Links Sitemap Business Linker Sitemap

Fundația UniCredit, în colaborare cu UniCredit Bank, sprijină proiecte educaționale în România, în cadrul ediției pilot a programului Call for Education - România & Bulgaria

329 afisari
"Call for Education - România & Bulgaria" este o inițiativă lansată de Fundația UniCredit pentru organizații non-profit din România și Bulgaria, care tocmai s-a încheiat. Astfel, două proiecte educaționale din România și două din Bulgaria au primit contribuții totalizând aproximativ 500.000 de euro. După încheierea ediției pilot, din România și Bulgaria, Fundația UniCredit alocă 3 milioane de euro pentru "Call for Education Europe". Astfel, a fost lansată prima ediție a inițiativei dedicată susținerii programelor educaționale de către organizațiile non-profit care operează în alte 10 țări din Europa în care Grupul UniCredit este prezent: Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Italia, Serbia, Slovacia și Slovenia.
Directorul General al Fundației UniCredit, Silvia Cappellini s-a aflat la București să se întâlnească cu asociațiile care au câștigat finanțările alocate pentru  proiecte educaționale în România, prilej cu care a subliniat: “Fundația UniCredit și-a fixat drept obiectiv stimularea potențialului  generațiilor viitoare europene prin asigurarea de oportunități egale în educație” .
Proiectele câștigătoare în România sunt: “Minți antrenate pentru succes” al Asociației Ana și Copiii și “Profesia – către o viziune a viitorului meu” al Asociației Hands across Romania. Proiectele alese vor crește nivelul de educație în România pentru elevi cu vârste intre 11 și 19 ani, concentrându-se pe combaterea abandonului școlar, accesul la studii superioare și dobândirea de competenţe adaptate pieţei muncii.
“În societatea românească există o preocupare mare legată de combaterea abandonului școlar și a inegalităților în educație în comunitățile vulnerabile. Nu putem decât să ne bucurăm atunci când un partener puternic precum Fundația UniCredit este alături de asociațiile non-profit care și-au făcut un scop din susținerea copiilor care au nevoie de ajutor pentru a recupera decalajul educațional. <Call for Education> reprezintă o șansă concretă în educația multor copii din comunitățile noastre, o investiție ale cărei rezultate se măsoară în destine schimbate în bine”, a spus Feza Tan, CEO - Ad Interim si Deputy CEO al UniCredit Bank România.
Proiectele câștigătoare în România – scurta prezentare
“Minți antrenate pentru succes” al asociației Ana și Copiii - oferă copiilor vulnerabili din București și Ilfov instrumentele de care au nevoie pentru a se dezvolta ca adulți funcționali și integrați în societate, prin intervenții în educația lor, susținere și servicii de consiliere pentru părinți și educatori, precum și prin implicarea voluntarilor.
„Înțelegem că este mare nevoie de Centre de Sprijin Educațional în fiecare sat și cartier din România și ne dorim să contribuim cât mai mult la acest lucru. Dincolo de cele 3 Centre pe care le coordonăm deja în București, județele Prahova și Călărași, în 2020 am început construcția de la zero a celui mai mare Centru de Sprijin Educațional din România, cu o capacitate totală zilnică pentru 200 de copii. Noul Centru va fi deschis anul acesta, iar Fundația UniCredit este unul dintre principalii parteneri în susținerea activităților de aici. Ne dorim ca fiecare copil vulnerabil sa găsească sprijinul de care are nevoie în comunitatea lui!', a declarat Mihaela Voivozeanu, președintele asociației Ana si Copiii.
“Profesia – către o viziune a viitorului meu” al  asociației Hands across Romania - asigură oportunități de instruire pentru copii din comunități vulnerabile, punându-i în legătură directă cu agenți economici și reducând rata de abandon școlar prin deprinderea unei profesii și ajutând la asigurarea necesarului de muncitori calificați pe piața muncii din România.
„Suntem foarte încântați să vedem că sectorul privat susține comunitatea, o companie privată care susține nevoia unei piețe a muncii de calitate. 100 de copii vor avea oportunitatea de a avea o profesie și o viață decentă. Investițiile în educație sunt esențiale pentru dezvoltarea unei societăți prospere și echitabile. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că fiecare individ are acces la o educație de calitate care să-l pregătească pentru provocările viitorului. Guvernele, organizațiile private și indivizii trebuie să-și aducă aportul pentru o dezvoltare durabilă. Investițiile în educație asigură un viitor mai bun pentru toți.” a declarat Mihaela Sandu, președintele Hands across Romania.
Citeşte mai multe despre: UniCredit Bank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza