Links Sitemap Business Linker Sitemap

IT&C

Kaspersky Lab analizează platforma de malware Adwind

Echipa de cercetare a Kaspersky Lab, GReAT (Global Research and Analysis Team), a publicat o amplă cercetare despre Adwind Remote Aceess Tool (RAT), un program malware funcțional pe mai multe platforme, denumit și AlienSpy, Frutas, Unrecom. Sockrat, JSocket și JRat.

Kaspersky Lab avertizează că băncile se confruntă cu noi atacuri

La un an după ce Kaspersky Lab a avertizat că infractorii cibernetici vor începe să adopte, pentru a jefui bănci, instrumentele și tacticile folosite inițial de grupările APT (Advanced Persistent Threats) cu sprijin statal, compania a confirmat revenirea Carbanak sub denumirea Carbanak 2.0
Bogdan Pismicenco va coordona segmentul B2B al Kaspersky Lab din trei țări

Bogdan Pismicenco va coordona segmentul B2B al Kaspersky Lab din trei țări

Bogdan Pismicenco, Channel Sales Manager la Kaspersky Lab, este, din acest an, responsabil de coordonarea segmentului de business din trei țări din regiune: România, Bulgaria și Republica Moldova. Biroul Kaspersky Lab din România va coordona și operațiunile B2B din Republica Moldova, pe lângă cele din România și Bulgaria.

Epson lansează noua serie de imprimante profesionale de mari dimensiuni

Epson lansează cea mai nouă serie de imprimante profesionale de mari dimensiuni pentru semnalistică. Astfel, potrivit companiei, noua serie SC-S oferă posibilitatea de a tipări aplicații de semnalistică şi afișaje aspectuoase, care atrag atenţia.

Webhelp România creează 300 de locuri de muncă la Iași

Grupul francez Webhelp își continuă politica de dezvoltare în România și deschide cel de-al 6-lea centru de relații cu clienții, la Iași, în ianuarie 2016.

Miroslav Majoroš preia funcția de CEO al Telekom Romania

Grupul de companii Telekom Romania anunță numirea lui Miroslav Majoroš în poziția de CEO, începând cu data de 1 ianuarie 2016. Miroslav Majoros, cel care a deținut anterior funcția de CEO al Slovak Telekom, preia conducerea operațiunilor din România, înlocuindu-l pe Nikolai Beckers care va urma noi provocări în afara Telekom. Având o pregătire profesională cu profil tehnic, Miroslav Majoroš (56 de ani) a ocupat poziții de conducere în cadrul Slovak Television, IBM Slovacia și, în ultimii 13 ani, în cadrul Telekom.

Telekom propune o soluție de tip smart office pentru monitorizarea spaţiilor de birouri

Telekom Romania adaugă în portofoliul său două pachete de tip M2M prin care clienţii persoane juridice pot controla, monitoriza şi automatiza de la distanţă sediul companiei lor: Pachetul Security și Pachetul Comfort. Pachetele Smart pentru birou sunt gestionate prin intermediul aplicaţiei mydlink Home, disponibilă gratuit în AppStore și Google Market.

Telekom lansează brăţara de sănătate FITsYOU

Telekom Romania anunţă lansarea brăţării FITsYOU, primul gadget de sănătate din portofoliu. Dispozitivul de fitness dezvoltat exclusiv pentru Deutsche Telekom monitorizează orele de somn, numărul de paşi, consumul de calorii şi, în acelaşi timp, notifică apelurile şi SMS-urile primite.

Kaspersky Lab anunță că România se află în categoria de risc moderat privind infectarea online

Raportul Kaspersky Security Bulletin Statistici generale pe 2015 evidențiază o nouă tendință: pentru prima dată, amenințările bancare pentru dispozitive mobile se clasează în Top 10 programe malware concepute pentru a fura bani. Două familli de troieni - Faketoken și Marcher - au fost incluse în 2015 în Top 10 troieni bancari. Un alt trend îngrijorător pentru acest an este răspândirea rapidă a atacurilor ransomware. Kaspersky Lab le-a identificat în 200 de țări în 2015.
 Kaspersky Lab preconizeaza schimbari majore in peisajul APT

Kaspersky Lab preconizeaza schimbari majore in peisajul APT

Pe durata evenimentului organizat de Kaspersky Lab la Budapesta, Cyber Security Weekend, expertii companiei au dezvaluit previziunile lor pentru 2016. Acestea sunt bazate pe expertiza membrilor GReAT (Global Research and Analysis Team), formata din 42 de experti de top in securitate, provenind din toata lumea. Fiecare membru si-a adus contributia si, doar in anul 2015, expertiza si informatiile lor s-au concretizat in rapoarte detaliate despre 12 actori APT (Advanced Persistent Threats), "vorbind" limbi diferite, printre care franceza, araba, chineza, rusa, engleza.

Telekom oferă soluții de monitorizare a pacienților pentru spitalul Polaris Medical din Cluj

Telekom Romania furnizează servicii IT&C pentru spitalul Polaris Medical, cel mai mare spital privat de recuperare din România, deschis de curând în vecinătatea municipiului Cluj-Napoca, în comuna Sugeagu, contribuind astfel la îmbunătăţirea actului medical şi facilitând îngrijirea atentă a pacienţilor, la standarde internaționale.
Robotul dansator și brățara care controlează de la distanță PC-ul, prezentate în premieră publicului din România, la IMWorld

Robotul dansator și brățara care controlează de la distanță PC-ul, prezentate în premieră publicului din România, la IMWorld

Robotul care dansează, telefonul ECHO și brățara care permite controlul tehnologiei prin intermediul gesturilor sunt doar câteva dintre gadgeturile care vor fi prezentate și care vor putea fi testate la Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015). Cel mai mare eveniment "business to business" din România, dedicat soluțiilor digitale, mobile și de software își va deschide porțile, în perioada 7-8 octombrie, în Pavilionul Central al Romexpo București.
Telekom marchează un an de la intrarea pe piața locală prin lansarea unor noi pachete integrate

Telekom marchează un an de la intrarea pe piața locală prin lansarea unor noi pachete integrate

După primul an de prezență pe piața românească a brandului Telekom, compania a anunțat că ofertele MagentaONE au înregistrat succesul scontat, aproximativ 150.000 de clienți alegând pachete integrate fix-mobil.

Omul care l-a convins pe Jay Z să-i cumpere afacerea cu 56 milioane dolari și cofondatorul Socialbakers, cel mai cunoscut furnizor de social media marketing din lume, vin la IMWorld 2015

Internet & Mobile World 2015, care se va desfășura în Pavilionul Central al Romexpo în perioada 7-8 octombrie, aduce pe cele patru scene cu tematici diferite - "Main Stage", "Business Software Stage", "Digital & E-commerce Stage" și "Developers Stage"-, peste 80 dintre cele mai sonore nume din industria IT&C. Cei 80 de vorbitori locali și internaționali vor susține sesiuni despre cele mai recente tendințe în dezvoltarea businessului digital.

HTC anunță realinierea strategiei de business pentru o dezvoltare sustenabilă

HTC Corporation a anunțat lansarea unui program intern de realiniere a strategiei de business, care poziționează compania pe o traiectorie de creștere profitabilă semnificativă, printr-un model de operare mai simplu și mai eficient.

Symantec anunță vânzarea Veritas către The Carlyle Group

Symantec Corp. anunță inițierea unui acord definitiv pentru vânzarea Veritas, compania de management al informației din companiei, către un grup de investitori condus de The Carlyle Group, împreună cu GIC, fondul de investiții suveran al statului Singapore, și alți co-investitori, pentru suma de opt miliarde de dolari cash.

BenQ se menține în frunte pe piața de videoproiectoare în prima jumătate a anului

BenQ, lider global în furnizarea de soluții de imagine, își păstrează poziția de lider al pieței locale de videoproiectoare în prima jumătate a anului, înregistrând o cotă de piață de 45,5%.
Veritas anunță progrese ale backup-ului în cloud și accelerează performanțele de business cu noul NetBackup 7.7

Veritas anunță progrese ale backup-ului în cloud și accelerează performanțele de business cu noul NetBackup 7.7

Veritas, compania de management al informației din cadrul Symantec (Nasdaq: SYMC), anunță lansarea celei mai recente soluții de protecție a datelor la nivel enterprise, Veritas NetBackup 7.7.

Telekom prezintă aplicația prin se pot trimite cărți poștale personalizate

Telekom Romania prezintă aplicaţia Felicitaro, o soluţie simplă prin care utilizatorii pot să creeze şi să trimită cărţi poştale personalizate celor dragi, oriunde în lume, direct de pe telefonul mobil. Astfel, Telekom este primul operator care susţine această aplicaţie dezvoltată de SC. Advergent SRL.

Gruparea Carbanak a furat 1 miliard de dolari de la 100 de instituții financiare din lume

Kaspersky Lab, INTERPOL, Europol și alte instituții de aplicare a legii din mai multe țări și-au unit eforturile pentru a descoperi planul de atac al infractorilor din spatele unei operațuni de furt cibernetic fără precedent. Aproximativ 1 miliard de dolari americani au fost furați de la mai multe instituții financiare din lume, într-un interval de 2 ani. Experții susțin că în spatele acestui atac se află un grup de infractori cibernetici din mai multe țări (Rusia, Ucraina, alte țări din Europa precum și China).