Links Sitemap Business Linker Sitemap

Financial

Elevii din România sunt invitați să se înscrie la o nouă ediție a concursului European Money Quiz

Asociația Română a Băncilor (ARB) și Institutul Bancar Român (IBR) invită elevii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani să se înscrie la concursul european de educație financiară European Money Quiz. Anul acesta, finala națională va avea loc online la data de 23 martie, ora 12:00, urmând ca finala europeană să se desfășoare la data de 16 mai 2023, la Bruxelles. Gazda competiției naționale din acest an va fi Andrei Șelaru (Selly). Cel mai bine clasați doi elevi la finala națională își vor testa cunoștințele în materie de educație financiară la finala europeană, alături de elevi din 30 de țări. Câștigătorii vor primi titlul de "Campioni europeni ai banilor" în 2023, dar și premii în bani.

UniCredit Bank anunță lansarea programului Noua Casă 2023

UniCredit Bank propune clienților o nouă campanie pentru creditele ipotecare/imobiliare, cu dobândă fixă de la 6,9%/an în primii 5 ani, DAE de la 8,15%, și un premiu în valoare netă de 2.000 de lei, disponibil atât pentru achiziția unei noi locuințe cât și pentru refinanțare, și anunță totodată participarea în programul Noua Casă 2023.

Banca Transilvania a crescut finanțările acordate în 2022

Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul anului trecut la 140,5 miliarde lei. Creditele au crescut până la 68 miliarde lei, iar depozitele au ajuns la 119,7 miliarde lei, din care 79,9 miliarde lei sunt ale clienţilor persoane fizice, iar 39,85 miliarde lei, ale persoanelor juridice. Profitul net consolidat al Grupului Financiar BT este de 2.488,4 milioane lei, din care cel al băncii, de 2.178 milioane lei. Profitul operațional al băncii a crescut la 2.698,7 milioane lei. Eficienţa operaţională a băncii, reflectat de raportul cost/venit, s-a păstrat la nivelul confortabil de 49,7% datorită bunei gestionări a costurilor şi eficientizării prin digitalizarea proceselor.

Raiffeisen Bank România raportează rezultate financiare pozitive și capitalizare solidă în 2022

Raiffeisen Bank a înregistrat anul trecut active totale de peste 60 de miliarde lei, crescând cu 5%, an la an, soldul de credite nete al băncii a ajuns la 39,5 miliarde de lei, cu 22% mai mult față de finalul anului 2021, iar depozitele clienților au ajuns la aproape 50 de miliarde de lei în 2022, similar cu nivelul din 2021. Venitul total al băncii a înregistrat o creștere de 22% în 2022 față de 2021, atingând nivelul de 3,2 miliarde de lei, iar profitul net înregistrat pentru 2022 a fost de 1,2 miliarde de lei, cu 56% mai mare față de anul anterior. Cheltuielile operaționale ale băncii au ajuns la aproximativ 1,5 miliarde de lei, crescând cu 14%, an la an.

Alpha Bank România susține mediul antreprenorial fiind partener în cadrul Programului IMM INVEST Plus 2023

Alpha Bank România își reafirmă și în 2023 angajamentul de susținere a mediului de afaceri românesc prin participarea activă în cadrul Programului IMM INVEST PLUS la nivelul tuturor componentelor acestuia: IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest și Innovation. Programul are ca principale priorități dinamizarea producției locale, susținerea construcțiilor inclusiv în zona "green", stimularea productivității și competitivității în domeniul agricol, precum și sprijinirea proiectelor cu componentă inovatoare și digitală.

UniCredit Bank susține companiile în realizarea proiectelor de investiții pentru creșterea eficienței și realizarea tranziției energetice

Ca parte a angajamentului asumat de a juca un rol central în facilitarea tranziției către o economie mai durabilă, în conformitate cu strategia și planul strategic de ESG, UniCredit Bank susține companiile în demersurile pe care le întreprind pentru creșterea eficienței și obținerea independenței energetice.

Succesul operațiunilor UniCredit primește recunoaștere în cadrul Euromoney Trade Finance Survey

Rezultatele sondajului Euromoney Trade Finance Survey din acest an au confirmat din nou UniCredit drept un jucător de top în domeniul serviciilor de trade finance din întreaga Europă, banca obținând 22 de premii la diferite categorii și zone geografice. Sondajul, aflat acum în cel de-al 12-lea an, reunește feedback de la aproximativ 12.000 de companii și instituții financiare, oferind dovezi puternice în susținerea pachetului de soluții UniCredit, a serviciilor de top oferite clienților, dar și a unei înțelegeri complexe asupra piețelor.

BT Mic a finanțat peste 1.000 de afaceri mici prin InvestEU

BT Mic a finanțat peste 1.000 de afaceri mici în decurs de patru luni, prin programul InvestEU, intermediat de Fondul European de Investiții (FEI). Pentru antreprenorii aflați la început de drum, parteneriatul, anunțat anul trecut, înseamnă oportunități de finanțare cu garanție europeană. BT Mic este prima instituție din România care a semnat o nouă colaborare cu FEI în cadrul InvestEU.

Alpha Bank România finanțează achiziția de locuințe prin programul Noua Casă și în 2023

Alpha Bank România continuă acordarea de credite "Noua Casă" și în ediția din acest an a programului de facilitare a achiziției de locuințe. Banca oferă creditul "Alpha Housing Noua Casă" cu o dobândă de 2% + IRCC (indicele de referință pentru creditele consumatorilor) și comision 0 pentru analiza dosarului.

Un număr de 250.000 de copii și tineri de până în 18 ani au cont la Banca Transilvania

Printre deținătorii de cont la Banca Transilvania se numără 250.000 de copii și tineri cu vârsta de până în 18 ani. Potrivit băncii, peste 95% dintre aceștia au intrări recurente în cont - alocații, burse și bani de la familie. Cei de peste 14 ani, care pot avea și card, preferă plățile cu cardul la comercianți și cumpărăturile online.

Raiffeisen Bank a susținut finanțarea a peste 2.300 de credite pentru clienți prin IMM Invest în 2022

Raiffeisen Bank este unul dintre partenerii principali ai FNGCIMM, FGCR și FRC în programul IMM Invest și rămâne, încă de la aderarea la acest program în 2020, unul dintre jucătorii cheie din piață. În 2023 ne propunem să păstram dinamica anului precedent, când Raiffeisen Bank raportează o performanță notabilă în acordarea de credite in cadrul programelor guvernamentale desfășurate sub sigla IMM INVEST.

UniCredit lansează credite pre-aprobate pentru companiile cu cifră de afaceri de maxim 1 million de euro

UniCredit lansează noi împrumuturi pre-aprobate pentru a sprijini întreprinderile mici din șapte țări din Europa Centrală și de Est: România, Bulgaria, Croația, Serbia, Cehia, Slovacia și Ungaria. Potrivit băncii, prin introducerea acestei soluții de creditare, clienții UniCredit vor avea acces la limite mai mari pentru susținerea sau creșterea activităților lor, cu mai puțină documentație și fără nevoia de garanții suplimentare. Suma și perioada împrumuturilor pre-aprobate sunt adaptate pentru a răspunde nevoilor locale specifice din fiecare țară.

Valoarea brandului Banca Transilvania trece de 500 de milioane USD

Banca Transilvania depășește două praguri în clasamentul Brand Finance Banking 500 2023: valoarea brandului trece de 500 milioane USD (513 milioane USD) și intră top 300, fiind pe locul 297. De asemenea, este pe locul 7 în Top 10 Strongest Banking Brands Worldwide, Analiza a fost realizată de Brand Finance, firmă globală independentă de evaluare și strategie de brand. Conform acesteia, valoarea unui brand este beneficiul economic net pe care l-ar obține un proprietar prin licențierea brandului.

UniCredit Consumer Financing lansează o ofertă pentru Creditul de Realizări Personale în lei, cu dobândă anuală fixă de la 7,99%

UniCredit Consumer Financing lansează o ofertă pentru produsele de creditare de nevoi personale fără ipotecă, în lei, cu dobânzi fixe - Creditul de Realizări Personale, cu reduceri de dobândă aplicate gradual, în funcție de tranșele de sume împrumutate și de îndeplinirea anumitor condiții.

Băncile resping fără motiv doar 4,5% din cererile trimise de consumatori către CSALB

Anul 2022 este cel mai eficient an în relația dintre consumatori, bănci și IFN-uri, în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Au vut loc cele mai multe negocieri încheiate cu împăcarea părților; 145 de procese au fost închise pentru că părțile au dorit o rezolvare amiabilă; IFN-urile au rezolvat direct aproape 40% din solicitările care le-au fost adresate, iar beneficiile totale obținute în urma negocierilor au fost cele mai mari din ultimii 7 ani.

UniCredit Bank își extinde portofoliul de fonduri de investiții în parteneriat cu Amundi Asset Management

UniCredit Bank, împreună cu partenerii de la Amundi Asset Management, companie din top 10 mondial în ceea ce privește activele administrate1, lansează patru noi fonduri de investiții tematice cu componenta ESG, care propun investitorilor oportunități de diversificare a portofoliilor aliniate celor mai noi tendințe din piață în ceea ce privește dezvoltarea durabilă.

RaiffeisenBank Romania anunță schimbări în echipa managerială a Raiffeisen Asset Management (RAM) și a diviziei de private banking, Friedrich Wilhem Raiffeisen (FWR)

Începând cu 1 februarie 2023, RaiffeisenBank îl numește în rolul de CEO al RAM pe Adrian Negru. Această nominalizare devine efectivă după aprobările autorității de supraveghere..Adrian Negru are o experiență profesională de 16 ani, cea mai mare parte a acesteia fiind în domeniul investițiilor, atât în cadrul Raiffeisen Asset Management cât și în Raiffeisen Bank.

Contextul geopolitic și macroeconomic continuă să afecteze evoluția piețelor financiare

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat "Raportul privind evoluția pieței de capital în primele nouă luni ale anului 2022", subliniind că evoluțiile piețelor financiare internaționale rămân influențate de gradul ridicat de incertitudine ce caracterizează contextul geopolitic și macroeconomic actual, ca urmare a războiului din Ucraina, a creșterii ratelor inflației, dar și a situației din China (criza imobiliară și protestele masive din marile orașe pe fondul politicii a

EximBank acordă garanții de stat și credite cu dobândă subvenționată din această lună

Companiile mari și IMM-urile cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei pot aplica din 15 decembrie 2022 pentru garanții de stat și credite cu dobândă subvenționată în cadrul noii scheme de ajutor de stat, derulată prin intermediul EximBank, menită să asigure lichiditate și accesul la finanțare al firmelor care se confruntă cu dificultăți în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Alpha Bank România: opt sfaturi pentru cumpărături online în siguranță

Alpha Bank România a demarat o campanie de conștientizare și combatere a tentativelor de fraudă cibernetică, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, în sezonul de cumpărături. In perioadele cu oferte și reduceri de preț crește interesul pentru cumpărături online, dar și riscul ca utilizatorii de carduri să cadă pradă unor tentative de fraudă, astfel că Alpha Bank România și-a intensificat eforturile de comunicare directă către clienți și de educație digitală.