea imbunatatita a echipamentului electric al unitatii a ajutat Nestlé sa produca aproximativ un milion de borcane pe zi. Connected Services Hub de la Schneider le-a permis inginerilor sa reactioneze si sa evite trei opriri neplanificate, care ar fi costat Nestlé pana la 52.000 USD pe ora. 31 ianuarie 2022

Piața M&A din România a înregistrat o revenire puternică în 2021

Activitatea M&A din România a înregistrat o revenire puternică în 2021 față de 2020, atât ca valoare, cât și ca număr al tranzacțiilor. Valoarea totală a tranzacțiilor M&A în 2021 a fost de 6,2 miliarde de USD (5,2 miliarde de euro), cu 32% mai mult decât în anul anterior, la un volum de 178 de tranzacții, evidențiind încrederea solidă a investitorilor în mediul de afaceri din România și în redresarea acestuia post-Covid, în special în a doua jumătate a anului.

Alstom câștigă un contract pentru livrarea a până la 200 de trenuri regionale Coradia în Norvegia

Alstom a anunțat semnarea unui contract-cadru cu Norske Tog (NT) care permite furnizarea a până la 200 de trenuri regionale Coradia Nordic. Cu o valoare totală de peste 1,8 miliarde de euro, contractul constituie cea mai importantă achiziție feroviară din istoria Norvegiei. Prima comandă fermă de 30 de trenuri valorează 380 de milioane de euro.

Alstom va furniza servicii de întreținere pentru flota de metrou din București pentru următorii 15 ani

Alstom și Metrorex, operatorul rețelei de metrou din București, au semnat un contract de servicii de mentenanță pe o perioadă de 15 ani, în urma încheierii unei proceduri de licitație publică. Valoarea totală estimată a contractului este de 500 de milioane EUR, pe baza unui număr estimat de kilometri parcurși de trenurile în circulație. Serviciile acoperă întreținerea preventivă, corectivă, precum și revizii generale pentru o flotă totală de 82 de trenuri la semnarea contractului.

Prețurile terenurilor din București sunt în creștere

Prețurile terenurilor pretabile pentru dezvoltări de ansambluri rezidențiale sau comerciale, din București, aproape s-au dublat ȋn 2021, față de ȋnceputul pandemiei. Cele mai scumpe zone din Capitală rămân centrul și nordul, arată o analiză a companiei de consultanță imobiliară, Investpoint.

Doar 8% dintre societățile comerciale au direcționat 20% din impozit sub formă de sponsorizări deductibile

Un număr de doar 49.550 de societăți comerciale din cele 606.995 înregistrate în acest moment în România au realizat cheltuieli cu sponsorizarea și au direcționat până la 20% din impozit către entitățile eligibile, inclusiv ONG-uri. Valoarea totală direcționată în 2020 a fost de 335,9 milioane de Euro, în creștere cu 12% față de anul precedent.

Tramvaiele Alstom Citadis X05 intră în operare comercială la Atena

Cea mai recentă generație de tramvaie produse de Alstom, Citadis X05, a intrat în serviciul de pasageri la Atena. Circulând pe o linie care se întinde din centrul Atenei până la mare, se estimează că peste 60.000 de pasageri vor circula cu tramvaiele Citadis în fiecare zi. Înainte de intrarea în serviciul de pasageri, cele 25 de tramvaie au finalizat cu succes teste dinamice fără pasageri totalizând peste 15.000 de kilometri pe rețeaua urbană a capitalei Greciei, pentru o funcționare sigură și fiabilă.

TBI Bank își extinde operațiunile în UE prin intrarea în Grecia

TBI Bank intră acum pe piața elenă după ce a obținut aprobare din partea Băncii Greciei. Astfel, Grecia devine a treia piață principală de operațiuni a băncii, după România și Bulgaria. De-a lungul ultimilor 20 de ani, banca a dezvoltat un know-how unic în domeniul creditării "phygital" incluzive, precum și al finanțării în magazine și online la punctele de vânzare, atât în beneficiul partenerilor comerciali, cât și al clienților finali.

OMV Petrom extinde rețeaua de stații de reîncărcare pentru mașini electrice în Europa de Sud-Est

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, extinde rețeaua de reîncărcare pentru mașinile electrice în Moldova și Serbia, în stațiile de distribuție a carburanților Petrom și OMV. Astfel, OMV Petrom devine prima companie de energie din regiune cu o rețea de stații electrice în patru țări din Europa de Sud-Est. Infrastructura pentru alimentarea mașinilor electrice este dezvoltată împreună cu parteneri din sectorul mobilității electrice.

Raiffeisen Bank încurajează educația antreprenorială

Prima ediție a Startup Studio by Factory a atras 319 înscriși, dintre care 144 au participat în program, iar jumatate dintre aceștia l-au finalizat cu succes. In plus, 27 dintre ei au aplicat deja pentru a obține o finanțare de până la 50.000 de euro, prin programul factory by RAIFFEISEN BANK. Startup Studio by Factory, laboratorul de accelerare a ideilor de business, este răspunsul Raiffeisen Bank la nevoile de mentorat și expertiză ale antreprenorilor care fac primii pași în lumea afacerilor.

Honeywell deschide la București primul centru pentru securitatea operațiunilor din Europa

Honeywell anunță lansarea primului centru din Europa pentru securitatea operațiunilor (SOC), amplasat la București. Activitatea centrului va fi concentrată pe detectarea, prevenirea și gestionarea amenințărilor cibernetice care pot afecta tehnologiile de lucru din domeniul industrial și infrastructura de bază din domeniu. Centrul este deservit de experți în securitate cibernetică pentru tehnologii operaționale, deservind clienți Honeywell din întreaga lume, în întâmpinarea nevoii în creștere de soluții profesioniste de securitate cibernetică.

Danone România investește patru milioane de euro într-o nouă linie de ambalare în fabrica din București

Cu o investiție de patru milioane de euro, Danone România a inaugurat o nouă linie de ambalare în fabrica sa din București, prin care schimbă ambalajele Tetra Pak pentru iaurturile de băut din gamele Danone și Activia. Noile ambalaje vor fi realizate în proporție de 93% din materiale pe bază de plante și anume din trestie de zahăr, ceea ce contribuie la reducerea amprentei de carbon a acestor produse cu 45%. Demersul se aliniază strategiei de sustenablitate a companiei, care vizează inițiative de lungă durată pentru susținerea mediului înconjurător.

EximBank susține exporturile companiei DMT Marine Equipment

EximBank și compania DMT Marine Equipment, specializată în producția de echipamente navale, au încheiat un acord pentru emiterea de scrisori de garanție bancară în valoare de 1,5 milioane de euro ce vor fi utilizate cu preponderență în relația cu partenerii externi ai societății.

Alstom și Eversholt Rail semnează un acord pentru prima flotă de trenuri noi cu hidrogen din Marea Britanie

Alstom și Eversholt Rail au anunțat semnarea unui Memorandum de Înțelegere care are ca scop livrarea primei flote de trenuri noi cu hidrogen din Marea Britanie. Potrivit anunțului, cele două companii au convenit să colaboreze, făcând schimb de informații tehnice și comerciale necesare pentru ca Alstom să proiecteze, să fabrice, să dea în exploatare și să acorde asistență unei flote de zece unități multiple cu hidrogen (UMH), cu trei vagoane fiecare.

Alstom contribuie la îmbunătățirea transportului public din Cairo în cadrul unui contract de 876 de milioane de euro

Alstom și Autoritatea Națională pentru Tuneluri (NAT) au anunțat un acord pentru 55 de trenuri Metropolis (9 vagoane/ tren) și un contract pentru servicii de mentenanță pe opt ani, în valoare de 876 de milioane de euro, pentru modernizarea Liniei 1 de metrou din Cairo. Acordul beneficiază de finanțare din partea guvernului francez iar anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului TransMEA 2021.

Schneider Electric prezinta Easy Micro Data Centers - oferind accesibilitate, fiabilitate si viteza pentru intrastructurile Edge

Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarea energiei, a anuntat ca si-a extins portofoliul de solutii Micro Data Center odata cu introducerea Seriei Easy Micro Data Center pentru medii IT si comerciale standard. Serie disponibila imediat in Europa, America de Sud, Asia de Est, Orientul Mijlociu si Africa, Easy Micro Data Centers sunt concepute pentru a contine si livra toata infrastructura de calcul si stocare necesara pentru a sprijini aplicatiile edge computing, combinand viteza, fiabilitatea si accesibilitatea. Mai mult, centrele de date Easy Micro sunt activate in retea pentru monitorizarea de la distanta bazata pe web si includ optiuni suplimentare pentru software-ul EcoStruxureTM Schneider Electric, oferind informatii si vizibilitate in mod sigur, in timp real, de oriunde.