Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

Guvernatorul Isărescu: Nu am văzut niciodată în 25 de ani pericole mai MARI la adresa stabilității economice

Guvernatorul Isărescu: Nu am văzut niciodată în 25 de ani pericole mai MARI la adresa stabilității economice

Perspectiva creșterii deficitului bugetar la aproape 4% din PIB în 2017 pune în pericol stabilitatea macroeconomică pe care România a obținut-o cu greu în ultimii ani și, în consecință, convergența economiei românești către zona euro, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.
Erste Group anunță rezutate pozitive în ciuda contextului dificil

Erste Group anunță rezutate pozitive în ciuda contextului dificil

Cu un profit net de 968,2 milioane euro, o creştere semnificativă a creditării şi costuri de risc mai reduse, oficialii Erste Group se declară satisfacuți de rezultatele preliminare pentru anul 2015.

Plățile contactless cu cardurile MasterCard și Maestro câștigă teren

În 2015, românii au plătit contactless cu cardurile MasterCard și Maestro de zece ori mai mult decât în 2014, această modalitate intrând tot mai mult în rutina zilnică de cumpărături a consumatorilor.

CEC Bank lanseaza serviciul de Mobile Banking

Continuand politica de diversificare a portofoliului de produse si servicii, CEC Bank anunta lansarea serviciului de Mobile Banking, prin care clientii pot efectua diferite operatiuni bancare, prin intermediul unei aplicatii instalate pe un terminal mobil de tip smartphone sau tableta cu conexiune la Internet.

Reprezentantii comunității bancare propun modificarea Proiectul de Lege privind darea în plată

Asociația Română a Băncilor și Consiliul Patronatelor Bancare din România și-au facut publice poziția și propunerile în numele comunității bancare în legatura cu Proiectul de Lege privind darea în plată.

UniCredit lansează o bancă moleculară, buddybank

UniCredit anunță planul de a lansa <>, noua bancă <> a grupului dedicată exclusiv utilizatorilor de telefoane inteligente.

Groupama Asigurări lansează opțiunea plății online a primelor de asigurare

Groupama Asigurări introduce o nouă funcționalitate pentru clienții săi, reușind să simplifice achitarea ratelor primelor de asigurare.

UniCredit Bank depăşeşte pragul de 1 miliard de euro la creditele aprobate pentru proiectele cu fonduri europene

UniCredit Bank a anunţat că volumul creditelor aprobate de bancă beneficiarilor de finanţări publice din fonduri nerambursabile europene a depăşit nivelul cumulat de un miliard de euro de la debutul acestei activităţi, în a doua jumătate a anului 2009, şi până la finalul anului 2015.
UniCredit Leasing îşi menţine poziţia de lider al pieţei de leasing

UniCredit Leasing îşi menţine poziţia de lider al pieţei de leasing

UniCredit Leasing a anunţat că îşi menţine poziţia de lider al pieţei de leasing, deținând, potrivit informațiilor publice, o cotă de piață constantă de aproximativ 18% în ultimii cinci ani (2011-2015).
UniCredit Bank înregistrează un profit net consolidat de 269,5 milioane de lei în 2015

UniCredit Bank înregistrează un profit net consolidat de 269,5 milioane de lei în 2015

UniCredit Bank a anunţat ca veniturile operaţionale consolidate s-au plasat la un nivel robust anul trecut, de 1,52 miliarde de lei (342 milioane de euro), în pofida contextului marcat de reducerea continuă a marjelor de dobândă din piaţă. Cheltuielile operaţionale au atins nivelul de 777,5 milioane de lei (174,9 milioane de euro), în condiţiile în care banca a continuat să îşi monitorizeze atent costurile.

KIWI Finance lanseaza un nou credit pentru constructii

KIWI Finance a anuntat lansarea unui produs pentru constructia de locuinte, impreuna cu un partener bancar, in contextul in care piata imobiliara a crescut semnificativ anul trecut comparativ cu ultimii trei ani, conducand si la dezvoltarea creditarii pe acest segment.

Garanti Leasing deschide un nou punct de lucru în Arad

Garanti Leasing, parte a Grupului Garanti România, deschide un nou punct de lucru în Arad. Noul punct de lucru se află în sediul agenției Garanti Bank din Arad, situată pe Bulevardul Revoluției, numărul 83.
Marcela Gui este noul Director General Adjunct al Intesa Sanpaolo Bank

Marcela Gui este noul Director General Adjunct al Intesa Sanpaolo Bank

Marcela Gui a devenit cel mai recent Director General Adjunct şi prima femeie care va face parte din Comitetul de management (conducerea executivă) Intesa Sanpaolo Bank Romania, fiind în prezent în proces de autorizare din partea Băncii Naţionale a României (BNR).
Investițiile străine directe au urcat la 2,88 miliarde de euro, la finele lunii noiembrie 2015

Investițiile străine directe au urcat la 2,88 miliarde de euro, la finele lunii noiembrie 2015

nvestițiile străine directe în România au crescut cu 99 de milioane de euro în noiembrie și au ajuns la 2,883 miliarde de euro după primele 11 luni din 2015, cu 761 de milioane de euro peste nivelul consemnat în perioada ianuarie - noiembrie 2014, reiese din datele publicate miercuri de Banca Națională a României (BNR).

Banca Transilvania finalizează fuziunea cu Volksbank România

La opt luni de la achiziţionarea Volksbank România, Banca Transilvania anunţă încheierea cu succes a integrării VBRO în structura BT şi fuziunea celor două bănci. Acum avem 2,2 milioane de clienţi BT, din care a

Banca Transilvania primeşte finanţare de 75 de milioane euro de la BEI

Banca Transilvania (BT) primeşte un împrumut de 75 de milioane euro din partea Băncii Europene de Investiții (BEI) pentru finanțarea proiectelor din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii și infrastructurii promovate de IMM-uri, societăți cu capitalizare bursieră medie și instituţii publice din România. Pentru BT este a doua tranșă dintr-un împrumut de 150 de milioane euro. Prima tranșă, primită de Banca Transilvania în luna octombrie 2014, a fost alocată cu succes creşterii accesului IMM-urilor, societăților cu capitalizare bursieră medie și entităților publice.

Banca Transilvania lansează opţiunea Carduri personalizate cu tematică românească

Banca Transilvania lansează opţiunea Carduri personalizate cu tematică românească pentru cardurile BT de debit Visa Electron şi MasterCard Mondo, ambele în variantă contactless.
Garanti Bank builds winning strategy

Garanti Bank builds winning strategy

Employing a customer-centered strategy, Garanti Bank has enjoyed positive results this year. In an interview with Business Arena, Ufuk Tandogan, CEO, Garanti Bank Romania, outlined some of the key elements that made those results possible, emphasizing that the bank had a long-term commitment to the Romanian market. In addition, he pointed out that the country's economy had positive growth prospects.

Banca Transilvania raportează rezultate pozitive pentru primele nouă luni ale anului

Banca Transilvania a înregistrat rezultate financiare bune în primele nouă luni ale acestui an. Activele băncii au crescut cu 10,6% faţă de finalul anului trecut, fiind de 39.397 milioane lei, iar veniturile operaționale au ajuns la 1.453,6 milioane lei, cu 1,6% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, când erau 1.430,9 milioane lei. Profitul brut BT este de 373,5 milioane lei. Lichiditatea şi solvabilitatea BT sunt la un nivel confortabil, peste limitele impuse de BNR şi peste performanţa sistemului bancar.

Arval a finalizat achiziția GE Capital fleet services

Grupul bancar francez BNP Paribas anunță că Arval a finalizat achiziția GE Capital fleet services. Grație acestei achiziții, Arval devine liderpe piața leasingului operațional multimarcă in Europa.