Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

Piaţa creditării se redresează

Kiwi Finance a anunţat că în primele două luni ale anului, peste 1000 de clienţi au solicitat credite prin intermediul companiei în valoare de 12,5 milioane euro, cu 35% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului 2007 şi cu 39% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut.

Banca Transilvania lansează noi facilităţi pentru IMM-uri

Banca Transilvania anunţă o abordare nouă pentru clienţii IMM, aceştia beneficiind gratuit, începând cu 1 februarie, timp de trei luni, de o serie de produse şi servicii din oferta băncii.

Preşedintele Templeton Emerging Markets spune că banii vor reveni în pieţele emergente

Fluxurile de capital către ţările cu economii în dezvoltare vor reveni în cursul lui 2014, consideră Mark Mobius, preşedintele Templeton Emerging Markets, după un început de an marcat de retrageri masive ca urmare a deciziei Rezervei Federale a SUA de a reduce programul de achiziţii de obligaţiuni.

Raiffeisen Leasing a incheiat preluarea portofoliului ING Lease

Raiffeisen Leasing si ING Lease au anuntat incheierea procesului de preluare a clientilor persoane juridice transferati la Raiffeisen Leasing.

Intesa Sanpaolo Bank încheie noi convenţii cu APIA

Intesa Sanpaolo Bank şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au semnat două noi convenţii pentru continuarea finanţării beneficiarilor programelor derulate prin APIA.

Volksbank lansează Depozitul cu dobânda lunară

Volksbank România a lansat Depozitul cu dobânda lunară în lei și în Euro, pentru a completa gama de produse de economisire destinate persoanelor fizice.

Laszlo Diosi, președintele OTP Bank România și unul dintre cei mai influenți oameni din sectorul bancar, spune că băncile nu pot fi învinovățite că nu finanțează suficient economia: creditarea reprezintă obiectul afacerii lor, clienții noi sunt bine-veniți, însă nu pot fi finanțate firme cu un grad redus de solvabilitate. Astăzi, sistemul financiar-bancar arată complet diferit față de acum cinci ani datorită unui sistem de reglementare și monitorizare mult mai strict, iar toate băncile fac 'new business'. Însă nu prea e loc pe piață pentru 40 de bănci generaliste, spune președintele OTP Bank, admițând că urmărește activ piața locală pentru o posibilă preluare.

Raiffeisen Bank si FEI au semnat un nou acord in cadrul initiativei JEREMIE

Fondul European de Investiții (FEI) si Raiffeisen Bank au anunțat semnarea unui nou acord de finanțare în cadrul inițiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises). In baza noului parteneriat, Raiffeisen Bank va acorda IMM-urilor (conform definiției europene) imprumuturi in lei pe termen mediu si lung, pentru capital de lucru si investitii, in suma totala de 40 milioane de euro, in conditii atractive - dobanda subventionata si cerinte reduse de garanții.
BNR a încheiat cu 2013 cu rezerve valutare în creştere cu 1,3 mld. euro faţă de sfârşitul lui 2012

BNR a încheiat cu 2013 cu rezerve valutare în creştere cu 1,3 mld. euro faţă de sfârşitul lui 2012

BNR a încheiat cu 2013 cu rezerve valutare în sumă de 32,5 mld. euro, în creştere cu 1,3 mld. euro faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul lui 2012, în contextul în care leul a fost anul trecut cea mai stabilă monedă din regiune în raport cu euro.

Mihai Bogza, președintele Consiliului de Administrație al Bancpost și președinte al Consiliului Investitorilor Străini - organizație care reunește investiții ce însumează câteva miliarde de euro în România, susține că principala preocupare a oricărui guvern ar trebui să o constituie crearea unui mediu de afaceri mai prietenos, transparent și predictibil, care să încurajeze investitorii să injecteze bani în economia românească, să creeze locuri de muncă, și în niciun caz majorarea impozitelor. Deocamdată, piața bancară rămâne dependentă de bunul mers al economiei, iar reducerea dobânzii de către banca centrală reprezintă un semnal încurajator pentru creditare, deși piața are nevoie de măsuri complementare pentru a reface încrederea pierdută pe perioada crizei.

Premiu de excelenţă pentru Mariana Diaconescu

Mariana Diaconescu, Președinte ASIROM Vienna Insurance Group, a fost premiată în cadrul Galei Premiilor Revistei Piaţa Financiară 18 ani, cu Premiul de excelenţă în banking şi asigurări, pentru o contribuție unică, atât în domeniul financiar-bancar, adusă modernizării sistemului național de plăți în cadrul Băncii Naționale a României și realizării unor performanțe deosebite în Banca de Export-Import a României Eximbank, cât și în domeniul asigurărilor, în calitate de președinte al ASIROM Vienna Insurance Group, unde a condus un amplu proiect de reorganizare și restructurare a companiei.

Depozitul online eDepozit de la Libra Internet Bank este disponibil si pe mobil

Dupa ce timp de un an si jumatate de la lansare produsul de economisire eDepozit in lei pe termen de sapte luni a fost disponibil pentru utilizatorii serviciului Libra Internet Banking, banca a anuntat ca depozitul poate fi constituit acum si de pe mobil.

Majoritatea sectoarelor economice din România reprezintă oportunități pentru investitorii din Hong Kong

Valoarea schimburilor comerciale bilaterale dintre România și regiunea administrativă specială Hong Kong, de 101 milioane dolari în 2012, arată că este nevoie de mai multe investiții din partea marilor grupuri financiare din această zonă, a declarat, marți, Alexandru Cristescu, prim secretar al Ambasadei României în Republica Populară Chineză.
Lucian Croitoru susține că viitorii membri ai zonei Euro trebuie să fie bine pregătiți în momentul aderării

Lucian Croitoru susține că viitorii membri ai zonei Euro trebuie să fie bine pregătiți în momentul aderării

O țară trebuie să fie pregătită atunci când intră în zona euro, pentru că, odată intrată, nu poate evolua, a afirmat, miercuri, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru.

Raiffeisen Bank a lansat cardurile contactless

Raiffeisen Bank a anuntat lansarea noilor carduri de debit cu functionalitate duala contact si contactless, care permit autorizarea platilor atat in mediul online cat si offline. Potrivit bancii, aceasta tehnologie permite efectuarea in mod rapid, fara introducerea codului PIN, a platilor de mica valoare, prin simpla apropiere a unui card de un terminal prevazut cu tehnologia contactless.

BRD Groupe Société Générale a lansat serviciul de mobile banking MyBRD Mobile

BRD Groupe Société Générale a anunţat lansarea unei soluţii inovatoare de mobile banking, care le oferă consumatorilor o interfaţă prietenoasă, menită să-i ajute în simplificarea activităţilor financiare zilnice. Potrivit băncii, MyBRD Mobile le oferă utilizatorilor posibilitatea de a realiza transferuri de bani, de a plăti facturile şi de a obţine informaţii financiare instantaneu, direct de pe telefonul mobil.

KIWI Finance și Banca Italo Romena lansează creditul pentru achiziția de locuințe

Compania de brokeraj bancar KIWI Finance împreună cu Banca Italo Romena au anunţat lansarea Creditului imobiliar KIWI Home de la Banca Italo Romena pentru achiziția de locuințe, care, potrivit anunţului, are cel mai mic cost din piață.

CEC Bank sustine beneficiarii SAPS

CEC Bank anunta lansarea celui de-al 22-lea produs de finantare implementat in parteneriat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. (FNGCIMM), in baza conventiilor privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata (SAPS), Campania 2013.

Credit Europe Bank oferă dobânzi speciale pentru depozitele noi în Euro

Credit Europe Bank a anunţat că promovează o campanie specială până la sfârşitul lunii august, destinată persoanelor fizice, pentru constituirea depozitelor la termen din fonduri noi în Euro.