Links Sitemap Business Linker Sitemap

Business Briefs

Alstom semnează un contract pentru furnizarea a 16 locomotive electrice și 20 de ani de mentenanță în România

Compania Alstom și Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) au semnat un contract pentru livrarea a 16 locomotive electrice Traxx 3 MS și 20 de ani de servicii de mentenanță asociate. Contractul, în valoare totală de aproximativ 150 de milioane de euro, extinde colaborarea Alstom cu ARF în domeniul materialului rulant. Perioada de 20 de ani de mentenanță și reparații poate fi prelungită cu încă 20 de ani prin încheierea unui acord adițional.

Schneider Electric este recunoscut ca Circularity Lighthouse de către World Economic Forum

Schneider Electric a anunțat că a fost recunoscut de World Economic Forum și de McKinsey drept unul dintre cele trei "Circularity Lighthouses" globale din mediul construit. Această nouă distincție recunoaște soluțiile de circularitate de pionierat care demonstrează inovație, impact și valoare substanțială, precum și maturitate în industrie. Noile "lighthouses" au fost selectate de un grup independent de experți din industrie, mediul academic și viața publică.

Europa Centrală și de Est este o regiune de creștere pentru Europa și pentru UniCredit

Potrivit ultimului rapot trimestrial pentru Europa Centrală și de Est (ECE) al UniCredit Research, "Un an de alegeri cruciale", prezentat la Forumul ECE, consumul privat va duce probabil la redresarea creșterii economice în Europa Centrală și de Est, ajutat de creșterea mai rapidă a salariilor reale, creșterea împrumuturilor pe fondul ratelor dobânzilor mai scăzute și a unui efect pozitiv de bogăție venit din prețul locuințelor. Investițiile productive și exporturile sunt de așteptat să contribuie la creșterea economică cel mai devreme în semestrul al doilea din 2024.

Contrabanda cu țigarete, în creștere în 2023

Media anuală a contrabandei în 2023 crește cu peste un punct procentual, până la 8,2%, comparativ cu 7,1% în 2022, conform studiului realizat de compania de cercetare Novel. În noiembrie 2023, piața neagră a țigaretelor se situează la 8,5% din totalul consumului, nivel relativ constant față de luna septembrie.

Sondajul Schneider Electric arată că eficiența energetică e prioritară pentru locuințe

Îmbunătățirea eficienței energetice în locuințe este cea mai populară inițiativă, potrivit a 86% dintre consumatori, într-un nou sondaj realizat de Schneider Electric. Alte îmbunătățiri ale locuințelor legate de energie s-au clasat, de asemenea, pe poziții de top, securitatea energetică fiind pe locul al doilea (83%), urmată îndeaproape de soluțiile de răcire (79%) și independența energetică (78%).

Alstom va moderniza tronsonul de cale ferată Caransebes-Lugoj cu sisteme de semnalizare la standarde europene

Alstom a semnat un contract pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Caransebeș-Lugoj prin furnizarea de soluții de semnalizări ERTMS Nivelul 2 și electrificare. Acest contract, în conformitate cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), va spori capacitatea și eficiența energetică a liniei precum și fiabilitatea serviciului de transport feroviar.

Fitch reconfirmă ratingurile Garanti BBVA România

Agenția internațională de rating Fitch Ratings a confirmat Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung (IDR) al Garanti BBVA România (GBR) la 'BB-' cu Perspectivă Stabilă, precum și Ratingul de Viabilitate (VR) la 'bb-'.Pentru a doua oară în ultimele 12 luni, agenția de rating reconfirmă acești indicatori, după confirmarea inițială, din decembrie 2022. Fitch subliniază că ratingurile IDR ale Garanti BBVA sunt determinate de capacitatea băncii de a opera autonom, așa cum se reflectă în Ratingul de Viabilitate. În plus, VR reflectă, de asemenea, capitalizarea robustă a băncii, calitatea îmbunătățită a activelor și indicatorilor de profitabilitate, precum și finanțarea și lichiditatea în general stabile.

Schneider Electric a furnizat soluțiile de building management pentru cel mai nou magazin IKEA din Romania

Schneider Electric a furnizat soluțiile de distribuție electrică și de control inteligent al clădirilor EcoStruxure Building - pentru IKEA Timișoara. În acest proiect, Schneider Electric a colaborat cu partenerul său - AGASI Timișoara - pentru stabilirea unui nou standard de eficiență energetică. Chiar din faza de proiectare, Schneider Electric a introdus o serie de soluții care optimizează consumul de energie, îmbunătățesc performanța clădirii și totodată, experiența cumpărătorilor.

FAN Courier, afaceri de peste 250 milioane de euro în 2023

FAN Courier, companie antreprenorială românească, fondată în 1998 de Felix Pătrășcanu și de frații Adrian și Neculai Mihai, estimează o creștere a afacerilor din acest an cu 15%. Compania estimează că va încheia anul în curs cu o cifră de afaceri de peste 250 de milioane de euro. Focusul companiei în acest an a fost extinderea și consolidarea business-ului în regiune și digitalizarea și dezvoltarea de soluții alternative de livrare. Pentru 2024, FAN Courier își propune o prezență semnificativă în Europa, de aceea o direcție de investiții pentru anul viitor va fi dezvoltarea de noi puncte de legătură între piața autohtonă și cea vest-europeană.

Schneider Electric anunță că Google, ASM și HP s-au alăturat programului Catalyze pentru decarbonizarea lanțului de aprovizionare pentru semiconductoare

Schneider Electric a anunțat că Google, ASM și HP s-au alăturat programului Catalyze, care își propune să accelereze accesul la energie regenerabilă în lanțul global de valoare pentru semiconductoare și în peisajul furnizorilor pentru IT, în calitate de noi sponsori globali.

World Class One Cotroceni și-a deschis oficial porțile

World Class, liderul industriei de fitness și wellness, anunță deschiderea celui mai modern club de fitness din România. Rețeaua marchează un moment important în evoluția de peste 23 de ani pe piața de sănătate și fitness, numărând în acest moment 45 de cluburi în toată țara, dintre care 23 cu piscine semi-olimpice. Cu o tradiție solidă în furnizarea de experiențe premium de fitness și wellness, World Class aduce în One Cotroceni Park concepte unice, care combină tehnologia de ultimă generație cu antrenamentele personalizate și o atmosferă exclusivistă.

Raiffeisen Bank lansează o nouă ediție a programului Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate

Raiffeisen Bank România anunță lansarea ediției de anul acesta a programului Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate cu granturi totale de 1 milion de euro, proiect dezvoltat împreună cu Asociația pentru Relații Comunitare. Raiffeisen Bank România își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea comunităților locale prin lansarea ediției de anul acesta a acceleratorului de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunități, care urmărește să susțină și să stimuleze proiecte locale inovatoare, sustenabile și cu impact real.

Schneider Electric dezvoltă primul plan de optimizare a centrelor de date pentru valorificarea inteligenței artificiale

Schneider Electric a anunțat lansarea unui ghid complex, primul din industrie, pentru abordarea noilor provocări în ceea ce privește proiectarea infrastructurii fizice pentru centrele de date, pentru a sprijini schimbarea sarcinilor de lucru bazate pe inteligența artificială (AI), stabilind standardul de bază în proiectarea centrelor de date optimizate prin intermediul inteligenței artificiale.

Transilvania Investments anunță profit în creștere cu 176% pentru sfârșitul trimestrului III 2023

Transilvania Investments încheie primele 9 luni ale acestui an cu un profit net de 151,99 milioane de lei, cu 176% mai mare decât profitul înregistrat în trimestrul III al anului 2022. Rezultatele financiare pentru primele trei trimestre sunt direct influențate de creșterea performanței companiilor în care fondul de investiții este acționar majoritar. În ultimele 9 luni, Transilvania Investments a finalizat o serie de proiecte cheie în acord cu strategia de dezvoltare a activelor din portofoliu.

Alstom construiește un depou modern în București pentru mentenanța noilor trenuri electrice de călători Coradia Stream

Alstom investește peste 50 de milioane de euro pentru înființarea unui depou de ultimă generație în București, pentru mentenanța noilor trenuri electrice de călători Coradia Stream. Pentru început, Alstom a contractat achiziționarea a 30.000 de metri pătrați care includ mai multe clădiri pe Calea Grivitei, cu acces direct la magistrala feroviară. Tranzacția a fost încheiată cu Atelierele Grivița, companie din București specializată în reparații de material rulant. Proiectul va include lucrări semnificative de modernizare a facilităților existente și construirea altora noi pentru crearea unui depou modern și complet echipat pentru mentenanța celor 37 de trenuri de pasageri Coradia Stream achiziționate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

'Legea e bună', nouă campanie anticontrabandă în România și Republica Moldova

Astăzi, la Centrul Vămii Române pentru Formarea Echipelor Canine din Pantelimon, a fost lansată campania publică anticontrabandă cu mesajul "Legea e bună", derulată în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română, Poliția de Frontieră Română, Poliția Română, Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova și Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit ACTIV, cu sprijinul JTI.

Schneider Electric continuă acțiunile sustenabile în industria centrelor de date cu un cadru actualizat de raportare a parametrilor

Stimulată de cerințele tot mai mari de procesare a informațiilor ce au la bază inteligența artificială și învățarea automată, industria centrelor de date trebuie să gestioneze o creștere rapidă pentru a sprijini aceste noi progrese tehnologice, reducând în același timp impactul său asupra mediului până la net-zero, pentru a îndeplini angajamentele climatice globale.

Banca Transilvania și Fondul European de Investiții, acord pentru susținerea IMM-urilor

Banca Transilvania (BT) și Fondul European de Investiții (FEI) au semnat un acord de garantare prin care BT va acorda IMM-urilor credite cu garanții de portofoliu în valoare de 1,5 miliarde lei. Companiile vor putea accesa prin intermediul Băncii Transilvania credite de până la 7,5 milioane de euro atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții, cu garanții de maxim 70% din valoarea facilităților de credit.

Restaurantul The Artist, desemnat a treia oară consecutiv Best Restaurant in Romania, la World Culinary Awards

World Culinary Awards, inițiativa globală de recunoaștere și recompensare a excelenței în industria culinară, și-a anunțat câștigătorii competiției din 2023 într-un eveniment care a avut loc în Dubai, la Atlantis The Royal. Competiția desemnează câștigători la nivel continental și pentru fiecare țară participantă. În România, pentru a treia oară consecutiv, Restaurantul The Artist, condus de Chef Paul Oppenkamp a obținut distincția Best Restaurant.

Contrabanda cu țigarete nu scade; Bulgaria, o nouă sursă pentru piața neagră

Piața neagră a țigaretelor se situează în septembrie 2023 la 8,3% din totalul consumului, nivel relativ constant față de lunile anterioare, dar mai ridicat decât media anuală de 7,1% din 2022, conform studiului realizat de compania de cercetare Novel.