Links Sitemap Business Linker Sitemap

Joseph Stiglitz, câştigător al Premiului Nobel pentru Economie spune NU monedelor virtuale

606 afisari
Joseph Stiglitz, reputatul economist câştigător al Premiului Nobel pentru Economie şi unul dintre cei mai respectaţi profesori universitari, nu este un fan al monedei virtuale bitcoin. Stiglitz a cerut ca moneda virtuală să fie "scoasă în afara legii", spunând că este utilizată mai ales în scopuri ilegale, precum spălarea de bani şi evaziunea fiscală, potrivit
În timpul unui interviu acordat Bloomberg Television, cu ocazia întâlnirii de la Davos, Stiglitz a explicat că bitcoin încearcă să rezolve o problemă care nici măcar nu exista, până la apariţia criptomonedelor.
„Avem un motor de schimb, se numeşte dolar american”, a declarat Stiglitz. „Putem tranzacţiona această monedă. De ce îşi doresc oamenii bitcoini? Pentru discreţie”.
 
Sistemul bancar poate implementa cu succes metodele de plată digitală, a adăugat Stiglitz, „dar pentru asta nu ai nevoie de bitcoin”.
„Cred că dacă criptomoneda ar fi reglementată în aşa fel încât să nu mai permită spălarea de bani şi alte lucruri, nimeni nu va mai fi interesat de bitcoin”, a spus Stiglitz. „Prin reglementarea acestor abuzuri se reglementează, de fapt, dispariţia bitcoinului”.

Preţul criptomonedei s-a prăbuşit recent, după ce atinsese o valoare de 20.000 dolari. Declinul a fost determinat de reglementarea bitcoinului în ţări precum China şi Coreea de Sud.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza