Links Sitemap Business Linker Sitemap

ARB deplânge dispariţia fostului său Secretar General, Radu Negrea

537 afisari
Asociaţia Română a Băncilor (ARB) deplânge dispariţia lui Radu Negrea, bancherul licențiat în drept care a condus ARB ca Secretar General timp de două decenii și care s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de vineri, 6 mai 2022.
Radu Negrea a fost unul dintre artizanii înființării Asociației Române a Băncilor în anul 1991. Cu peste 50 de ani de activitate financiar bancară, majoritatea în management, Radu Negrea a contribuit direct la înființarea pilonilor de bază ai sistemului bancar comercial, inclusiv din perspectivă legislativă, care asigură și astăzi funcționarea sectorului bancar românesc.

În perioada 1991-2011, Radu Negrea a fost membru al Consiliului de Administraţie al Institutului Bancar Român și începând cu anul 1996 a reprezentat comunitatea bancară în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare. În perioada 1992-2011, domnia sa a reprezentat comunitatea bancară din România în plan international ca membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Bancare Europene. Între 1964 și 1982, a ocupat funcţii succesive în cadrul Băncii Române de Comerţ Exterior ca economist (1964), şef serviciu (1970), director (1973), consilier al preşedintelui (1978).

Radu Negrea avea 83 de ani și era unul dintre cei mai respectați profesioniști din industria financiară din România.S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza