Links Sitemap Business Linker Sitemap

Articole vestimentare donate de celebrități transformate de elevii din Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei

114 afisari
A patra săptămână din Tabăra Meseriașilor s-a încheiat pentru 47 de elevi din Buzău care se pregătesc să devină croitori. Proiectul lor final a constat în realizarea colecției de modă SE POATE, pornind de la articole vestimentare donate de celebrități.
  În săptămâna petrecută în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, in perioada 20-26 august 2017, viitorii croitori au trecut printr-o serie de ateliere de dezvoltare personală – învățând noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în fața angajatorului și responsabilitate civică – urmate de atelierele de pregătire practică. Proiectul lor de absolvire a constat în realizarea unei colecții, sub îndrumarea mentorului lor, designerul Ioana Ciolacu. Colecția SE POATE are la bază articole vestimentare donate de Smiley, INNA, Antonia, Adrian Despot, Vama, Paul Ipate, Virgil Ianțu, Adela Popescu, Corina, Amalia Enache, Sandra Stoicescu, Andreea Berecleanu, Corina Caragea, Gianina Corondan, Mona Nicolici, Marius Moga, Sore, Andreea Ibacka. 

Elevii au transformat complet ținutele primite de la vedete gândind un design nou pentru fiecare articol. Au realizat schițele, au făcut tiparele, au croit, vopsit și finisat în atelierul de croitorie din Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei. Pentru majoritatea dintre ei, a fost pentru prima dată când au interacționat cu un designer, au lucrat cu o mașină de cusut sau au vopsit țesături.

 

“Colecția realizata de elevi este dovada că un obiect vestimentar vechi poate să se transforme într-o nouă poveste de viață, daca există pasiune, creativitate, dorință și inițiativă. Iar elevii din Tabara Meseriasilor au dovedit ca au aceste calitati. Printre cele mai mari realizări ale seriei dedicate croitorilor este că am reușit încă o dată să le arătăm elevilor că se poate!”, precizează Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Colecția de modă SE POATE a fost prezentată în cadrul Coresi Shopping Resort Brașov într-un fashion show în care 10 modele au defilat cu noile ținute realizate de elevi în Tabăra Meseriașilor. Ulterior, colecția va fi pusă în vânzare, iar banii colectați vor fi donați pentru dotarea unui atelier de croitorie din școlile din Buzău, participante în Tabăra Meseriașilor, ediția 2017.

“Am vrut să vin în tabără pentru a da mai departe copiilor cunoștințele mele și pasiunea mea pentru acest domeniu. Mi-am dorit să le arăt o perspectivă diferită, să vadă cât de departe pot ajunge și câte opțiuni există cu adevărat.  Viitorii croitori au învățat tehnici de vopsit haine și știu acum să facă tipare, să croiască după ele, să coasă tivuri, să aplice ornamente și multe altele. Tabăra Meseriașilor este cel mai mare proiect al meu, pentru că niciodată nu am creat 10 ținute în doar trei zile. Iar această realizare a fost posibilă datorită celor 47 de elevi, care au fost extrem de dedicați și pasionați.”, spune Ioana Ciolacu, mentorul Seriei Croitorilor din Tabăra Meseriașilor. 


"În Tabăra Meseriașilor am cusut pentru prima oară la o mașină electrică. Nu m-am descurcat bine de la început, dar într-un final mi-a ieșit croiala. Pentru mine a fost o onoare să lucrez pe ținuta unei vedete, iar de la Ioana am învățat foarte multe tehnici de croitorie. Ceea ce se întâmplă aici e incredibil: proiectul, oamenii, atelierele. Sunt foarte bucuros că am avut ocazia să ajung în Tabăra Meseriașilor.”, spune Vasilică Moise, elev în Tabăra Meseriașilor.

La finalul taberei, 10 dintre cei mai buni meseriași au fost premiați cu o bursă oferită de OMV Petrom, în valoare de 500 de lei. Aceasta va fi acordată lunar, timp de un an școlar. Unul dintre bursieri a primit și o mașină de cusut, oferită de Ioana Ciolacu. Masinile de cusut pe care elevii au facut practica în Tabăra Meseriașilor au fost oferite de firma Brother si vor fi donate scolilor din care au provenit copiii. 

Alături de viitorii meseriași, au fost prezenți în Tabăra Meseriașilor și 10 profesori din școlile selectate din Buzău. Aceștia au participat la cursuri de comunicare și negociere a conflictului în managementul educațional, în urma căruia au primit 15 puncte de credit.

În total, în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, ediția 2017, vor fi pregătiți anul aceste 300 de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din Buzău. Domeniile vizate în acest an sunt: petrolier, ospitalier, mecanic, textil și electric. Până acum, prin tabără au trecut 227 de elevi, din specializările petrol și gaze, turism și alimentație, mecanică, respectiv textil. Urmează alți 60 de elevi din Buzău, în seria electricienilor.

 

 

 
Citeşte mai multe despre: OMV Petrom

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.