Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank şi CRPE susțin transpunerea Directivei privind raportarea non-financiară

1955 afisari
Raiffeisen Bank şi Centrul Român de Politici Europene (CRPE) anunță începerea procesului de consultare pentru transpunerea Directivei 2014/95/UE referitoare la raportarea non-financiară de către companii, odată cu publicarea acesteia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, în forma consolidată.
Directiva obligă statele membre la adoptarea unor noi reguli prin care companiile vor raporta aspecte precum respectarea standardelor de mediu, a drepturilor omului, problemele de integritate și practicile anti-corupție.
Într-un parteneriat premieră pentru transparență și integritate dintre societatea civilă și mediul de afaceri, Raiffesien Bank și Centrul Român de Politici Europene furnizează companiilor și părților interesate o analiză a prevederilor noii directive, o primă evaluare a implicațiilor adoptării și transpunerii acesteia în legislația din România.
Primele rapoarte non-financiare ce vor fi realizate de companii ca urmare a introducerii acestei obligativităţi de raportare sunt cele pentru exerciţiul financiar care începe la 1 ianuarie 2016 sau, cel mai târziu, în cursul anului 2017.
Partenerii acestui proiect doresc să contribuie la reglementarea predictibilă și cu valoare adăugată a acestor noi reglementări în legislaţia naţională. Din acest motiv, va fi constituit un grup de lucru la care vor fi invitați să participe autorități publice reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile astfel încât procesul de transpunere a prevederilor Directivei să beneficieze de expertiza tututor factorilor interesați.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza