Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

UniCredit s-a implicat cu succes în Oferta Publica Initiala a Hidroelectrica

UniCredit a acționat cu succes, în calitate de Deținător Comun al Registrului de Subscrieri în cadrul Ofertei Publice de Vânzare Hidroelectrica la Bursa de Valori București, în valoare de 1,9 miliarde de euro, cea mai mare Ofertă Publică Inițială (IPO) din România până în prezent și una din cele mai mari din Europa în 2023.

Exim Banca Românească oferă produse bancare 100% online

Exim Banca Românească pune la dispoziția persoanelor fizice platforma e-bancamea.ro prin care oferă acces facil, rapid și sigur, 100% online, la un pachet complet de produse si servicii: cont curent în lei, card de debit (Mastercard Gold), serviciul SMS Alert și Internet Banking, reunite sub denumirea Pachet eSențial. Potrivit băncii, platforma face posibilă înrolarea în numai 10 minute, de pe un telefon mobil, tabletă, laptop sau desktop, după parcurgerea a patru pași:

Radu Ciocoiu preia mandatul de CEO al Raiffeisen Leasing

Raiffeisen Leasing anunță numirea lui Radu Ciocoiu în poziția de CEO al companiei, responsabil de coordonarea strategiei și continuarea dezvoltării operațiunilor de leasing pe piața din România. Cu 18 ani de experiență în domeniul bancar, anterior acestui rol, Radu a fost, timp de trei ani, Director Executiv pentru Sectorul Public și Corporativ Regional la Raiffeisen Bank România cu o echipă alcătuită din aproape 100 de profesioniști din 8 centre corporate regionale, iar în perioada 2009 a

Garanti BBVA își consolidează parteneriatul cu BEI și semnează un acord de împrumut pentru sprijinirea firmelor mici, mijlocii și medii

Garanti BBVA își consolidează parteneriatul pe termen lung cu Banca Europeană de Investiții (BEI) și semnează un nou acord de împrumut de 24,4 milioane de euro pentru a sprijini accesul la finanțare al întreprinderilor mici, mijlocii și medii. Minimum 30% din această sumă va fi utilizată special pentru finanțarea de proiecte dedicate protecției mediului în România. Împrumutul va fi destinat sprijinirii firmelor mici și mijlocii orientate spre sustenabilitate din România, ceea ce se va traduce în continuare într-o economie românească mai ecologică.

UniCredit Bank lansează Virtual Mailbox, o nouă metodă sustenabilă de comunicare cu clienții băncii

Virtual Mailbox este un canal de comunicare digital, unidirecțional, folosit în relația dintre UniCredit Bank și clienții săi, prin accesarea site-ului www.unicredit.ro/VirtualMailbox, pentru notificări legate de contractul încheiat cu banca. Noua soluție înseamnă posibilitatea de a comunica cu clienții băncii în siguranță deplină, sustenabil, rapid, în orice moment al zilei. Virtual Mailbox va fi utilizat în special atunci când clientul nu a comunicat băncii o adresă de e-mail validă sau nu utilizează aplicațiile Mobile/Online Banking.

Început solid pentru Garanti BBVA în 2023, după un nou record în 2022

Garanti BBVA, bancă parte a Grupului Garanti BBVA România, a înregistrat în 2022 un profit net de 191 milioane de lei, cu 34,3% mai mare decât în anul precedent. Veniturile nete ale băncii au urcat la 550 milioane de lei în 2022, cu 20,1% mai mari față de 2021.

Alpha Bank Romania face recomandări pentru cumpărături online în siguranță, în sezonul estival

Odată cu începerea sezonului estival, Alpha Bank Romania readuce în atenția consumatorilor importanța protejării împotriva fraudelor cibernetice în timpul cumpărăturilor online. Alpha Bank Romania continuă campania de conștientizare și combatere a tentativelor de fraudă cibernetică, încurajând consumatorii să fie vigilenți pentru a evita fraudele asociate cumpărăturilor pentru vacanță.

Exim Banca Românească și Universitatea din Craiova, parteneriat pentru educație

Exim Banca Românească continuă să se implice în programe care se concentrează pe creșterea calității educaționale a tinerilor și a încheiat astăzi un acord de colaborare cu Universitatea din Craiova, parte integrantă a comunităţii academice europene și internaționale și una dintre cele mai importante resurse de cunoaştere și inovare din regiune. În cadrul acestui acord vor fi derulate programe pentru informarea, educarea și sprijinirea procesului de formare profesională (traininguri, workshopuri, seminarii, elaborare studii de caz etc.) a studenților universității, se vor organiza campanii de informare cu privire la furnizarea stagiilor pentru studenți și absolvenți, dar și interacțiuni cu agenții economici din comunitatea locală pentru organizarea de stagii pentru studenții și absolvenții unității de învățământ superior.

UniCredit Bank, participant la acordarea unei facilități de credit de 250 de milioane de euro companiei RCS-RDS

Alături de alte bănci din România, UniCredit Bank a participat la acordarea unui credit sindicalizat grupului RCS-RDS în valoarea totală de 250 de milioane de euro. Tranzacția a fost semnată pe 21 aprilie 2023, iar UniCredit Bank a avut rolul de Aranjor Principal Mandatat. Această tranzacție include un împrumut pe termen de până la 5 ani și o facilitate de credit revolving, cu un termen de trei ani de la data semnării. RCS&RDS va utiliza sumele împrumutate pentru refinantarea datoriilor, pentru cheltuieli de capital, investiții, în scopuri corporative generale și capital de lucru.

UniCredit a fost desemnată cea mai bună bancă sub-custode din regiunea Europei Centrale și de Est de către Global Finance

UniCredit a fost desemnată cea mai bună bancă sub-custode din Europa Centrală și de Est la premiile anuale ale revistei Global Finance. De asemenea a câștigat același premiu de cea mai bună bancă sub-custode în șase țări: Austria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Serbia și Slovenia. Premiile de Cea mai bună bancă sub-custode de la Global Finance recompensează organizațiile care oferă idei inovatoare, soluții eficiente și suport deplin în consilierea clienților.

Banca Transilvania crește accesul clienților la servicii exclusive prin lansarea Premium Banking

Banca Transilvania lansează Premium Banking, segment de business care vine cu servicii dedicate persoanelor cu economii sau investiții între 75.000 și 200.000 de euro la bancă și în companiile Grupului Financiar BT, respectiv cu venituri lunare de cel puțin 10.000 de lei, primite în cont BT. Potrivit băncii, Premium Banking se adresează pentru început exclusiv clienților din București, iar începând cu anul viitor va fi disponibil în zonele din țară în care sunt cei mai mulți clienți BT cu acest profil.

Exim Banca Românească participă la proiectul mini-reactoarelor de la Doicești alături de parteneri financiari internaționali

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat, la reuniunea G7 de la Hiroshima, pașii concreți făcuți pentru implementarea Parteneriatului pentru infrastructură și investiții globale menționând parteneriatul public-privat pentru proiectul mini-reactoarelor nucleare (SNR) din România de la Doicești, județul Dâmbovița, la care participă și Exim Banca Românească (fosta EximBank România).

Băncile din România respectă legislația națională privind modalitatea de calcul a ratelor

Comunitatea bancară a luat cunoștință despre comunicatul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) din data de 16 mai a.c. referitor la practica băncilor, potrivit căreia "rata de credit este compusă în primii ani ai creditului din 25% din soldul principal de rambursat și 75% dobândă". Cu această ocazie, comunitatea bancară subliniază că băncile din România respectă legislația națională privind modalitatea de calcul a ratelor în conformitate cu OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori și/sau OUG 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile. În fapt vorbim de o formulă de calcul practicată la nivel mondial, astfel că ANPC contestă o metodă legală de calcul a rambursării creditului folosită în întreaga lume.

Warren Buffett: 'Nimic nu mai pare sigur privind către ziua de mâine'

Warren Buffett, legendarul investitor al cărui conglomerat este văzut ca un barometru al sănătăţii economiei americane datorită portofoliului de businessuri pe care le deţine, pare că şi-a pierdut optimismul, iar cea mai recentă previziunea a sa privind situaţia economică nu arată deloc bine, scrie CNBC. Mai mult, investitorul în vârstă de 92 de ani pare că şi-a pierdut optimsimul, pentru că se aşteaptă la o scădere a veniturilor în multe dintre businessurile sale, pe fondul încetinirii economiei.

Alpha Bank Romania raportează o performanță financiară echilibrată pentru T1 2023

În primul trimestru al anului, Alpha Bank Romania și-a continuat strategia de a contribui la sprijinirea economiei, menținând în același timp o performanță financiară echilibrată bazată pe o activitate comercială susținută: Portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creștere de aproximativ 13% față de primul trimestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienților s-au ridicat la 2,96 miliarde de euro, în creștere cu 9,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Raiffeisen Bank România continuă să susțină economia românească, prin finanțarea de proiecte sustenabile

Raiffeisen Bank România anunță o performanță financiară solidă în primul trimestru al anului 2023, în contextul unei activități de creditare intense pentru toate segmentele de business și a unui profil bun de risc al clienților. Veniturile băncii s-au majorat față de anul precedent cu 28%, susținute în principal de evoluția activității de creditare pentru clienții persoane juridice, dar și de trendul ascendent al ratelor de piață în comparație cu primul trimestru al anului 2022. Veniturile nete din comisioane au înregistrat o creștere ușoară de 1% an la an, datorită unei activități tranzacționale intensificate în zona de carduri, dar și din schimburi valutare.

eDesign by Schneider Electric - aplicație web care proiectează și bugetează instalații electrice pentru proiecte rezidentiale în timp real

eDesign, aplicația web by Schneider Electric, vine în ajutorul designerilor de interior realizând configurarea aparatajului și a tabloului electric pentru apartamente și case, calculând și un buget estimativ al instalațiilor electrice. Aplicația eDesign ajută la proiectarea rapidă a configurațiilor personalizate conform specificațiilor clienților, astfel încât ofertele concrete pot fi trimise către aceștia într-un timp foarte scurt.

Garanti BBVA România finanțează dezvoltarea proiectului aquapark Amazonia din Timișoara

Garanti BBVA a acordat companiei Prompt Real Estate Solution un credit de investiții în valoare de 5,9 milioane euro pentru a susține dezvoltarea aquaparkului Amazonia, care va deveni cel mai mare complex de acest gen aflat în administrație privată, din partea de vest a țării. Pe lângă finanțarea acordată de Garanti BBVA, s-au realizat investiții adiționale în valoare de 14 milioane de euro, din care 42% au fost finanțate prin fonduri europene. Prin construirea complexului Amazonia au fost create 150 de locuri de muncă.

EximBank continuă campania de economisire

EximBank continuă campania de economisire pentru persoane fizice și lansează Depozitul PLUS, un produs care bonifică cu o dobândă atractivă depozitele noi în lei pe șase luni și pe cele în euro constitute pe o perioadă de 6 sau 12 luni. Astfel, pentru depozitele în lei constituite din fonduri noi pe o perioadă de 6 luni, banca acordă o dobândă de 7,75% pe an.

Patria Credit anunță creșterea cu 22% a portofoliul de credite și un profit de 1,55 milioane de euro pentru 2022

Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară parte a Patria Bank Group, a înregistrat în 2022 un profit net de 1,55 milioane de euro și a raportat o creștere a portofoliului cu +22%, la o valoare de 32,5 milioane de euro. Printre instituțiile financiare bancare locale, Patria Credit este cel mai mare finanțator al fermelor mici, sub 10 ha, din mediul rural, peste 74% dintre micro creditele acordate fiind oferite cu garanție europeana, prin parteneriatul strategic cu Fondul European de Investiții și programele EaSI și InvestEU.