Links Sitemap Business Linker Sitemap

Resource Partners iese din acționariatul World Class România

125 afisari
Vectr Fitness (parte a African Industries Group, un grup de companii private) și Resource Partners, acționar majoritar al World Class, au anunțat executarea unei tranzacții care încorporează World Class România sub structura Vectr Fitness. În timp ce Resource Partners părăsește complet acționariatul World Class, echipa de management condusă de Kent Orrgren, CEO World Class România, va conduce în continuare Compania și va rămâne în acționariat cu o participație minoritară.
Inițial, pachetul majoritar de acțiuni la World Class a fost achiziționat de Resource Partners în anul 2014, fondul de investiții sponsorizând participațiile managementului la acel moment.
Pe parcursul perioadei în care World Class România a fost deținut de Resource Partners, rețeaua s-a mărit de patru ori și în prezent operează 41 de cluburi active de health & fitness și 20 de piscine în București, Cluj, Brașov, Timișoara, Iași, Ploiești și Constanța. Compania a realizat șapte achizitii si le-a integrat în propria rețea. World Class Romania a dezvoltat cu succes, de asemenea, noi inițiative de vânzări, cum ar fi procesul de digitalizare, introducerea sistemului automat de plată lunară și vânzările de alimente și băuturi în cluburi.
Achiziția World Class Romania reprezintă o nouă etapă a investiției African Industries Group în România, în urma unor investiții anterioare în sectorul imobiliar, în agricultură și distribuția de echipamente agricole.
"Sunt extrem de bucuros că World Class Romania va face parte din AIG, un investitor de renume în România. În ultimii ani ai perioadei în care am deținut rețeaua World Class, cu sprijinul echipei de management conduse de Kent Orrgren am reușit să creăm un lider de piață în industria fitness-ului, într-o țară cu aproape de 20 de milioane de locuitori. Am investit alături de echipa managerială, care a reușit să extindă Compania și a îmbunătățit semnificativ operațiunile Companiei, în ciuda provocării cu care se confruntă după pandemia de Covid-19. Sperăm că după achiziționarea World Class de către African Industries Group, rețeaua se va extinde în continuare.” spune Dan Farcasanu, Country Director Romania la Resource Partners.
"Suntem recunoscători pentru tot sprijinul și încrederea pe care Resource Partners le-au investit în World Class și în echipa noastră. A fost o călătorie de succes și creștere atât în  vremuri bune, cât și în vremuri pline de provocări. World Class este astăzi cea mai mare rețea de cluburi de health & fitness și piscine din țară. World Class a devenit un simbol al unui stil de viață mai sănătos și mai activ. Acum ne unim fortele cu African Industries Group pentru a continua dezvoltarea rețelei, extinderea ei în noi locatii strategice, pentru a continua să fim o forță ce contribuie la îmbunătățirea sănătății românilor și pentru a accelera misiunea noastră: aceea de a inspira mai multi romani sa fie mai activi mai des și să trăiască un stil de viață sănătos”, spune Kent Orrgren CEO World Class România
"Suntem foarte optimiști în ceea ce privește creșterea pieței românești și ne angajăm activ în evaluarea oportunităților de investiții în diferite domenii și industrii din țară. World Class Romania este prima noastră investiție în industria de health & wellness pe care intenționăm să o dezvoltăm în continuare alături de actuala echipă de management”, a declarat Raj Gupta, Chairman African Industries Group.
World Class Romania si actionarii sai au fost consiliati de Stratulat Albulescu – Attorneys at Law.
Vectr Fitness a fost consiliat de: Radu, Tarcila, Padurari, Retevoiescu SCA pentru consultanța în tranzacții și Deloitte Romania pentru  consultanța comercială, financiară și fiscală.
World Class România este lider de piață în industria locală de wellness, cu un număr total de 41 de cluburi de health & fitness în toată țara și 20 de piscine, precum și aproape 60.000 de membri. 
Citeşte mai multe despre: World Class

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza