Links Sitemap Business Linker Sitemap

15% din biletele din Sibiu, plătite contactless direct în autobuz

2410 afisari
La trei ani de la implementarea soluției de plată contactless în autobuzele din Sibiu, MasterCard și Tursib anunță continuarea parteneriatului pentru promovarea plăților contactless. În 2014, ponderea plăților contactless realizate cu carduri MasterCard și Maestro PayPass la cititoarele de card din autobuze a crescut cu peste șapte puncte procentuale, de la 8% cât era la începutul anului 2014, la 15% în prezent, conform datelor Tursib.
"Sibiul a fost unul dintre primele orașe din Europa care a oferit locuitorilor săi conceptul de transport public contactless”, a declarat Gabriel Ghiță, Head of New Business, International Markets, în cadrul MasterCard. "Plata biletului în autobuz, direct din contul bancar, în timp ce te îndrepți deja catre destinație, fără timp pierdut la casierie, este o soluție care și-a demonstrat pe deplin viabilitatea”, continuă acesta.
La fel ca și în anii trecuți, ca parte a campaniei promoționale, MasterCard și compania de transport public din Sibiu au decis să mențină prețul promoțional de 0,89 lei/bilet până la finalul lui 2015, în timp ce prețul întreg al unei călătorii este de 1,5 lei.
"Suntem încântați că am fost pionieri ai acestei tehnologii”, spune Adrian Popa, directorul general Tursib. „Călătorii noștri au adoptat în masă plata călătoriei cu carduri bancare, iar astăzi putem declara cu mândrie că Sibiul călătorește contactless!”
Plata contactless a biletelor Tursib este posibilă atât pentru locuitorii Sibiului, cât și pentru turiștii români sau străini aflați în vizită, pentru că terminalele amplasate în autobuze acceptă carduri MasterCard și Maestro contactless emise de orice bancă din țară sau din lume.
Tranzacțiile contactless au înregistrat o creștere puternică și la nivel european, pentru cumpărarea biletelor de călătorie necesare în mijloacele de transport în comun, dar și pentru plata parcărilor, a cumpărăturilor din supermarketuri sau a deplasărilor cu taxiul. În ultimul trimestru din 2014, tranzacțiile realizate în Europa cu carduri contactless au crescut cu 174% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, iar europenii au deprins mai bine acest obicei, frecvența folosirii cardurilor contactless crescând cu peste 20%.
Până nu demult, europenii plăteau pentru cafeaua de dimineață cu monede. 10 ani mai târziu, este mult mai ușor și mai sigur să plătești. Cu o rețea de acceptare a plăților contactless de peste trei milioane de locații la nivel global, care a avut o creștere de 56% de la un an la altul, este mai avantajos ca niciodată să utilizezi cardul contactless, telefonul sau alte dispozitive mobile pentru a-ți plăti cumpărăturile.
După cum a fost dovedit și în Sibiu, transportul în comun este un factor important pentru adoptarea cardurilor contactless. În Londra, milioane de clienți se bucură de călătorii mai simple și mai avantajoase de când Transport for London, autoritatea responsabilă de sistemul de transport al capitalei britanice, a implementat tehnologia contactless, în septembrie 2014. Până în prezent, au fost înregistrate peste 40 de milioane de călătorii plătite cu carduri sau dispozitive contactless, iar plățile contactless au ajuns la aproape 12% din plățile făcute direct în mijloacele de transport. În St. Petersburg, cei care se deplasează cu metroul nu mai sunt nevoiți să cumpere un bilet separat de călătorie, datorită implementării recente a sistemului de acceptare a plăților contactless.
"Europenii preferă, tot mai mult, plățile contactless. Viziunea noastră este de a ne asigura că, oriunde te-ai afla, plata contactless cu MasterCard și Maestro este o modalitate rapidă, simplă și sigură de plată. Olanda este un exemplu elocvent, fiind țara cu cea mai rapidă creștere a plăților contactless din Europa, care a ajuns la 1 milion de tranzacții contactless pe lună; în trimestrul IV din 2014, numărul tranzacțiilor contactless a fost de opt ori mai mare decât în al doilea trimestru al aceluiași an”, a concluzionat Javier Perez, Președinte MasterCard Europe.
Citeşte mai multe despre: MasterCard

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza