Links Sitemap Business Linker Sitemap

Tramvaiele Alstom Citadis X05 intră în operare comercială la Atena

952 afisari
Cea mai recentă generație de tramvaie produse de Alstom, Citadis X05, a intrat în serviciul de pasageri la Atena. Circulând pe o linie care se întinde din centrul Atenei până la mare, se estimează că peste 60.000 de pasageri vor circula cu tramvaiele Citadis în fiecare zi. Înainte de intrarea în serviciul de pasageri, cele 25 de tramvaie au finalizat cu succes teste dinamice fără pasageri totalizând peste 15.000 de kilometri pe rețeaua urbană a capitalei Greciei, pentru o funcționare sigură și fiabilă.
"În ciuda pandemiei, am reușit să livrăm aceste tramvaie la timp, ceea ce ne bucură foarte mult. Alstom s-a angajat să îmbunătățească experiența pasagerilor cu material rulant confortabil și modern, sporind în același timp capacitatea. Citadis X05 reprezintă cea mai recentă evoluție a unei game de tramvaie de succes. În timpul testelor recent încheiate, Citadis X05 și-a dovedit din nou fiabilitatea și performanța, arătând în același timp că stilul și eleganța sa sunt foarte potrivite pentru Atena”, a declarat Stavros Vlachos, Managing Director Alstom Grecia.
Cele 25 de tramvaie comandate în 2018 de Attiko Metro, autoritatea de transport urban din Atena, sunt primele tramvaie Alstom care circulă în Grecia. Acestea vor avea o viteză maximă de 70 km/h pe rețeaua existentă a orașului, precum și pe orice extinderi planificate. Pe lângă producția și furnizarea tramvaielor, compania Alstom furnizează servicii de testare și instruire la fața locului, trei ani de garanție, precum și piese de schimb pentru vehicule.
Tramvaiele moderne Citadis X05 completează flota existentă de vehicule feroviare ușoare pentru utilizarea în rețeaua urbană din Atena și orașul-port Pireu. Tramvaiele cu cinci secțiuni au 33,42 metri lungime și 2,40 metri lățime, cu o capacitate maximă de 294 de pasageri. Ușile duble pe toată lungimea tramvaiului asigură o accesibilitate sporită.
Potrivit companiei, gama Citadis X05 oferă o experiență superioară pasagerilor, având cu 20% mai multă suprafață vitrată, tehnologie LED pentru iluminare omogenă și eficientă, sistem de aer condiționat și ventilație optimizat, precum și ecrane mari de informare a pasagerilor printr-un sistem telematic. Performanța tramvaiului Citadis X05 este în concordanță cu ambiția Alstom de a deveni liderul mobilității sustenabile, deoarece asigură reducerea consumului de energie cu 25%.
Peste 3.000 de vehicule din toată gama Citadis au fost vândute de Alstom în 60 de orașe din întreaga lume. Alături de Atena, Citadis X05 a fost comandat de orașe precum Sydney, Paris, Nisa, Avignon, Caen, Lusail și Frankfurt. În Grecia, Alstom a furnizat, de asemenea, 28 de trenuri de metrou pentru primul proiect de metrou din Atena la începutul anilor 2000 și va furniza 20 de trenuri driverless (fără mecanic) pentru Linia 4 a metroului atenian.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza