Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

BRD Groupe Societe Generale va distribui dividende in valuare de 245,22 milioane euro

BRD Groupe Societe Generale va distribui dividende in valuare de 245,22 milioane euro

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a băncii a aprobat distribuirea unui dividend brut de 1,64 lei/acțiune. Suma totală care iese din societate este de 1,14 miliarde lei (245,22 milioane euro) și reprezintă echivalentul a 80,70% din profitul net de 1,41 miliarde lei (303,84 milioane euro) obținut de societate în anul 2017. Randamentul net este de aproape 10%.

Robotul Livia de la BT oferă clienților băncii informații inclusiv prin telefon

Clienții BT persoane fizice au la dispoziție o modalitate în plus de a afla anumite informații de care au nevoie de la Banca Transilvania: telefonic, prin robotul Livia de la BT.
Claudia Buch, vicepreşedintele Băncii Centrale a Germaniei: Speculaţiile cu monede virtuale nu reprezintă un risc sistemic

Claudia Buch, vicepreşedintele Băncii Centrale a Germaniei: Speculaţiile cu monede virtuale nu reprezintă un risc sistemic

Reglementarea criptomonedelor trebuie luată în considerare, chiar dacă nu reprezintă o ameninţare la adresa stabilităţii financiare, a afirmat Claudia Buch, vicepreşedintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters.

Comunitatea bancară se declară îngrijorată de consecințele negative ale proiectelor de lege privind sectorul financiar-bancar

Asociația Română a Băncilor (ARB) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) solicită Parlamentului asigurarea unui dialog real și constructiv în dezbaterea proiectelor de legi privind plafonarea dobânzilor, limitarea valorii recuperabile a creanțelor cesionate și eliminarea caracterului de titlu executoriu al contractelor de credit.

Robotul Livia de la BT a răspuns întrebărilor a peste 200.000 de clienți în acest an

Peste 200.000 de răspunsuri la întrebări despre conturile, produsele şi serviciile de la Banca Transilvania au fost oferite clienților de robotul Livia de la BT, prin Facebook Messenger şi Skype, în acest an.

BCR va acorda credite de peste 1 miliard de lei prin programul Prima Casă

Banca Comercială Română (BCR) promovează o ofertă avantajoasă pentru creditul Prima Casă: dobândă de 2% + ROBOR pe o durată de trei luni, avans minim de 5% și comision zero pentru analiza dosarului.

Victoriabank are membri noi în echipa de conducere

Managementul Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, are doi membri noi, Bogdan Pleşuvescu - Preşedinte şi Vasile Donica - Vicepreşedinte, care au primit aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcției.

BCR anunță un un profit net de 668,1 milioane lei pentru 2017

Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat în anul 2017 un rezultat operațional de 1.343,7 milioane LEI (294,1 milioane EUR) cu 3,5% mai mare decât în anul precedent, 1.297,7 milioane LEI (289,0 milioane EUR), datorită veniturilor operaționale mai mari și a eficientizării cheltuielilor.

Erste Group raportează un profit net de 1,31 mld. EUR pentru 2017

Erste Group a anunţat că venitul net din dobânzi s-a diminuat la 4.353,2 mil. EUR (-0,5%; 4.374,5 mil. EUR) în ciuda creşterii creditării, în principal din cauza venitului din dobânzi mai mic obţinut din portofoliul de titluri de stat şi a unui efect de "unwinding" mai redus.

Visa și National Bank of Greece testează bijuteriile cu funcție de plată

Visa și National Bank of Greece (NBG) au anunțat astăzi un proiect pentru dezvoltarea de bijuterii cu funcție de plată în parteneriat cu Folli Follie și Links of London.
Garanti Bank a fost validată și confirmată ca Superbrand

Garanti Bank a fost validată și confirmată ca Superbrand

Garanti Bank a fost selectată și confirmată ca Superbrand. Această confirmare vine în anul care marchează a 20-a aniversare pe piața locală a băncii.
Clientii Raiffeisen Bank autorizeaza platile cu amprenta sau prin Face ID

Clientii Raiffeisen Bank autorizeaza platile cu amprenta sau prin Face ID

In aplicatia de mobile banking, Smart Mobile, autorizarea platilor se poate face prin amprenta, atat pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, cat si pentru cele pe iOS.

UniCredit promite operațiuni mai simple pentru clienți în aplicația de Mobile Banking

UniCredit Bank lansează facilități noi în varianta actualizată a aplicației sale de Mobile Banking, cu scopul de a le oferi clienților o experiență de utilizare cât mai simplă și mai rapidă.

BCR Pensii plafonează comisionul din contribuțiile la Pilonul III la cel mult 2 lei

Principalele venituri ale administratorilor de fonduri de pensii facultative, deci și ale BCR Pensii, provin din două tipuri de comisioane: cel din contribuția brută plătită de participant și cel din valoarea activelor fondului.
Banca Transilvania anunță rezultate pozitive pentru 2017

Banca Transilvania anunță rezultate pozitive pentru 2017

Anul 2017 a însemnat pentru Banca Transilvania rezultate pozitive, creştere organică, focus pe eficientizare şi proiecte în zona de digital banking si 40% din firmele nou înființate în 2017 au ales să lucreze cu Banca Transilvania.
Leaders crown the company rather than themselves

Leaders crown the company rather than themselves

Sergiu Oprescu, Executive President of Alpha Bank Romania and President of the Board of the Romanian Association of Banks, is the first banker who received the Lifetime Achievement in Banking award at the first edition of Business Arena's Awards for Excellence gala in 2017.

Grupul Garanti România a înregistrat profit net de 143,4 milioane lei în 2017

Grupul Garanti România, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net consolidat de 143,4 milioane lei în 2017, fiind cel mai bun an al Grupului în România.

Garanti Bank are un nou Director General Adjunct

Garanti Bank îl numește pe Iuliu Mureșan în funcția de Director General Adjunct, responsabil de coordonarea activităților Ariei Risc: Risk Management, Control Intern, Compliance și Guvernanță Corporativă.
În perioada 2007-2017, România a tras 45,7 miliarde de euro din fondurile europene de la bugetul UE

În perioada 2007-2017, România a tras 45,7 miliarde de euro din fondurile europene de la bugetul UE

România a beneficiat de fonduri europene de la bugetul UE de 45,7 miliarde de euro, reprezentând în medie anual 2,8% din PIB, în perioada 2007-2017, iar dacă luăm în considerare şi contribuţia României la bugetul Uniunii Europene intrările nete de fonduri europene au fost de 30,4 miliarde de euro, respectiv 1,8% din PIB în medie pe an, a declarat, luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.
Joseph Stiglitz, câştigător al Premiului Nobel pentru Economie spune NU monedelor virtuale

Joseph Stiglitz, câştigător al Premiului Nobel pentru Economie spune NU monedelor virtuale

Joseph Stiglitz, reputatul economist câştigător al Premiului Nobel pentru Economie şi unul dintre cei mai respectaţi profesori universitari, nu este un fan al monedei virtuale bitcoin. Stiglitz a cerut ca moneda virtuală să fie "scoasă în afara legii", spunând că este utilizată mai ales în scopuri ilegale, precum spălarea de bani şi evaziunea fiscală, potrivit