Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom prezintă soluția AI de mentenanță preventivă MainBot, câinele robot expert în diagnosticarea trenurilor

300 afisari
În cadrul târgului Viva Technology care se desfășoară în aceste zile la Paris, Alstom, lider mondial în mobilitatea sustenabilă și inteligentă, demonstrează publicului larg că transportul feroviar este alegerea inteligentă din punct de vedere social, economic și de mediu. Alstom oferă o gamă de soluții de mobilitate inovatoare și sustenabile, oriunde sunt necesare în lume.
Pe fondul tranziției ecologice și al nevoilor de mobilitate în creștere determinate de accelerarea urbanizării, sectorul feroviar este din ce în ce mai dinamic. Cu o cotă de 2% din totalul emisiilor de carbon generate de sectorul transporturilor, calea ferată este de departe cel mai eficient și mai curat mod de transport din lume, fie pentru deplasări de mare viteză pe distanțe lungi, fie pentru deplasări urbane scurte.
Alstom demonstrează cum inteligența artificială și roboții pot monitoriza "sănătatea trenurilor” pentru a îmbunătăți fiabilitatea și disponibilitatea serviciilor feroviare. Alstom prezintă la VivaTech un „câine robot” dedicat optimizării operațiunilor de mentenanță, pentru un sistem feroviar sigur și fiabil.

Numit MainBot, robotul inteligent al Alstom specializat în servicii de mentenanță este un instrument important pentru îmbunătățirea calității mentenanței. Robotul poate naviga autonom pe rute predefinite din depou, pentru a efectua inspecții vizuale și măsurători. Adaptabil la multe medii, cercetează diverse părți ale trenului și poate evita obstacolele și chiar urca pe scări. Robotul poate stoca automat imagini filmate și fotografii și poate recunoaște activele feroviare prin soluția de inteligență artificială dezvoltată de Alstom.

Potrivit companiei, soluția AI permite optimizarea mentenanței preventive prin detectarea posibilelor defecțiuni înainte ca ele să se producă. Acest lucru ajută la o mai mare disponibilitate a flotei și o fiabilitate crescută, prin reducerea timpilor de reparație și evitarea mentenanței excesive.
Datorită inteligenței artificiale, soluția reduce timpul necesar pentru inspecții vizuale, reduce consumul de materiale, îmbunătățește ergonomia și conditiile de lucru pentru personalul din depouri. Fiind compatibil cu soluția digitală de mentenanță HealthHubTM a Alstom, permite operatorului de mentenanță să gestioneze eficient flota și activitățile de mentenanță pentru a asigura cea mai mare disponibilitate posibilă.

Acest proiect a fost propus în programul intern de inovare al Alstom I NOVE YOU 2022/2023 și a primit o medalie de argint. Concursul I NOVE YOU este conceput pentru a acorda premii celor mai bune proiecte de inovare din cadrul Alstom care au dovedit deja rezultate pozitive.
Inovația este cheia pentru reducerea impactului nostru asupra mediului și pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2035, cu soluțiile dezvoltate de Alstom. Fiind în centrul ADN-ului Alstom, inovația creează valoare și ilustrează poziția de lider a Alstom în industrie. De asemenea, Alstom încurajează inovarea deschisă prin crearea de parteneriate cu un număr mare de universități, centre de cercetare, startup-uri etc, pentru a-și consolida capacitățile de inovare, în conformitate cu strategia pe termen lung a companiei la nivel global.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza