Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

Raiffeisen Online faciliteaza plata rapida a facturilor ENGIE

Clientii Raiffeisen Bank pot sa-si plateasca online facturile ENGIE (GDF SUEZ) prin sistemul de plati instant. Ca urmare a interfatarii directe intre sistemul bancii si cel al companiei furnizoare de servicii, clientii vor putea vizualiza, prin serviciul de Internet Banking suma de plata inca de la momentul emiterii facturii.
Banca Transilvania propune acordarea de dividende

Banca Transilvania propune acordarea de dividende

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a decis să propună Adunării Generale a Acționarilor distribuirea profitului anului 2015 prin acordarea unui dividend excepțional în numerar, precum şi prin acordarea de acțiuni gratuite. Este pentru a doua oară în ultimii 20 de ani din istoria BT când banca acordă dividende în numerar. Hotărârea are la bază atât rezultatele pozitive ale Băncii Transilvania din 2015,

UniCredit Bank raportează o creştere de 31,65% a volumelor de factoring

UniCredit Bank a înregistrat în 2015 un volum al operaţiunilor de factoring de 886 milioane de euro, în creştere cu 31,65% comparativ cu anul precedent, volum care reprezintă un maxim istoric pentru companie.

Reprezentantii comunitatii bancare isi motiveaza absenta de la o recenta dezbatere pe tema Proiectului de Lege privind Darea in Plata

In urma unor declaratii preluate de mass-media in ultimele zile cu referire la un presupus boicot de catre institutiile de credit a unei dezbateri organizata de un cotidian de afaceri la sediul Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, pe marginea Proiectului de Lege privind Darea in Plata, Asociatia Romana a Bancilor si Consiliul Patronatelor Bancare din Romania au facut urmatoarele precizari:

Banca Transilvania oferă medicilor soluția pentru achitarea restanțelor la bugetul de stat

Banca Transilvania, prin Divizia Pentru Medici, oferă medicilor creditul Oportunitate, soluția pentru achitarea restanțelor la bugetul de stat, precum şi posibilitatea de a beneficia de amnistiția fiscală, prin care pot fi scutiți de plata tuturor penalităților și de o parte din dobânzile cumulate la datoriile înregistrate.

Grupul Financiar Banca Transilvania intră pe piața de investment banking

BT Securities, compania de brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania şi cel mai mare broker de retail din România, preia activitatea de investment banking a Capital Partners, firmă românească independentă de consultanță în domeniul M&A şi Corporate Finance.
Guvernatorul Isărescu: Nu am văzut niciodată în 25 de ani pericole mai MARI la adresa stabilității economice

Guvernatorul Isărescu: Nu am văzut niciodată în 25 de ani pericole mai MARI la adresa stabilității economice

Perspectiva creșterii deficitului bugetar la aproape 4% din PIB în 2017 pune în pericol stabilitatea macroeconomică pe care România a obținut-o cu greu în ultimii ani și, în consecință, convergența economiei românești către zona euro, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.
Erste Group anunță rezutate pozitive în ciuda contextului dificil

Erste Group anunță rezutate pozitive în ciuda contextului dificil

Cu un profit net de 968,2 milioane euro, o creştere semnificativă a creditării şi costuri de risc mai reduse, oficialii Erste Group se declară satisfacuți de rezultatele preliminare pentru anul 2015.

Plățile contactless cu cardurile MasterCard și Maestro câștigă teren

În 2015, românii au plătit contactless cu cardurile MasterCard și Maestro de zece ori mai mult decât în 2014, această modalitate intrând tot mai mult în rutina zilnică de cumpărături a consumatorilor.

CEC Bank lanseaza serviciul de Mobile Banking

Continuand politica de diversificare a portofoliului de produse si servicii, CEC Bank anunta lansarea serviciului de Mobile Banking, prin care clientii pot efectua diferite operatiuni bancare, prin intermediul unei aplicatii instalate pe un terminal mobil de tip smartphone sau tableta cu conexiune la Internet.

Reprezentantii comunității bancare propun modificarea Proiectul de Lege privind darea în plată

Asociația Română a Băncilor și Consiliul Patronatelor Bancare din România și-au facut publice poziția și propunerile în numele comunității bancare în legatura cu Proiectul de Lege privind darea în plată.

UniCredit lansează o bancă moleculară, buddybank

UniCredit anunță planul de a lansa <>, noua bancă <> a grupului dedicată exclusiv utilizatorilor de telefoane inteligente.

Groupama Asigurări lansează opțiunea plății online a primelor de asigurare

Groupama Asigurări introduce o nouă funcționalitate pentru clienții săi, reușind să simplifice achitarea ratelor primelor de asigurare.

UniCredit Bank depăşeşte pragul de 1 miliard de euro la creditele aprobate pentru proiectele cu fonduri europene

UniCredit Bank a anunţat că volumul creditelor aprobate de bancă beneficiarilor de finanţări publice din fonduri nerambursabile europene a depăşit nivelul cumulat de un miliard de euro de la debutul acestei activităţi, în a doua jumătate a anului 2009, şi până la finalul anului 2015.
UniCredit Leasing îşi menţine poziţia de lider al pieţei de leasing

UniCredit Leasing îşi menţine poziţia de lider al pieţei de leasing

UniCredit Leasing a anunţat că îşi menţine poziţia de lider al pieţei de leasing, deținând, potrivit informațiilor publice, o cotă de piață constantă de aproximativ 18% în ultimii cinci ani (2011-2015).
UniCredit Bank înregistrează un profit net consolidat de 269,5 milioane de lei în 2015

UniCredit Bank înregistrează un profit net consolidat de 269,5 milioane de lei în 2015

UniCredit Bank a anunţat ca veniturile operaţionale consolidate s-au plasat la un nivel robust anul trecut, de 1,52 miliarde de lei (342 milioane de euro), în pofida contextului marcat de reducerea continuă a marjelor de dobândă din piaţă. Cheltuielile operaţionale au atins nivelul de 777,5 milioane de lei (174,9 milioane de euro), în condiţiile în care banca a continuat să îşi monitorizeze atent costurile.

KIWI Finance lanseaza un nou credit pentru constructii

KIWI Finance a anuntat lansarea unui produs pentru constructia de locuinte, impreuna cu un partener bancar, in contextul in care piata imobiliara a crescut semnificativ anul trecut comparativ cu ultimii trei ani, conducand si la dezvoltarea creditarii pe acest segment.

Garanti Leasing deschide un nou punct de lucru în Arad

Garanti Leasing, parte a Grupului Garanti România, deschide un nou punct de lucru în Arad. Noul punct de lucru se află în sediul agenției Garanti Bank din Arad, situată pe Bulevardul Revoluției, numărul 83.
Marcela Gui este noul Director General Adjunct al Intesa Sanpaolo Bank

Marcela Gui este noul Director General Adjunct al Intesa Sanpaolo Bank

Marcela Gui a devenit cel mai recent Director General Adjunct şi prima femeie care va face parte din Comitetul de management (conducerea executivă) Intesa Sanpaolo Bank Romania, fiind în prezent în proces de autorizare din partea Băncii Naţionale a României (BNR).
Investițiile străine directe au urcat la 2,88 miliarde de euro, la finele lunii noiembrie 2015

Investițiile străine directe au urcat la 2,88 miliarde de euro, la finele lunii noiembrie 2015

nvestițiile străine directe în România au crescut cu 99 de milioane de euro în noiembrie și au ajuns la 2,883 miliarde de euro după primele 11 luni din 2015, cu 761 de milioane de euro peste nivelul consemnat în perioada ianuarie - noiembrie 2014, reiese din datele publicate miercuri de Banca Națională a României (BNR).