Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bosch formează o alianță împotriva cancerului

1559 afisari
Spitalul Robert Bosch (RBK), Robert Bosch Stiftung și Grupul Bosch își unesc forțele pentru a lupta împotriva cancerului. Cei trei parteneri au format o alianță și au demarat mai multe inițiative. Elementele care stau la baza alianței sunt reprezentate de centrul nou înființat Robert Bosch Centrum für Tumorerkrankungen (RBCT: Centrul Robert Bosch pentru tumori) din Stuttgart și alianța planificată cu Deutsches Krebsforschungszentrum (DKFZ: Centrul german pentru cercetare în domeniul cancerului).
Reprezentanții RBK și DKFZ au semnat o declarație de intenție în acest sens în iulie 2016. Robert Bosch Stiftung pune la dispoziție fonduri suplimentare pentru a sprijinii înființarea RBCT. Aceasta oferă deja spitalului RBK finanțare de bază pentru proiecte de cercetare medicală. Până în 2020, se vor aloca 24 de milioane de euro special pentru cercetarea în domeniul cancerului. Grupul Bosch va oferi, angajaților săi care suferă de cancer, acces la cele mai recente metode de diagnosticare oferite de RBK și DKFZ. Acesta va pune la dispoziție aproximativ un milion de euro în fiecare an în acest scop. „Spitalul, fundaţia și compania fac parte din lumea Bosch și împărtășesc valorile lui Robert Bosch. El a fost un model de responsabilitate socială, înființând Spitalul Robert Bosch în 1940. Prin alianța noastră împotriva cancerului continuăm acest angajament față de asistența medicală, fiecare partener în funcție de mijloacele de care dispune” a declarat profesorul Joachim Rogall, director executiv al Robert Bosch Stiftung.

Incidența cancerului continuă să crească
Această mișcare este determinată de creșterea semnificativă continuă a incidenței cancerului la nivel mondial. Organizația Mondială a Sănătății preconizează creșterea incidenței anuale a bolii la aproximativ 20 de milioane de cazuri până în anul 2025.  În anul 2012 numărul ajungea deja la 14 milioane. La nivel mondial, cancerul este pe locul doi după bolile cardiovasculare în clasamentul cauzelor de deces. Doar în Germania aproximativ 224.000 de oameni mor din cauza cancerului în fiecare an.

Cele mai recente descoperiri din cercetare pentru cel mai bun tratament posibil
Noul centru RBCT va face parte din Spitalul Robert Bosch, cercetarea în comun cu DKFZ consolidând în special activitățile sale de cercetare în domeniul cancerului. La RBK, pacienții care suferă de cancer vor fi tratați în parteneriat cu spitalul universitar din Tübingen. Acest parteneriat, cunoscut sub numele Comprehensive Cancer Center Tübingen-Stuttgart (Centrul global de cancer Tübingen-Stuttgart), funcționează cu succes din 2014. „Printr-o colaborare strânsă cu clinica universitară Tübingen și DKFZ, dorim să folosim oncologia modernă de precizie pentru a oferi pacienților un tratament individualizat. Se vor lua în considerare cele mai recente descoperiri din cercetarea în domeniul cancerului, oferind astfel cea mai promițătoare formă de tratament” a declarat profesorul Mark Dominik Alscher, directorul medical al Spitalului Robert Bosch. „Finanțarea completă va fi utilizată pentru a înființa un centru de cercetare și pentru a angaja mai mulţi specialiști în echipa medicală. În plus, există un plan de înființare a două catedre universitare pentru a sprijini activitatea de cercetare în acest domeniu.”

Pacienții beneficiază de un transfer rapid al rezultatelor cercetării
„Suntem încântați să avem un partener atât de puternic precum această alianță Bosch” a declarat profesorul Michael Boutros, conducătorul științific în funcție al DKFZ. „Prin înființarea de noi catedre dorim să impulsionăm cercetarea inovatoare în domeniul cancerului de care vor beneficia pacienții.” Cu un personal de peste 3000 de angajați, DKFZ este cel mai mare institut de cercetare biomedicală din Germania. În cadrul DKFZ, peste 1000 de oameni de știință studiază cauzele cancerului, înregistrează factorii de risc de cancer și explorează strategii noi pentru a împiedica dezvoltarea cancerului. Aceștia descoperă metode noi de diagnosticare a tumorilor cu precizie crescută și de tratare mai eficientă a pacienților care suferă de cancer. Împreună cu clinica universitară din Heidelberg, DKFZ a înființat Nationales Centrum für Tumorerkrankungen (NCT: centrul național pentru tumori), în care se aplică în practica clinică abordări promițătoare din cercetarea cancerului. Combinația dintre tratamentul excelent al cancerului și cercetarea DKFZ de calibru înalt joacă un rol important în îmbunătățirea perspectivelor pacienților care suferă de cancer.

Bosch oferă un program pentru a sprijini angajații companiei
În viitor, Grupul Bosch intenționează să ofere angajaților săi care suferă de cancer asistenţă care nu se va limita doar la îngrijirea standard oferită de asigurarea obligatorie de sănătate. „Fiind o companie dedicată etosului „Tehnică pentru o viață”, ne-am angajat, alături de partenerii noștri, în lupta împotriva cancerului” a declarat Volkmar Denner, Directorul Executiv al Bosch. Începând cu acest moment, angajații care suferă de cancer vor avea acces la cele mai recente teste de diagnosticare în cadrul RBK, plătite de companie. Ca parte din inițiativa OncoCure, această ofertă va fi disponibilă, la început, angajaților din Germania. Mai târziu, va fi extinsă pentru forța de muncă din întreaga lume. În acest scop, compania pune la dispoziție aproximativ un milion de euro în fiecare an. „Obiectivul nostru este clar: dorim să utilizăm diagnosticarea de precizie pentru a îmbunătăți perspectivele tratării cu succes a cancerului. Acest lucru va ajuta angajații afectați, familiile lor, prietenii lor și, nu în ultimul rând, colegii lor. În acest sens, urmăm exemplul fondatorului nostru, Robert Bosch”, a declarat Denner.
Citeşte mai multe despre: Bosch

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza