Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

Visa Europe raportează creşterea cheltuileilor pe carduri Visa

Visa Europe raportează creşterea cheltuileilor pe carduri Visa

Cheltuielile efectuate pe carduri de debit Visa în Europa au depăşit în anul fiscal 2012 (octombrie 2011-septembrie 2012) pragul de 1.000 de miliarde de euro (1.020 miliarde euro), în creştere cu 8,8% faţă de anul precedent, potrivit rezultatelor anuale anunţate de Visa Europe.
EBRD financings hit new highs in 2012

EBRD financings hit new highs in 2012

The EBRD said it had financed a record number of projects in 2012, providing support in a particularly difficult environment for the countries where it invests. Bolstered by healthy profits in 2012, the bank remains well-equipped to reach out to emerging economies again this year and to help them prepare for economic recovery when it finally emerges. The bank expects to have made a 2012 net profit of around one billion Euro, after 173 million Euro in 2011.

BCR acordă credite beneficiarilor de subvenţii APIA

Banca Comercială Romană (BCR) anunţă oferirea unei game variate de credite pentru finanţarea activităţilor pe termen scurt ale agricultorilor, în baza unor convenţii tripartite semnate, recent, cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

PayPoint si Avon semneaza un accord pentru plata facturilor

PayPoint, operatorul de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, a anunţat semnarea unui parteneriat cu Avon România. Astfel, reprezentanţii Avon au la dispoziţie pentru achitarea facturilor peste 7.000 de puncte de plată PayPoint din toată ţara.
World Bank urges developing countries to safeguard economic growth

World Bank urges developing countries to safeguard economic growth

Four years after the onset of the global financial crisis, the world economy remains fragile and growth in high-income countries is weak. Developing countries need to focus on raising the growth potential of their economies, while strengthening buffers to deal with risks from the Euro Area and fiscal policy in the United States, says the World Bank in the newly-released Global Economic Prospects (GEP) report.

Erste Group estimează că pieţele şi acţiunile din ECE vor continua trendul ascendent în 2013

Pieţele din Europa Centrală şi de Est (ECE) vor fi influenţate în 2013 de două subiecte majore, subliniază analiştii Erste Group în cel mai recent raport privind Pieţele şi acţiunile din ECE.

CEC Bank majoreaza plafonul de garantare pentru programul Prima Casa 4

CEC Bank a anuntat obtinerea unei noi majorari a plafonului de garantare aferent programului Prima Casa 4, cu suma de 20 milioane euro. Potrivit bancii, clientii sunt in continuare asteptati in vederea depunerii documentatiei necesare pentru accesarea creditului pentru achizitionarea/construirea unei locuinte.

Platile cu cardul au crescut in decembrie

BCR a anuntat ca volumul tranzactiilor efectuate de clientii sai posesori de carduri la POS-urile bancii instalate la comercianti, in perioada 1-24 decembrie 2012, a crescut cu 38,50%, iar numarul de tranzactii a avut o crestere de 29,40% comparativ cu aceeasi perioada din luna noiembrie 2012.

Program scurt la BCR in ultima zi a anului

Banca Comercială Română (BCR) a anunţat că unităţile sale teritoriale retail şi centrele de afaceri corporate vor avea program cu publicul în ziua de 31 Decembrie 2012 pana la ora 13.00.

BT Leasing secures loan to support new leasing to SMEs

The EBRD is continuing to secure financing for private businesses in Romania with a 10 million Euro loan to BT Leasing Transilvania IFN, the leasing subsidiary of Banca Transilvania.

Program special de sărbători și la Bank Leumi România

Bank Leumi România a anunțat că nu va avea program cu publicul în zilele de 25 și 26 decembrie 2012 și 1 și 2 ianuarie 2013. Luni, 24 decembrie 2012 și luni, 31 decembrie 2012, toate unitățile Leumi sunt deschise și vor avea program normal.

CEC Bank lanseaza Creditul APIA Dezvoltare Rurala AXA II PNDR

CEC Bank a anuntat lansarea creditului punte pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala cuprinse in Axa II a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 - Campania 2012.

BCR anunţă programul de sărbători

Banca Comercială Română (BCR) a anunţat că unităţile sale teritoriale retail şi centrele de afaceri corporate nu vor avea program cu publicul în zilele de 25 şi 26 decembrie 2012 şi 1 şi 2 ianuarie 2013. Pe 24 şi 31 decembrie 2012 unităţile BCR vor avea program normal.

EBRD and EDPR continue their cooperation

The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) continues to support renewable energy production in Romania by lending 50 million Euro to finance the operation of the 24 MW Vutcani wind farm and 33 MW Sarichioi wind farm.

OTP Bank România şi-a majorat capitalul social

OTP Bank România a anunţat majorarea capitalului social cu 49.999.920 lei, de la 682.908.960 la 732.908.880 lei. Ca urmare a majorarii de capital, OTP Bank Nyrt., în calitate de acţionar principal, deţine 3.053.783 acţiuni nominative şi o cotă de participaţie la capitalul social de 732.907.920 lei, reprezentând 99,99986902% din totalul capitalului social, în vreme ce Merkantil Bank Zrt., deţine patru acţiuni nominale şi o cotă de participaţie de 960 lei, reprezentând 0,00013098% din totalul capitalului social.

Alpha Bank România lansează Alpha e-statements

Alpha Bank România a anunțat lansarea serviciului Alpha e-statements, care permite vizualizarea online a extraselor de cont și card de credit. Potrivit băncii, serviciul este oferit gratuit, tuturor clienților persoane fizice.

Raiffeisen Bank se imprumuta pentru a credita IMM-urile si sectorul public

Raiffeisen Bank si Council of Europe Development Bank (CEB) au semnat un acord de imprumut in valoare de 80 de milioane de euro - 50 de milioane de euro pentru Raiffeisen Bank Romania si 30 milioane de euro pentru subsidiara Raiffeisen Leasing. Liniile de finantare sunt destinate investitiilor IMM-urilor cu scopul de a creea sau a mentine locurile de munca (maxim 250 de angajati) si finantarii investitiilor comunitatilor locale si a companiilor de utilitati publice.