Links Sitemap Business Linker Sitemap

Banca Transilvania a actualizat condițiile de acordare a creditelor cu garanție imobiliară

1591 afisari
Pe fondul creşterii riscurilor activității bancare, generate de Legea Dării în Plată, Banca Transilvania crește avansul la creditele cu garanție imobiliară. În acelaşi timp, BT a decis sa ii sustina, in continuare, pe cei care doresc sa achizitioneze prima locuinta prin stabilirea unor conditii de avans mai relaxate.
Astfel, in cazul achizitiei de locuinte, noile intervale de avans pentru credite imobiliare, incep de la 20% in cazul persoanelor care achizitioneaza prima locuinta si ajung pana la 35%, in functie de moneda si tipul garantiei.
Concret, pentru a permite accesul la finanțare a persoanelor care îşi achiziționează prima locuință, pentru împrumuturile în lei de până la 125.000 euro (echivalent), care au ca destinație achiziționarea unui imobil, avansul necesar este de 20%.
In cazul imprumuturilor in lei, care nu se incadreaza in conditiile de prima locuinta si limita de suma (125.000 euro), avansul standard este de 25%.
In cazul imprumuturilor in euro, avansul standard porneste de la 30%.
Noile cerințe ale Băncii Transilvania sunt valabile de luni, 16 mai a.c. şi se vor aplica doar creditelor pentru care vor fi înregistratre cereri la bancă incepand cu respectiva dată.
Citeşte mai multe despre: Banca Transilvania

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza