Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

MasterCard încheie acorduri cu Banca Transilvania și Romcard pentru extinderea acceptării MasterPass către comercianți

MasterCard a încheiat acorduri cu Banca Transilvania și cu procesatorul Romcard, pentru implementarea butonului de plată Cumpără cu MasterPass la comercianții online ai băncii.

Raiffeisen Bank incurajeaza economisirea pe termen lung

Raiffeisen Bank anunta masuri de incurajare a economisirii pe termen lung, adaugand o noua caracteristica depozitelor la termen lung de 18, 24 si 36 de luni. Potrivit bancii, in cazul lichidarii anticipate a unui astfel de depozit, clientul este recompensat cu o dobanda proportionala cu perioada de la constituire pana la lichidare.

MasterCard a premiat cel mai inovator proiect din cadrul Olimpiadei Micilor Bancheri

MasterCard a susţinut cea de-a doua ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri, oferind și un premiu special, Cel mai inovator proiect, în cadrul ceremoniei de premiere care a avut loc joi, 30 aprilie.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis în şedinţa de politică monetară de miercuri să reducă dobânda-cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 2% la 1,75% pe an, un nou minim istoric, precum şi ratele rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei cu 2 puncte procentuale, de la 10% la 8%. Banca Națională a României urmărește, prin deciziile de politică monetară, printre altele, asigurarea unor dobânzi real pozitive la depozitele bancare, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Acţionarii Băncii Transilvania stabilesc priorităţile anului 2015

În cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Băncii Transilvania, în Şedinţa Ordinară şi Extraordinară, organizată în 29 aprilie a.c., în Cluj-Napoca, au fost prezentate acţionarilor realizările BT din 2014, precum şi planul de afaceri al băncii pentru anul 2015.

Banca Transilvania continuă să se concentreze pe creşterea organică în 2015

Banca Transilvania a înregistrat rezultate pozitive în primul trimestru al acestui an. Astfel, profitul brut în primele trei luni este de 177,19 milioane lei, în creştere cu 43,4% faţă de trimestrul I 2014.
Kiwi Finance anunta cresterea cifrei de afaceri

Kiwi Finance anunta cresterea cifrei de afaceri

Kiwi Finance a intermediat anul trecut credite in valoare de 300 milioane lei, mai mult cu 11% fata de anul 2013, si a consemnat o cifra de afaceri de 6,3 milioane lei, in crestere cu 10% fata de anul anterior.

Many institutional investment managers recently filed their mandatory 13-F with the Securities & Exchange Commission (SEC). The filing is a quarterly report of equity holdings required by managers that oversee more than $100 million in qualifying assets and must be filed within 45 days of the end of each quarter. The 13-F provides a glance at what firms did in the previous quarter, but investors should keep in mind that hedging and trading strategies of each fund are still unknown.

Alpha Bank acordă primul credit în programul Prima Maşină

Alpha Bank Romania a acordat primul credit din cadrul programului Prima Maşină, unui client al sucursalei sale din Piteşti. Alpha Bank participă în programul guvernamental Prima Maşină, oferind clienţilor posibilitatea de a achiziţiona un autovehicul nou, în valoare de maxim 62.000 lei (preţ cu TVA).

Euroins România vizează creşterea afacerilor după activitatea de reconstrucţie din 2014

Euroins România a anunţat intrarea în 2015 cu un portofoliu de asigurări mult îmbunătăţit, un capital mărit şi cu datorii achitate, creând bazele reluării unei creşteri sănătoase.

ALD Automotive raportează creșterea flotei cu 15% in 2014

ALD Automotive, unul dintre principalii jucători de pe piața de leasing operațional din România, a încheiat anul 2014 cu o creștere de 15% a flotei, ajungând la aproximativ 8 400 de autovehicule și consolidându-și astfel poziția pe piață cu o cotă de 17%.

Grupul Garanti își continuă creșterea pe piața românească

Grupul Garanti România a înregistrat venituri de 631,5 milioane lei în 2014, în creștere cu 18,8% față de anul anterior. Profitul net consolidat al Grupului a ajuns la 34,4 milioane lei, la sfârșitul anului 2014, în timp ce activele totale s-au ridicat la 9 miliarde lei, în creștere cu 5% față de perioada similară a anului trecut.

ALD Automotive are un nou director comercial

Începând cu luna ianuarie a acestui an, ALD Automotive, una dintre companiile de top în domeniul leasingului operațional din România, efectuează o schimbare în echipa de management și îl numește pe Cătălin Olteanu in funcția de Director Comercial.
Radu Ghețea: Conversia în lei a creditelor, indiferent din care valută, ar putea fi neconstituțională

Radu Ghețea: Conversia în lei a creditelor, indiferent din care valută, ar putea fi neconstituțională

Conversia creditelor în lei, indiferent din care valută, reglementată printr-un act normativ, ar crea un dezechilibru și ar putea fi neconstituțională, a declarat președintele Asociației Române a Băncilor și președintele CEC Bank, Radu Grațian Ghețea

Banca Românească reduce dobânda pentru clienții cu împrumuturi în franci elvețieni

Banca Românească S.A. a decis reducerea dobânzii pentru clienții cu credite în franci elvețieni (CHF) cu peste 0,8% prin aplicarea indicelui LIBOR de la data de 26.01.2015, absorbind astfel o parte din impactul negativ generat de recenta depreciere a monedei naționale față de CHF.

Raiffeisen Bank reduce dobanda pentru portofoliul de credite in CHF

Raiffeisen Bank reduce dobanda pentru clientii sai cu credite in CHF, resetand-o anticipat, cu cinci luni inainte, conform ultimei scaderi anuntate de Banca Centrala a Elvetiei, de 0,5%. Noua dobanda intra in vigoare de vineri, 23 ianuarie a.c.. Potrivit bancii, operatiunea de resetare a dobanzilor trebuia facuta abia la sfarsitul lunii iunie 2015, conform termenelor contractuale.

Volksbank Romania îngheață cursul francilor elveţieni la nivelul înregistrat pe 31 decembrie 2014

Ca urmare a aprecierii semnificative a francul elvețian, Volksbank Romania a decis să mențină pe o perioadă de trei luni (între 20 ianuarie 2015 și 17 aprilie 2015) un curs valutar fix, de 3,8035 lei pentru 1 CHF (cursul de schimb VBRO valabil la data de 31 decembrie 2014), pentru plăţile următoarelor trei rate lunare datorate de clienţi.

Raiffeisen Bank isi diversifica oferta de economisire

Raiffeisen Bank lanseaza contul de economii Super Acces Plus cu rate de dobanda mai mari pentru clientii care isi incaseaza salariul sau pensia in cont curent deschis la banca.

BERD acorda Raiffeisen Leasing un imprumut in moneda locala

Raiffeisen Leasing imprumuta 132 de milioane de Lei de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM). Acesta reprezinta primul imprumut acordat de BERD in moneda locala acordat unei companii de leasing de pe piata romaneasca si este destinat finantarii de echipamente si vehicule.