Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

BNR a încheiat cu 2013 cu rezerve valutare în creştere cu 1,3 mld. euro faţă de sfârşitul lui 2012

BNR a încheiat cu 2013 cu rezerve valutare în creştere cu 1,3 mld. euro faţă de sfârşitul lui 2012

BNR a încheiat cu 2013 cu rezerve valutare în sumă de 32,5 mld. euro, în creştere cu 1,3 mld. euro faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul lui 2012, în contextul în care leul a fost anul trecut cea mai stabilă monedă din regiune în raport cu euro.

Mihai Bogza, președintele Consiliului de Administrație al Bancpost și președinte al Consiliului Investitorilor Străini - organizație care reunește investiții ce însumează câteva miliarde de euro în România, susține că principala preocupare a oricărui guvern ar trebui să o constituie crearea unui mediu de afaceri mai prietenos, transparent și predictibil, care să încurajeze investitorii să injecteze bani în economia românească, să creeze locuri de muncă, și în niciun caz majorarea impozitelor. Deocamdată, piața bancară rămâne dependentă de bunul mers al economiei, iar reducerea dobânzii de către banca centrală reprezintă un semnal încurajator pentru creditare, deși piața are nevoie de măsuri complementare pentru a reface încrederea pierdută pe perioada crizei.

Premiu de excelenţă pentru Mariana Diaconescu

Mariana Diaconescu, Președinte ASIROM Vienna Insurance Group, a fost premiată în cadrul Galei Premiilor Revistei Piaţa Financiară 18 ani, cu Premiul de excelenţă în banking şi asigurări, pentru o contribuție unică, atât în domeniul financiar-bancar, adusă modernizării sistemului național de plăți în cadrul Băncii Naționale a României și realizării unor performanțe deosebite în Banca de Export-Import a României Eximbank, cât și în domeniul asigurărilor, în calitate de președinte al ASIROM Vienna Insurance Group, unde a condus un amplu proiect de reorganizare și restructurare a companiei.

Depozitul online eDepozit de la Libra Internet Bank este disponibil si pe mobil

Dupa ce timp de un an si jumatate de la lansare produsul de economisire eDepozit in lei pe termen de sapte luni a fost disponibil pentru utilizatorii serviciului Libra Internet Banking, banca a anuntat ca depozitul poate fi constituit acum si de pe mobil.

Majoritatea sectoarelor economice din România reprezintă oportunități pentru investitorii din Hong Kong

Valoarea schimburilor comerciale bilaterale dintre România și regiunea administrativă specială Hong Kong, de 101 milioane dolari în 2012, arată că este nevoie de mai multe investiții din partea marilor grupuri financiare din această zonă, a declarat, marți, Alexandru Cristescu, prim secretar al Ambasadei României în Republica Populară Chineză.
Lucian Croitoru susține că viitorii membri ai zonei Euro trebuie să fie bine pregătiți în momentul aderării

Lucian Croitoru susține că viitorii membri ai zonei Euro trebuie să fie bine pregătiți în momentul aderării

O țară trebuie să fie pregătită atunci când intră în zona euro, pentru că, odată intrată, nu poate evolua, a afirmat, miercuri, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru.

Raiffeisen Bank a lansat cardurile contactless

Raiffeisen Bank a anuntat lansarea noilor carduri de debit cu functionalitate duala contact si contactless, care permit autorizarea platilor atat in mediul online cat si offline. Potrivit bancii, aceasta tehnologie permite efectuarea in mod rapid, fara introducerea codului PIN, a platilor de mica valoare, prin simpla apropiere a unui card de un terminal prevazut cu tehnologia contactless.

BRD Groupe Société Générale a lansat serviciul de mobile banking MyBRD Mobile

BRD Groupe Société Générale a anunţat lansarea unei soluţii inovatoare de mobile banking, care le oferă consumatorilor o interfaţă prietenoasă, menită să-i ajute în simplificarea activităţilor financiare zilnice. Potrivit băncii, MyBRD Mobile le oferă utilizatorilor posibilitatea de a realiza transferuri de bani, de a plăti facturile şi de a obţine informaţii financiare instantaneu, direct de pe telefonul mobil.

KIWI Finance și Banca Italo Romena lansează creditul pentru achiziția de locuințe

Compania de brokeraj bancar KIWI Finance împreună cu Banca Italo Romena au anunţat lansarea Creditului imobiliar KIWI Home de la Banca Italo Romena pentru achiziția de locuințe, care, potrivit anunţului, are cel mai mic cost din piață.

CEC Bank sustine beneficiarii SAPS

CEC Bank anunta lansarea celui de-al 22-lea produs de finantare implementat in parteneriat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. (FNGCIMM), in baza conventiilor privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata (SAPS), Campania 2013.

Credit Europe Bank oferă dobânzi speciale pentru depozitele noi în Euro

Credit Europe Bank a anunţat că promovează o campanie specială până la sfârşitul lunii august, destinată persoanelor fizice, pentru constituirea depozitelor la termen din fonduri noi în Euro.

Grupul BCR îsi îmbunătăteste rezultatele în semestrul 1

Grupul BCR a anuntat că rezultatul său operational a atins valoarea de 1.241,7 milioane lei (282,7 milioane euro) în semestrul 1 din 2013, în crestere cu 3,0% fată de semestrul 1, 2012.

BCR a trimis mai mult de un milion de alerte clienţilor

Banca Comercială Română (BCR) a anunţat trimiterea a peste un milion de alerte (SMS şi Email) clienţilor care au activat serviciul BCR Alert. BCR Alert este un serviciu de alertare care permite transmiterea de alerte SMS pe telefonul mobil personal sau pe email la adresa specificată de client, de fiecare dată când o operaţiune este efectuată din sau în conturile deţinute la BCR
Parteneriatul CEC Bank - Acibadem Hospitals Group aduce beneficii clientilor

Parteneriatul CEC Bank - Acibadem Hospitals Group aduce beneficii clientilor

In baza parteneriatului incheiat intre CEC Bank si Acibadem Hospitals Group, clientii bancii persoane fizice, detinatori de carduri de debit si de credit, beneficiaza de o reducere de 15% la serviciile medicale in cele 16 spitale generale ale grupului de sanatate.

Raiffeisen Bank a lansat o emisiune de obligatiuni in lei

Raiffeisen Bank Romania a lansat astazi cu succes o emisiune de obligatiuni pe trei ani in valoare de 225 milioane lei, cu o dobanda de 5,5%. Intermediarul, Raiffeisen Capital & Investment, a deschis subscrierea in aceasta dimineata si a inchis-o anticipat in aceeasi zi, cand subscrierile au atins suma maxima planificata.

EBRD backs Romanian bond issue

The EBRD has launched a 150 million Euro programme to back medium- to long-term bonds issued by Romanian financial institutions, in a move to support the development of the capital markets in the country.

CEE financial markets are influenced by global liquidity debate

Peter Brezinschek, head of Raiffeisen Research, a unit of Raiffeisen Bank International AG (RBI), opened his analysis in the recent publication for the third quarter Strategies Austria & CEE with his assessment on the GDP readings for the first quarter of 2013.

CEC Bank lanseaza serviciul Info SMS

CEC Bank a anuntat lansarea serviciului Info SMS dedicat clientilor persoane fizice, posesori de carduri de debit si de credit, prin care acestia sunt informati in timp real, printr-un mesaj pe telefonul mobil, despre tranzactiile efectuate cu cardul (suma utilizata, data, ora, locatia), soldul disponibil si orice alte operatiuni de plati si incasari din contul atasat cardului.

Alpha Bank lansează Alpha IMM SMART Management

Alpha Bank a anunţat lansarea unui produs dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii, care combină flexibilitatea unui cont curent, cu dobânzi atractive pentru sumele din cont şi soluţii de finanţare accesibile.