Links Sitemap Business Linker Sitemap

Real estate

Consorțiul TPG și PAG a încheiat achiziția companiei Cassidy Turley

Compania DTZ anunță fuziunea Cassidy Turley - DTZ care operează de acum înainte ca o singura firmă globală după finalizarea achiziției Cassidy Turley de către consorțiul privat de investiții TPG Capital, PAG Asia Capital și Fondul de pensii al cadrelor didactice din Ontario. Consorțiul a achiziționat DTZ în noiembrie 2014.

Kuehne + Nagel lanseaza proiectul de constructie a unei unitati de depozitare in Singapore

Kuehne + Nagel lanseaza proiectul de constructie a unui centru logistic build-to-suit (BTS) in vestul orasului Singapore. In prezenta lui Karl Gernandt, Presedinte al Kuehne + Nagel International AG, o ceremonie grandioasa a fost tinuta pentru a marca cea mai recenta aditionare la reteaua globala a furnizorului de servicii logistice.

Companiile de IT&C continuă să domine piața spațiilor de birouri

Prima jumătate a anului a fost marcată de o revenire a interesului chiriașilor pentru noi spații de birouri, generând un total take-up de 128.500 m2, din care net take-up-ul a fost de aproximativ 55.000 m2, o creștere de 40% comparativ cu perioada similară în 2013, potrivit raportului de piață publicat de Colliers International România.

Nuclearelectrica a demarat miercuri procedura de selectare a investitorilor care vor deține pachetul majoritar din societatea de proiect pentru realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, potrivit unui comunicat al companiei.

Helios Phoenix extinde Olympian Parks cu peste 20.000 mp

Helios Phoenix, proprietarul unic al portofoliului industrial Olympian Parks, anunță atingerea unui grad de ocupare de 100% și planurile de extindere a celor două parcuri din Brașov si Timișoara cu peste 20.000 mp. Colliers International administrează cele două parcuri logistice încă din 2011.

Vanzari record in luna iulie la Citadella Titan

Citadella Titan, ansamblul cu cele mai inalte blocuri din cartierul bucurestean Titan, a vandut in luna iulie a acestui an 19 apartamente, inregistrand astfel un record in ceea ce priveste numarul de unitati vandute intr-o luna de vara. Valoarea totala a vanzarilor inregistrate este de 961.994 euro plus TVA 5%. Potrivit companiei, majoritatea cumparatorilor au optat pentru apartamentele cu 2 si 3 camere, urmate in ordinea preferintelor, de garsoniere.

Colliers asistă Stabrucks în deschiderea primei cafenele într-un parc de birouri

Lanțul de cafenele Starbucks va deschide o unitate cu o suprafață de 200 mp în Novo Park, parcul de birouri din nordul Bucureștiului deținut de omul de afaceri Liviu Tudor. Tranzacția de închiriere a fost asistată de Colliers International și reprezintă prima extindere Starbucks într-un proiect de birouri din ultimii ani.

Flash Office Solutions optează pentru Armand Business Center

Colliers International România a intermediat tranzacţia de închiriere prin care compania Flash Office Solutions a preluat un spaţiu de cca 600 mp în clădirea de birouri Armand Business Center din centrul Bucureştiului.

Neocity Group finalizează vânzarea City Park Mall of Constanța

Asistat de Colliers International, Neocity Group a vândut către NEPI (New Europe Property Investors) City Park Mall of Constanța, ce are o suprafață de aproximativ 29,000 mp, în cadrul unei tranzacții de 81 milioane de euro, încheiate la finalul anului trecut. Centrul comercial a fost livrat în 2008 şi găzduieste chiriaşi cum ar fi Cora, Zara, Bershka, Pull & Bear, Koton, LC Waikiki, Mango şi Domo.

EPS lansează noua ediţie a Indicelui Proprietăţilor Rezidenţiale

Eurobank Property Services (EPS) a anunţat lansarea celei mai noi ediţii a Indicelui Proprietăţilor Rezidenţiale pentru piaţa din România, acoperind dezvoltările din al patrulea trimestru al anului 2013 şi indicii anuali din 2013. Indicele Proprietăţilor Rezidenţiale EPS include evoluţia istorică începând cu 2005 şi până în prezent.

Generatia Y are un impact semnificativ asupra retailului modern

In urma aplicarii setului de cercetari Retail Metrics, DTZ Echinox a constatat ca, odata cu maturizarea generatiei Y, generatia nascuta intre anii 1981 si 1987, practic prima generatie care a crescut cu precursorul retailului modern, consignatia, o generatie care a beneficiat din plin de progresul tehnologiei si care s-a orientat in principal pe profesii din industria IT si domeniul bancar, comportamentul general fata de retail s-a schimbat.

Profitul IMMOFINANZ s-a majorat cu 50%

IMMOFINANZ a anunțat că profitul său net a crescut în prima jumătate a anului financiar 2013/14 cu mai mult de 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu această ocazie, compania a precizat de asemenea că rezultatele operaționale au înregistrat o ușoară scădere datorită vânzării extinse de proprietăți.

Adama începe construcția ultimei faze de dezvoltare din Copou Bellevue

Dezvoltatorul imobiliar Adama, deținut integral de IMMOFINANZ Group, a anunțat oficial începerea lucrărilor de construcție pentru ultima fază de dezvoltare a ansamblului rezidențial Copou Bellevue din Iași.

Raport Colliers arată că orașele mici devin principalele opțiuni de expansiune în retail

În următoarea perioadă, sunt anunțate o serie de proiecte în București și în doua dintre cele mai mari cinci orașe din țară. Cu toate acestea, există interes din partea dezvoltatorilor si pentru orașele mai mici, ca urmare a competiției reduse, care ar putea genera vânzări sustenabile pentru retailerii potriviți, arată cel mai nou raport de piață realizat de Colliers Internațional.

Noi retaileri analizează extinderea pe piața locală

Pe fondul evoluției pozitive a pieței de retail de la nivel european, România captează din ce în ce mai mult atenția investitorilor și a brandurilor noi din retail, potrivit celor mai recente date publicate de Colliers International la MAPIC 2013.

PayPoint închiriază spaţiu în clădirea de birouri Romana Offices

Colliers International România a intermediat tranzacţia de închiriere prin care compania PayPoint România a preluat un spaţiu de 500 mp în clădirea de birouri Romana Offices din Bucureşti.

Adama include în ofertă servicii de concierge

Dezvoltatorul imobiliar Adama anunță includerea unor noi facilități de care vor beneficia locatarii proiectului rezidențial Evocasa Selecta din București. Astfel, începând cu luna august 2013, toate persoanele care vor achiziționa un apartament în incinta ansamblului aflat în zona Foișorul de Foc vor avea la dispoziție în mod automat servicii concierge asigurate de compania Consiergo.

Floreasca Park introduce un sistem inovativ de incalzire si racire

Portland Trust a prezentat puturile de 120 de metri adancime, una din principalele componente ale sistemului inovativ de incalzire si racire care urmeaza sa fie implementate in cadrul cladirii de birouri Floreasca Park.

Profi închiriază un depozit în cadrul LogCenter Ploieşti

DTZ Echinox a anunţat închirierea de către retailerul Profi a unui depozit cu suprafaţa de 15,000 mp din proiectul LogCenter Ploieşti, deţinut de IMMOFINANZ Group.

Uvertura Mall din va găzdui un cinematograf multiplex

Uvertura Mall din Botoşani va găzdui un cinematograf multiplex, având cinci săli de cinema cu un total de 500 de locuri, dintre care trei săli cu sistem digital de proiecţie 3D.